Magazinul nu este activ și nu este posibilă plasarea comenzilor. ×
Filtru
× Filtru
Filtru
Clar Filtru

Istoria căștilor de biciclete

În trecut, mersul pe bicicletă era asociat în principal cu timpul liber, ocazional. Siguranța în timpul mersului nu a fost cel mai important lucru, iar căștile pentru biciclete nu au fost utilizate pe scară largă. Cu toate acestea, odată cu dezvoltarea tehnologiei și schimbările în conștientizarea publicului, căștile au devenit un echipament esențial pentru fiecare biciclist.

Primele căști de bicicletă au apărut la începutul secolului XX, dar erau grele și nu foarte confortabile. Abia după al Doilea Război Mondial, când au început să fie dezvoltate materiale ușoare și durabile, căștile au devenit mai populare.

În 1975, Bell Helmets a introdus prima cască de bicicletă care a fost făcută din plastic în loc de metal sau piele. Noul material a permis o reducere semnificativă a greutății căștii, ceea ce a sporit semnificativ confortul acesteia.

De atunci, căștile de biciclete au suferit o dezvoltare ulterioară, atât din punct de vedere tehnologic, cât și din punct de vedere al designului. Astăzi, există căști potrivite pentru diferite tipuri de călărie, cum ar fi căști de drum, MTB, triatlon și oraș.

În unele țări, precum Australia, Noua Zeelandă sau Spania, purtarea căștilor de protecție pentru biciclete este obligatorie, iar nerespectarea acestui regulament poate duce la o amendă. În alte țări, precum Polonia, nu există o astfel de obligație, dar tot mai mulți bicicliști sunt conștienți de beneficiile purtării căștii și decid să o folosească.

Astăzi, căștile pentru biciclete sunt o parte integrantă a echipamentului fiecărui biciclist căruia îi pasă de siguranța și sănătatea sa. Fără îndoială, ele ajută la prevenirea rănilor grave ale capului în cazul unui accident.

Este obligatoriu să porți o cască în timp ce mergi cu bicicleta?

Obligația de a purta o cască pe bicicletă variază în funcție de țară și regiune. În unele locuri este obligatoriu, de exemplu pentru copiii sub o anumită vârstă sau pe anumite trasee de biciclete. În altă parte, căștile pentru biciclete sunt doar recomandate sau nu există legi care să reglementeze purtarea acestora. Cu toate acestea, indiferent de reglementări, merită întotdeauna să vă amintiți siguranța și sănătatea dvs. și mersul pe bicicletă cu cască.

Ar trebui să porți o cască în timp ce mergi cu bicicleta?

Da, merită să mergi pe o cască de bicicletă. Căștile de bicicletă oferă protecție suplimentară a capului în cazul unei căderi sau coliziuni. Acestea pot reduce riscul de leziuni grave, cum ar fi leziuni cerebrale, fracturi de craniu și leziuni faciale. Acesta este motivul pentru care multe organizații și autorități locale solicită purtarea căștilor de protecție atunci când merg cu bicicleta.

În plus, purtarea căștii de bicicletă poate fi obligatorie prin lege în multe țări. Chiar dacă nu este cerut de lege, este totuși o idee bună să porți o cască pentru a minimiza riscul de rănire gravă în cazul unui accident sau coliziuni.

O cască de ciclism bună este una care se potrivește bine pe cap, are cantitatea potrivită de ventilație pentru a vă menține confortabil în timpul mersului și, în același timp, oferă suficientă protecție.

Ce tipuri de căști pentru biciclete există? ‍ ️

Pe piață există multe tipuri de căști pentru biciclete, care diferă ca formă, scop, tehnologii și materiale utilizate. Mai jos sunt cele mai comune tipuri de căști pentru biciclete:

Casca de bicicleta de drum

O cască clasică, aerodinamică, cu o suprafață netedă și greutate redusă, concepută pentru călărie pe șosea și competiție de înaltă performanță. Diferența dintre o cască de bicicletă de drum și o cască MTB/XC constă în primul rând în utilizarea prevăzută. Casca de sosea a fost conceputa pentru circulatia pe drumuri asfaltate si curse rutiere de inalta performanta, unde parametrii aerodinamici si greutatea redusa sunt cei mai importanti, ceea ce iti permite sa atingi viteze mai mari.

