Magazinul nu este activ și nu este posibilă plasarea comenzilor. ×
Filtru
× Filtru
Filtru
 • stare
 • Producător
 • Sortiment
 • Culoare
 • Numărul de zale
 • Numărul de rânduri de lanț
 • Material component
Clar Filtru

Magazin online cu lanturi de biciclete

Te invitam in magazinul online Mikesport – aici vei gasi o selectie variata de lanturi de biciclete care vor satisface chiar si cele mai exigente asteptari. In oferta noastra vei gasi lanturi de branduri renumite, precum Shimano, Sram, Sunrace, Force, Clark's sau KMC, in diverse clase si scopuri, de la lanturi usoare si rezistente pentru mountain bike pana la modele dedicate bicicletelor de drum. În magazinul nostru veți găsi și lanțuri speciale dedicate sistemelor de schimbătoare Shimano și Sram, precum și modele cu un număr diferit de zale pentru a se potrivi cu lanțul la cerințele bicicletei dumneavoastră. Oferim produse la prețuri atractive, iar personalul nostru profesionist va fi bucuros să vă sfătuiască cu privire la alegerea lanțului potrivit pentru bicicleta dumneavoastră. Cumpărând de la noi, puteți fi sigur că veți primi un produs de înaltă calitate, care vă va oferi nu numai o călătorie confortabilă, ci și o viață lungă și fiabilitate.

Tipuri de lanțuri de biciclete

Există multe tipuri de lanțuri de biciclete, iar alegerea depinde de mulți factori, cum ar fi tipul de bicicletă, stilul de mers, numărul de viteze, bugetul și mulți alții. Mai jos sunt câteva dintre cele mai comune tipuri de lanțuri de biciclete:

 • lanțuri de drum - concepute pentru biciclete de șosea, sunt ușoare și oferă o călătorie lină.
 • lanțuri de munte - aceste lanțuri sunt mai durabile decât lanțurile de drum și sunt concepute pentru a fi utilizate în condiții dificile, cum ar fi atunci când conduceți la munte sau pe drumuri neasfaltate.
 • lanțuri cu o singură viteză - acestea sunt lanțuri dedicate bicicletelor cu o singură viteză, se caracterizează printr-o durabilitate mai mare și o lungime mai scurtă.
 • lanțuri cu mai multe viteze - aceste lanțuri sunt concepute pentru biciclete cu trepte multiple, designul lor permite schimbarea lină și precisă a treptelor.
 • Lanțuri BMX - aceste lanțuri sunt concepute pentru bicicletele BMX, se caracterizează prin rezistență ridicată și rezistență la impact.
 • lanțuri pentru sistemele de schimbătoare Shimano și Sram - aceste lanțuri sunt dedicate utilizării cu sisteme de schimbătoare specifice și sunt concepute pentru a asigura o funcționare lină și precisă a schimbării.
 • lanturi pentru biciclete electrice - aceste lanturi sunt dedicate bicicletelor electrice, se caracterizeaza printr-o durabilitate mai mare si sunt concepute pentru a rezista la sarcini mai mari rezultate din functionarea motorului electric.

Atunci când alegeți un lanț pentru bicicleta dvs., merită să acordați atenție rezistenței, greutății, lungimii și compatibilității acestuia cu sistemul de schimbător și tipul de bicicletă și stilul de mers.

Cum pot verifica ce lanț am pe bicicletă? Cum să alegi un lanț de bicicletă

Pentru a afla ce lanț aveți pe bicicletă, urmați acești pași simpli:

Curățați lanțul - înainte de verificare, curățați lanțul de murdărie, praf și ulei. Folosiți o cârpă obișnuită pentru aceasta, dacă lanțul este foarte murdar, folosiți benzină obișnuită, apoi apucați lanțul îmbibat în benzină și începeți să rotiți manivela în direcția opusă sensului de mers (biciclete cu angrenaje). cel mai bine este să întoarceți bicicleta cu susul în jos și apoi să începeți procesul de curățare a lanțului

