O jachetă de ciclism este o piesă de îmbrăcăminte sport foarte utilă, care ar trebui să fie deținută de fiecare pasionat de ciclism. Verificați cum să o alegeți!

O jachetă de ciclism este o piesă de îmbrăcăminte sport foarte utilă, care ar trebui să fie deținută de fiecare pasionat de ciclism. Sarcina sa este de a proteja utilizatorul de condițiile meteorologice nefavorabile și de a asigura ciclismul confortabil și sigur.

O jachetă de ciclism este utilă mai ales în perioada de toamnă și iarnă și în zilele răcoroase, vântoase și ploioase, când condițiile meteorologice necesită un strat suplimentar de îmbrăcăminte de protecție.

De ce merită să investești în îmbrăcăminte pentru ciclism profesionist?

S-ar părea că o jachetă obișnuită pe care o purtăm în fiecare zi este suficientă pentru ciclism. Nimic nu poate fi mai greșit! O jachetă de ciclism de bună calitate se caracterizează printr-o potrivire perfectă și o flexibilitate ridicată. În timpul conducerii, nu se înclină, nu este suflat de vânt și nu restricționează mișcarea, ceea ce garantează o conducere sigură și confortabilă. Așadar, dacă bicicleta este hobby-ul nostru, petrecem mult timp liber pe două roți și dorim să obținem o plăcere maximă din mers și în zilele mai răcoroase, vântoase și ploioase - o jachetă de bicicletă este o achiziție în care merită cu siguranță investiția!

Croiala dreapta a jachetei de ciclism

Croiala jachetei de ciclism si materialul acesteia difera semnificativ de parametrii imbracamintei pe care o purtam in fiecare zi. Toate jachetele de ciclism sunt rezistente la vant si dotate cu un spate special extins, care iti permite sa protejezi mai bine partea inferioara a spatelui in timpul mersului, intr-o pozitie aplecata inainte. Accesoriile de acest tip includ adesea mâneci prelungite, care asigură o mai bună protecție a mâinilor și elimină fenomenul de suflecare a mânecilor în timpul conducerii.

Jacheta de ciclism profesională este, de asemenea, realizată din materiale adecvate. Două dintre ele merită să acordați atenție - membrană și softshell. Primul garantează îmbrăcămintea confecționată din el atât cu protecție ridicată împotriva ploii, cât și cu eliminarea optimă a umezelii și vaporilor de apă către exterior. Softshell, pe de altă parte, protejează bine împotriva vântului, dar nu este la fel de impermeabil ca o membrană. Țesăturile sintetice cu parametri mai puțin avansați, la rândul lor, vor funcționa destul de bine în timpul mersului ocazional cu bicicleta în condiții urbane.

Cumpărături cu cunoștințe! La ce ar trebui să fii atent când alegi o jachetă bună pentru ciclism?

Toamna, când plouă des, dar temperaturile sunt totuși rezonabil de satisfăcătoare, merită să apelezi la o jachetă de ciclism cu proprietăți rezistente la ploaie, adică una care să te protejeze de apă și umiditate. Astfel de jachete au cusături cu bandă și sunt realizate din materiale impermeabile. Toamna va funcționa bine și o jachetă de vânt care va proteja împotriva frigului sau o jachetă tipică de iarnă din material rezistent la vânt, cu izolație suplimentară. Persoanele care, pe de altă parte, plănuiesc să călătorească pe două roți în cele mai reci luni ale anului ar trebui să primească o jachetă de ciclism mai groasă, bine izolată, care va avea proprietăți suplimentare de impermeabilitate sub formă de impregnare chimică.

Atunci când alegeți o jachetă de ciclism, merită să acordați atenție prezenței elementelor suplimentare utile în ea. Jacheta de ciclism ar trebui să aibă reflectoare care să îți permită să mergi în siguranță după întuneric, pe ploaie și pe timp de noapte. Va fi de folos si prezenta unor buzunare suplimentare in care vom putea pune obiecte mici. O jachetă de bună calitate ar trebui să aibă și un reglaj sub formă de șinuri elastice sau Velcro (la mâneci, talie și glugă), care să îi permită să se potrivească corpului și să ofere o mai bună protecție împotriva frigului. Adăugarea unei glugă reglabilă (cu posibilitate de detașare sau ascunsă în guler) va fi utilă pe timp de ploaie, frig și vânt.

 

Prețul ridicat garantează calitate bună? Criterii suplimentare pentru alegerea unui sacou pentru o bicicletă

O jachetă de ciclism de bună calitate este un element esențial al garderobei fiecărui pasionat de ciclism. Fără ea, este imposibil să visezi la plimbări reușite în perioada de toamnă și iarnă și în zilele mai răcoroase pe tot parcursul anului. Prețurile jachetelor de ciclism sunt însă foarte diverse, așa că merită să stabilim de la început ce sumă suntem dispuși să cheltuim pentru achiziționarea acestui tip de îmbrăcăminte.

De asemenea, să fim conștienți de faptul că în cazul îmbrăcămintei sport, un preț mai mare înseamnă de obicei și o calitate mai bună. Prin urmare, merită să ajungeți la îmbrăcămintea unor producători cunoscuți și respectați, care sunt specializați în designul și producția de îmbrăcăminte dedicată bicicliștilor.

O altă problemă este și estetica și designul jachetei. Fiecare dintre noi, indiferent de buget, sex și vârstă, dorește să ne prezentăm atractiv în timp ce practică sportul nostru preferat. Din fericire, jachetele pentru ciclism vin într-o selecție foarte largă de culori, modele, croi și stiluri, ceea ce vă permite să alegeți un model ideal pentru preferințele dvs. personale și vă garantează disponibilitatea de a ajunge la o nouă achiziție. O jachetă de bicicletă de bună calitate este un produs solid, a cărui achiziție se plătește cu atât mai mult că ne va servi bine pentru o lungă perioadă de timp.

adauga comentariu

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii Vă vom procesa datele în conformitate cuPOLITICA DE CONFIDENȚIALITATE-ul nostru.