Casca MTB/XC, pe de altă parte, a fost concepută pentru a merge pe teren dificil, cum ar fi munți, păduri sau poteci dificile. Acest tip de casca se caracterizeaza prin rezistenta si protectie sporita pentru a asigura siguranta maxima in caz de cadere. În plus, casca MTB/XC are o vizor care protejează împotriva soarelui și a ramurilor, lucru important atunci când mergeți pe câmp.

O altă diferență importantă între o cască de șosea și o cască de MTB/XC este numărul de deschideri de ventilație. O cască de șosea are de obicei mai multe, deoarece nu există obstacole pe drumurile asfaltate care ar putea limita ventilația. În schimb, o cască MTB/XC are de obicei mai puține orificii de aerisire, deoarece pot exista multe obstacole pe teren care pot împiedica ventilația, cum ar fi ramuri, frunze sau noroi.

Merită să ne amintim că atunci când alegeți o cască, trebuie să țineți întotdeauna cont de tipul de călărie și de condițiile în care veți merge. O cască selectată corespunzător ne va spori siguranța și confortul de conducere.

Casca de bicicleta MTB/XC

Casca de bicicletă MTB/XC este o cască concepută special pentru bicicliștii care circulă pe teren dificil, de exemplu în munți, păduri sau pe trasee dificile. Această cască se caracterizează prin durabilitate și protecție sporită, care este necesară în cazul unei posibile căderi, coliziuni sau lovire a unui obstacol. Casca de bicicletă MTB/XC se caracterizează printr-o formă aerodinamică și o structură ușoară, care vă permite să minimizați rezistența aerului și să creșteți eficiența în timpul mersului. Această cască are de obicei o vizor care protejează împotriva soarelui, ploii sau ramurilor care pot apărea pe traseu. Căștile MTB/XC au mai multe orificii de ventilație decât căștile integrale, ceea ce permite fluxul liber de aer și oferă utilizatorului confort termic în timpul unei călătorii lungi pe teren dificil.

Căștile MTB/XC au adesea un sistem de reglare care permite ajustarea precisă a căștii la forma capului utilizatorului, precum și inserții care pot fi îndepărtate și spălate cu ușurință. Căștile de bicicletă MTB/XC sunt concepute pentru persoanele care circulă pe teren dificil, de exemplu în munți, păduri sau pe trasee dificile. Sunt necesare pentru a asigura siguranța în timpul unei astfel de călătorii, precum și pentru a oferi confort termic și protecție împotriva condițiilor meteorologice.

În concluzie, casca de bicicletă MTB/XC este o cască cu durabilitate și protecție sporită, concepută pentru a merge pe teren dificil, de exemplu la munte. Se caracterizează printr-o formă aerodinamică, construcție ușoară și o vizor. Această cască este esențială pentru bicicliștii care circulă pe teren dificil și prețuiesc siguranța și confortul în timpul mersului.

Casca de bicicleta de oras

O cască de bicicletă de oraș este un tip de cască concepută pentru persoanele care călătoresc prin oraș cu o bicicletă. Aceste căști se caracterizează printr-o formă mai tradițională decât căștile dedicate călăriei off-road, precum și prin mai puține orificii de ventilație. Datorită acestui fapt, căștile pentru oraș asigură siguranță atunci când mergi într-un mediu urban aglomerat și protejează împotriva ploii, vântului sau poluării.

Greutatea unei căști de oraș este de obicei mai mare decât a căștilor dedicate călăriei off-road și, în ciuda greutății mai mari, acestea oferă totuși confort atunci când mergi în oraș. Căștile de oraș au de obicei un sistem de reglare convenabil care vă permite să ajustați casca la diferite dimensiuni ale capului. Multe modele au și inserții detașabile care facilitează păstrarea curată a căștii. Căștile pentru oraș sunt concepute pentru toți utilizatorii de biciclete de oraș, indiferent de vârstă sau sex. Ele sunt deosebit de importante pentru persoanele care circulă zilnic cu bicicleta prin oraș, deoarece oferă protecție în cazul unei posibile căderi sau coliziuni cu un alt utilizator al drumului.