Verificați lungimea lanțului - Pentru a verifica lungimea lanțului, numărați numărul de zale, adică conexiunile dintre verigile succesive ale lanțului. În acest fel, poți determina cu exactitate lungimea lanțului și poți verifica dacă este potrivit pentru bicicleta ta. Amintiți-vă că fiecare lanț ar fi putut fi adaptat la bicicleta dvs. și, de exemplu, a fost scurtat cu un tăietor de lanț. Prin urmare, alegeți un lanț cu cel mai apropiat număr de verigi

Atenție la lățimea șirului - Alegerea lanțului potrivit pentru bicicleta ta depinde, printre altele, de numărul de viteze din casetă. O casetă de bicicletă este un set de viteze conectate între ele care vă permit să schimbați raportul de transmisie. Lanțul potrivit trebuie să aibă lățimea potrivită pentru a asigura o schimbare lină și precisă. Pentru bicicletele cu un număr diferit de viteze în casetă, se folosesc lanțuri de diferite lățimi, așa că este foarte important să se potrivească lanțul cu numărul de viteze din casetă.

De exemplu, un lanț conceput pentru biciclete cu o singură viteză este mai lat decât un lanț conceput pentru biciclete cu 11 viteze. Pentru bicicletele cu o casetă cu 7 sau 8 viteze, lanțul ar trebui să aibă o lățime de aproximativ 7/32 inchi, iar pentru bicicletele cu o casetă cu 9 sau 10 viteze, lățimea lanțului trebuie să fie de aproximativ 11/128 inchi. Pentru bicicletele cu o casetă cu 11 viteze, lățimea lanțului este de aproximativ 1/8 inch.

Este important să folosiți întotdeauna un lanț recomandat de producător, care este dedicat sistemului schimbătorului și numărului de viteze din casetă. Un lanț prea îngust sau prea lat poate cauza probleme cu schimbarea lină și poate duce la o uzură mai rapidă atât a lanțului, cât și a casetei.

Verificați dacă lanțul este compatibil cu sistemul dumneavoastră de schimbător - fiecare sistem de schimbător are propriile cerințe de lanț. În cele mai multe cazuri, lanțurile Shimano, SRAM, FORCE, SUNRACE, CLARK'S și KMC sunt compatibile și pot fi utilizate între ele.

Acordați atenție lățimii lanțului, care ar trebui să se potrivească cu numărul de viteze din casetă. Un lanț prea îngust sau prea lat poate cauza probleme cu schimbarea lină și poate duce la o uzură mai rapidă atât a lanțului, cât și a casetei.

Când înlocuiți lanțurile Shimano sau SRAM cu un lanț KMC, merită să vă asigurați că acesta este potrivit pentru sistemul nostru de schimbător și numărul de viteze din casetă

Acordați atenție marcajelor de pe lanț - producătorii de lanțuri își marchează de obicei produsele cu cifre sau litere. Aceste marcaje vă ajută să determinați care lanț este potrivit pentru bicicleta dvs.

Dacă nu sunteți sigur ce lanț este potrivit pentru bicicleta dvs., merită să ne consultați.

Bine, am un lanț nou, dar cum pot înlocui lanțul bicicletei cu unul nou?

Iată cum ar trebui să arate o înlocuire pas cu pas a lanțului:

 1. Pregătiți sculele - pentru a înlocui lanțul bicicletei veți avea nevoie de: unealtă pentru lanț, clemă pentru lanț. Asigurați-vă că clema pentru lanț se potrivește cu lanțul dvs.!
 2. Înainte de a scoate lanțul vechi, cel mai bine este să-i faci o poză trecând prin schimbătoarele de pe bicicleta ta. Apoi scoateți lanțul vechi - decuplarea lanțului vechi necesită folosirea unui întrerupător de lanț, cu excepția cazului în care lanțul are o clemă, caz în care este suficient să-l găsiți, să-l strângeți și să-l despărțiți. Dacă clema lipsește, așezați o unealtă în locul unde urmează să fie despicat lanțul, o cheie pentru a scoate știftul lanțului.
 3. Tăierea unui lanț nou - un lanț nou trebuie tăiat la lungimea corectă pentru a asigura o tensiune adecvată. Puteți folosi lanțul vechi ca șablon pentru aceastanumărați numărul de link-uri. Vă rugăm să rețineți că vechiul lanț poate fi întins, așa că nu măsurați lungimea lui, ci numărați întotdeauna numărul de zale. Noul lanț va fi puțin mai scurt decât cel vechi.
 4. Puneți un lanț nou - verificați fotografia pe care ați făcut-o pentru a o pune corect
 5. Conectați lanțul - noul lanț ar trebui să fie conectat cu o clemă.
 6. Verificați tensiunea lanțului - După instalarea unui lanț nou, verificați tensiunea acestuia. Tensiunea trebuie să fie astfel încât lanțul să nu fie nici prea slăbit, nici prea strâns.