Una peste alta, o cască de bicicletă urbană este o cască de formă mai tradițională, cu mai puțină ventilație, dar mai multă greutate, concepută pentru călăreții urbani. Datorită acestui fapt, utilizatorii de biciclete de oraș se pot bucura de siguranță și confort în timp ce merg pe străzile aglomerate ale orașului.

Casca de triatlon

Aceasta este o cască specializată concepută pentru triatleți. Se caracterizează printr-o formă aerodinamică care vă permite să minimizați rezistența aerului și să obțineți cele mai bune rezultate atunci când începeți într-un triatlon. O cască de triatlon are de obicei un număr mic de orificii de aerisire, deoarece aerodinamica este prioritatea aici, nu ventilația. De obicei, aceste căști au doar câteva orificii de aerisire care permit răcirea minimă a capului. În cele mai multe cazuri, o cască de triatlon nu are vizor, deoarece triatleții folosesc de obicei ochelari de soare sau căști cu lentile încorporate pentru a proteja ochii de radiațiile UV și insecte. Casca de triatlon este concepută pentru triatleții care doresc să obțină cel mai bun rezultat în timpul competițiilor. Datorită construcției lor specializate și formei lor caracteristice, căștile de triatlon sunt folosite în primul rând de triatleții profesioniști și de persoanele care antrenează acest sport la nivel înalt.

Casca integrala pentru bicicleta

Este o casca de bicicleta specializata care ofera protectie maxima pentru fata, maxilar si gat. Se caracterizează prin protecție completă a feței, precum și protecție suplimentară în jurul tâmplelor și bărbiei. Casca integrală este deosebit de populară în rândul pasionaților de off-road, precum downhill sau freeride, unde riscul de cădere și impact este mult mai mare decât în ​​cazul călăriei pe șosea sau în oraș. Datorită construcției sale, o cască integrală este de obicei mai grea și mai puțin ventilată decât alte tipuri de căști de bicicletă, ceea ce poate afecta confortul utilizării, mai ales în timpul plimbărilor lungi pe vreme caldă.

De asemenea, merită să ne amintim că o cască integrală nu este potrivită pentru mersul pe o bicicletă de oraș sau de șosea, unde acest tip de protecție nu este necesar și poate limita câmpul vizual și respirabilitatea. În concluzie, o cască integrală de bicicletă este potrivită pentru iubitorii de călărie competitivă pe teren dificil care doresc să-și protejeze cât mai mult fața și gâtul de posibile răni.

Căști Enduro / All mountain bike

Este o cască concepută pentru călărie off-road care combină elemente de cross country (XC) și downhill. Această cască se caracterizează prin durabilitate ridicată și protecție ridicată, în special în zona tâmplei și ceafei. Diferența dintre o cască de enduro/all mountain și o cască XC MTB sau șosea este că aceste căști sunt concepute pentru diferite tipuri de călărie. Căștile XC MTB sunt mai ușoare, mai ventilate și oferă o mai mare libertate de mișcare, ceea ce este important atunci când mergeți rapid pe teren dificil. Căștile de șosea, în schimb, au o formă aerodinamică, care asigură o mai bună pătrundere a aerului și mărește viteza biciclistului.

O cască de enduro/all mountain, în schimb, este o soluție intermediară care combină caracteristicile ambelor tipuri de căști. Se caracterizeaza prin mai multe protectoare si o constructie mai durabila, care asigura protectie maxima pe teren dificil si in timpul eventualelor caderi. În același timp, însă, această cască oferă și o oarecare libertate de mișcare și capacitatea de a regla ventilația, ceea ce mărește confortul în timpul mersului. Cu toate acestea, merită să ne amintim că atunci când alegeți o cască de bicicletă, ar trebui să acordați atenție mărimii și calității corecte a manoperei pentru a asigura cea mai bună protecție în timpul mersului cu bicicleta.

Casca de bicicleta BMX

O cască concepută pentru cicliști care efectuează trucuri și cascadorii pe BMX. Căștile BMX au de obicei mai puține orificii de ventilație decât căștile XC MTB sau rutiere. Deși ventilația nu este o prioritate la proiectarea căștilor BMX, majoritatea căștilor au mai multe orificii de ventilație pentru a ajuta la disiparea căldurii și a umezelii. Cu toate acestea, căștile BMX sunt concepute pentru a oferi o protecție maximă a capului, nu pentru a vă menține răcoros în timpul mersului.

Căștile BMX sunt concepute pentru cicliști BMX competitivi și amatori care au nevoie de protecție maximă a capului în timpul sesiunilor intense de călărie. Întrucât călăritul BMX este un sport extrem care necesită o mare precizie, condiție fizică și abilități tehnice, căștile BMX sunt excepțional de durabile și protejate. Sunt ideale pentru persoanele care doresc să concureze în competițiile BMX, dar și pentru amatorii care practică această formă de echitație în mod recreațional. De asemenea, este de remarcat faptul că căștile BMX nu sunt destinate utilizării pe șosea sau off-road, deoarece nu oferă o protecție adecvată în cazul căderii pe o suprafață dură. Prin urmare, înainte de a cumpăra o cască BMX, asigurați-vă că aceasta este potrivită pentru forma particulară de călărie și tipul de teren pe care va fi folosită.

Casca de bicicleta pentru copii

Un echipament extrem de important pentru fiecare mic ciclist. Copiii sunt mai ales expuși riscului de accidentare atunci când merg cu bicicleta, așa că o cască de bicicletă este esențială pentru a le asigura o protecție maximă la fiecare călătorie. Căștile de bicicletă pentru copii sunt concepute ținând cont de cei mai mici călăreți, motiv pentru care sunt mai mici și mai ușoare decât căștile pentru adulți. În plus, căștile pentru copii au adesea caracteristici suplimentare precum un interior căptușit, curele reglabile și o prindere care asigură o potrivire și confort perfect în timpul mersului. Exista diferite tipuri de casti de biciclete pentru copii, in functie de varsta, marime si stilul de mers. Pentru cei mai mici copii, căștile sunt disponibile pentru vârsta de 2-3 ani. Dimensiunea redusă va asigura o potrivire și siguranță optime. Pentru copiii mai mari, există căști de biciclete cu un design mai avansat, oferind mai multă protecție la viteze mai mari și pe teren mai dificil.

Una peste alta, o cască de bicicletă pentru copii este esențială pentru o protecție maximă atunci când mergi cu bicicleta. Merită să ne amintim că atunci când alegeți o cască pentru un copil, acordați atenție mărimii potrivite, calității manoperei și siguranței certificării pentru a asigura protecție maximă copilului dumneavoastră în timpul fiecărei călătorii cu bicicleta.

Casca de ciclism pentru femei

Căști concepute special pentru femei, cu sisteme mai confortabile, mai ergonomice pentru a se potrivi formei capului. Apare în toate versiunile descrise mai sus. Căștile tipice de ciclism pentru femei sunt disponibile în dimensiuni mai mici decât cele pentru bărbați, sunt și în culori diferite. De fapt, nu există căști de biciclete pentru bărbați, sunt unisex. Toate căștile unisex se potrivesc atât pentru capul femeilor, cât și al bărbaților. Este important să alegeți dimensiunea potrivită.

Merită să ne amintim că atunci când alegeți o cască de bicicletă, ar trebui să acordați atenție nu numai tipului acesteia, ci și mărimii și calității corespunzătoare a manoperei pentru a asigura cea mai bună protecție în timpul mersului cu bicicleta.

Ce este MIPS într-o cască de bicicletă?

MIPS înseamnă Multi-Directional Impact Protection System, adică un sistem de protecție împotriva impacturilor din mai multe direcții. Această tehnologie a fost dezvoltată de compania suedeză MIPS AB și este utilizată la căștile de biciclete și alte căști de protecție, precum căștile de schi și snowboard.