  Pentru a verifica dacă noul lanț de bicicletă nu este prea scurt pe o bicicletă cu schimbător, puneți lanțul pe cel mai mare lanț din spate și cel mai mic lanț în față - aranjamentul optim este atunci când roata inferioară a schimbătorului este îndreptată în jos. Dacă este îndreptată spre roata din spate, atunci lanțul este prea lung. Dacă este orientat în față, atunci lanțul este prea scurt

  Pentru a verifica dacă noul lanț de bicicletă nu este prea lung - pe o bicicletă cu schimbător, puneți lanțul pe cel mai mic lanț din spate și cel mai mare lanț în față. Aranjamentul optim este astfel încât știftul mic să fie orientat spre roata din spate sau în jos. Când este îndreptat înainte, ghidajul lanțului este prea strâns și lanțul este prea scurt.

  Când lanțul este prea lung, îl scurtăm cu câteva verigi. Amintiți-vă să scurtați treptat.

 7. Faceți un examen de conducere - dupa inlocuirea lantului, merita intotdeauna sa faci un test de rulare pentru a te asigura ca totul este ok

Cum să îngrijești un lanț de biciclete?

Îngrijirea lanțului dvs. de bicicletă este esențială pentru menținerea eficienței sale și prelungirea duratei sale de viață. Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea lanțului de bicicletă:

 1. Curatenie - lanțul trebuie curățat regulat pentru a îndepărta murdăria și alți contaminanți. Acest lucru se poate face cu un detergent special pentru lanț sau prin spălarea lanțului cu o cârpă moale înmuiată în benzină. Asigurați-vă că uscați bine lanțul după curățare.

 2. Lubrifiere - lanțul bicicletei trebuie lubrifiat în mod regulat pentru a minimiza frecarea dintre verigi și pentru a preveni uzura sa rapidă. Utilizați ulei special pentru lanț sau lubrifiant pentru lanț pentru a lubrifia lanțul bicicletei. Aveți grijă să nu folosiți prea mult ulei, deoarece acest lucru poate cauza acumularea de murdărie și resturi.

 3. Tensiune - lanț trebuie tensionat corespunzător pentru a asigura o schimbare lină și fără probleme. Tensiunea lanțului trebuie verificată în mod regulat.

 4. Înlocuire - lanț de bicicletă trebuie înlocuit regulat când începe să se uzeze. Un lanț uzat poate duce la o uzură mai rapidă a casetei și a pinioanelor.

 5. Evitarea suprasolicitarii - evitați supraîncărcarea lanțului, deoarece aceasta determină uzura rapidă a acestuia. Evitați să conduceți în trepte joase și să supraîncărcați lanțul atunci când mergeți în deal.

 6. Protecție împotriva intemperiilor - lanțul bicicletei trebuie protejat împotriva umezelii, ploii și murdăriei, care îi pot accelera uzura. Asigurați-vă că bicicleta este depozitată într-un loc uscat și protejați lanțul de umezeală cu capace sau apărătoare speciale.

Îngrijirea lanțului dvs. de bicicletă este esențială pentru menținerea eficienței sale și prelungirea duratei de viață a acestuia. Urmând sfaturile de mai sus vă veți menține lanțul în stare bună, ceea ce va contribui la o mers fără probleme și în siguranță.

Cu o selecție largă de produse și prețuri competitive, magazinul online Mikesport este locul perfect pentru fiecare pasionat de ciclism care caută lanțul potrivit pentru bicicleta sa.

citiți mai departe colaps