Scopul principal al tehnologiei MIPS este de a minimiza forțele care acționează asupra capului în timpul unui impact. În căștile de protecție standard, aceste forțe sunt absorbite de carcasa exterioară a căștii și de un interior, cum ar fi spumă sau căptușeală. Cu toate acestea, aceste căști nu oferă protecție împotriva forțelor care acționează asupra capului din diferite direcții, ceea ce poate duce la leziuni grave ale creierului.

Tehnologia MIPS se bazează pe utilizarea unui strat special în cască care permite căștii să se miște independent în raport cu capul utilizatorului. Când casca este lovită din lateral, de sus sau din spate, acest strat permite căștii să se miște în direcția corectă, minimizând forțele asupra capului și prevenind leziunile grave ale creierului.

Introducerea tehnologiei MIPS în căștile de ciclism a fost primită pozitiv de bicicliști și de industria ciclismului. Căștile echipate cu acest sistem de reținere sunt mai eficiente în protejarea împotriva rănilor la cap și în protejarea utilizatorilor în cazul unor accidente de ciclism.

Este de remarcat faptul că tehnologia MIPS nu este singurul sistem de protecție la impact multidirecțional utilizat în căștile de protecție. Există și alte soluții, precum tehnologia WaveCel sau coroanele de disipare a energiei. Cu toate acestea, tehnologia MIPS este unul dintre cele mai populare și utilizate pe scară largă sisteme de protecție împotriva rănilor la cap în căștile de biciclete și alte căști de protecție.

Cât costă o cască bună de bicicletă?

Casca de bicicleta este un element de baza al echipamentului fiecarui biciclist, care protejeaza capul in cazul unui accident. Cu toate acestea, prețul căștilor de bicicletă poate varia foarte mult în funcție de calitate, caracteristici și alți factori. În acest articol, vom discuta cât costă o cască bună de bicicletă.

Cele mai ieftine căști de bicicletă pot fi cumpărate cu aproximativ 30 de euro, dar sunt de obicei modele de bază, din materiale mai ieftine și cu mai puține dotări. În această categorie de preț, căștile de bicicletă sunt cel mai adesea din plastic, cu mai multe orificii de aerisire, și fără sisteme suplimentare de reglare, precum setarea unghiului căștii sau reglarea mărimii. Aceste căști sunt de obicei potrivite pentru cicliștii începători sau cei care folosesc bicicleta doar ocazional.

Prețurile căștilor de gamă medie pornesc de la 50 de euro și merg până la 100 de euro, iar modelele de top peste 300 de euro. În această categorie găsești căști de bicicletă din materiale mai bune și mai rezistente, cu mai multă ventilație și sisteme de reglare mai avansate. Aceste căști sunt potrivite pentru cicliștii mai avansați care petrec mai mult timp pe bicicletă.

Cele mai scumpe căști de bicicletă, concepute pentru profesioniști, costă de la 100 de euro până la câteva sute de euro. În această categorie, găsești căști din materiale de cea mai înaltă calitate, precum fibrele de carbon, cu multă ventilație și cele mai avansate sisteme de reglare, inclusiv tehnologia MIPS, precum și sisteme de reglare a formei capului sau huse suplimentare care cresc aerodinamica. Aceste căști sunt concepute pentru cicliștii profesioniști care au nevoie de protecție de cea mai înaltă calitate în timpul antrenamentului și competiției.

În concluzie, prețul unei căști bune de ciclism depinde de calitatea materialelor, de numărul de funcții și de sistemele de reglare. Cele mai ieftine modele costă în jur de 30 de euro, în timp ce căștile de ultimă generație pot costa până la câteva sute de euro. Este important să alegeți casca potrivită nevoilor și cerințelor dumneavoastră, acordând atenție nu numai prețului, ci și calității manoperei și caracteristicilor disponibile.

Cum să alegi mărimea potrivită a unei căști de bicicletă?

O cască de bicicletă este unul dintre cele mai importante lucruri pe care orice ciclist ar trebui să le aibă. Protejează capul de răni în cazul unei căderi sau al unei coliziuni, de aceea este foarte important să se potrivească corect pe cap.

Alegerea mărimii potrivite a căștii este crucială pentru eficacitatea acesteia în cazul unui accident. O cască prea strânsă se poate mișca pe cap sau chiar aluneca în timpul unui impact, în timp ce o cască prea strânsă poate provoca disconfort și poate limita fluxul de aer.

Pentru a alege mărimea potrivită pentru casca ta de bicicletă, măsoară-ți mai întâi circumferința capului. Pentru a face acest lucru, folosește o bandă sau o bandă de măsurat și măsoară aproximativ 2,5 cm deasupra sprâncenei, în partea cea mai lată a capului. Nu uitați să țineți banda de măsurat uniform și să nu puneți prea multă presiune pe cap.

Merită să ne amintim că diferiți producători pot avea un sistem de dimensiuni ușor diferit, așa că merită să verificați tabelul de mărimi al producătorului înainte de a cumpăra o cască. De asemenea, puteți cere ajutor unui comerciant de biciclete sau puteți utiliza ghiduri online care oferă instrucțiuni detaliate despre cum să vă măsurați circumferința capului.

După ce ai ales mărimea potrivită, încearcă casca și asigură-te că ți se potrivește bine pe cap. Casca trebuie să adere de cap, dar nu trebuie să asuprească sau să restricționeze mișcarea. De asemenea, trebuie să vă asigurați că casca nu se mișcă prea ușor pe cap și nu ascunde câmpul vizual.

Când vine vorba de forma căștii, este de remarcat faptul că diferite modele pot avea forme diferite și, în funcție de structura capului, nu fiecare cască se va potrivi la fel de bine. Prin urmare, merită să încercați mai multe modele diferite și să comparați care se potrivește mai bine capului dvs.

În concluzie, alegerea mărimii potrivite a unei căști de bicicletă este foarte importantă pentru a asigura o protecție maximă a capului în cazul unei căderi sau coliziuni.

a fost asociat în principal cu timpul liber, fără angajamente. Siguranța în timpul mersului nu a fost cel mai important lucru, iar căștile pentru biciclete nu au fost utilizate pe scară largă. Cu toate acestea, odată cu dezvoltarea tehnologiei și schimbările în conștientizarea publicului, căștile au devenit un echipament esențial pentru fiecare biciclist.

Primele căști de bicicletă au apărut la începutul secolului XX, dar erau grele și nu foarte confortabile. Abia după al Doilea Război Mondial, când au început să fie dezvoltate materiale ușoare și durabile, căștile au devenit mai populare.

În 1975, Bell Helmets a introdus prima cască de bicicletă care a fost făcută din plastic în loc de metal sau piele. Noul material a permis o reducere semnificativă a greutății căștii, ceea ce a sporit semnificativ confortul acesteia.

De atunci, căștile de biciclete au suferit o dezvoltare ulterioară, atât din punct de vedere tehnologic, cât și din punct de vedere al designului. Astăzi, există căști potrivite pentru diferite tipuri de călărie, cum ar fi căști de drum, MTB, triatlon și oraș.

În unele țări, precum Australia, Noua Zeelandă sau Spania, purtarea căștilor de protecție pentru biciclete este obligatorie, iar nerespectarea acestui regulament poate duce la o amendă. În alte țări, precum Polonia, nu există o astfel de obligație, dar tot mai mulți bicicliști sunt conștienți de beneficiile purtării căștii și decid să o folosească.

Astăzi, căștile pentru biciclete sunt o parte integrantă a echipamentului fiecărui biciclist căruia îi pasă de siguranța și sănătatea sa. Fără îndoială, ele ajută la prevenirea rănilor grave ale capului în cazul unui accident.

Este obligatoriu să porți cască în timp ce mergi cu bicicleta?

Obligația de a purta o cască pe bicicletă variază în funcție de țară și regiune. În unele locuri este obligatoriu, de exemplu pentru copiii sub o anumită vârstă sau pe anumite trasee de biciclete. În altă parte, căștile pentru biciclete sunt doar recomandate sau nu există legi care să reglementeze purtarea acestora. Cu toate acestea, indiferent de reglementări, merită întotdeauna să vă amintiți siguranța și sănătatea dvs. și mersul pe bicicletă cu cască.

Ar trebui să porți o cască în timp ce mergi cu bicicleta?

Da, merită să mergi pe o cască de bicicletă. Căștile de bicicletă oferă protecție suplimentară a capului în cazul unei căderi sau coliziuni. Acestea pot reduce riscul de leziuni grave, cum ar fi leziuni cerebrale, fracturi de craniu și leziuni faciale. Acesta este motivul pentru care multe organizații și autorități locale solicită purtarea căștilor de protecție atunci când merg cu bicicleta.

În plus, purtarea căștii de bicicletă poate fi obligatorie prin lege în multe țări. Chiar dacă nu este cerut de lege, este totuși o idee bună să porți o cască pentru a minimiza riscul de rănire gravă în cazul unui accident sau coliziuni.

O cască de ciclism bună este una care se potrivește bine pe cap, are cantitatea potrivită de ventilație pentru a vă menține confortabil în timpul mersului și, în același timp, oferă suficientă protecție.

Ce tipuri de căști pentru biciclete există? ‍ ️

Pe piață există multe tipuri de căști pentru biciclete, care diferă ca formă, scop, tehnologii și materiale utilizate. Mai jos sunt cele mai comune tipuri de căști pentru biciclete:

Casca pentru bicicleta de drum

O cască clasică, aerodinamică, cu o suprafață netedă și greutate redusă, concepută pentru călărie pe șosea și competiție de înaltă performanță. Diferența dintre o cască de bicicletă de drum și o cască MTB/XC constă în primul rând în utilizarea prevăzută. Casca de sosea a fost conceputa pentru circulatia pe drumuri asfaltate si curse rutiere de inalta performanta, unde parametrii aerodinamici si greutatea redusa sunt cei mai importanti, ceea ce iti permite sa atingi viteze mai mari.

Casca MTB/XC, pe de altă parte, a fost concepută pentru a merge pe teren dificil, cum ar fi munți, păduri sau poteci dificile. Acest tip de casca se caracterizeaza prin rezistenta si protectie sporita pentru a asigura siguranta maxima in caz de cadere. În plus, casca MTB/XC are o vizor care protejează împotriva soarelui și a ramurilor, lucru important atunci când mergeți pe câmp.

O altă diferență importantă între o cască de șosea și o cască de MTB/XC este numărul de deschideri de ventilație. O cască de șosea are de obicei mai multe, deoarece nu există obstacole pe drumurile asfaltate care ar putea limita ventilația. În schimb, o cască MTB/XC are de obicei mai puține orificii de aerisire, deoarece pot exista multe obstacole pe teren care pot împiedica ventilația, cum ar fi ramuri, frunze sau noroi.

Merită să ne amintim că atunci când alegeți o cască, trebuie să țineți întotdeauna cont de tipul de călărie și de condițiile în care veți merge. O cască selectată corespunzător ne va spori siguranța și confortul de conducere.

Casca de bicicleta MTB/XC

Casca de bicicletă MTB/XC este o cască concepută special pentru bicicliștii care circulă pe teren dificil, de exemplu în munți, păduri sau pe trasee dificile. Această cască se caracterizează prin durabilitate și protecție sporită, care este necesară în cazul unei posibile căderi, coliziuni sau lovire a unui obstacol. Casca de bicicletă MTB/XC se caracterizează printr-o formă aerodinamică și o structură ușoară, care vă permite să minimizați rezistența aerului și să creșteți eficiența în timpul mersului. Această cască are de obicei o vizor care protejează împotriva soarelui, ploii sau ramurilor care pot apărea pe traseu. Căștile MTB/XC au mai multe orificii de ventilație decât căștile integrale, ceea ce permite fluxul liber de aer și oferă utilizatorului confort termic în timpul unei călătorii lungi pe teren dificil.

Căștile MTB/XC au adesea un sistem de reglare care permite ajustarea precisă a căștii la forma capului utilizatorului, precum și inserții care pot fi îndepărtate și spălate cu ușurință. Căștile de bicicletă MTB/XC sunt concepute pentru persoanele care circulă pe teren dificil, de exemplu în munți, păduri sau pe trasee dificile. Sunt necesare pentru a asigura siguranța în timpul unei astfel de călătorii, precum și pentru a oferi confort termic și protecție împotriva condițiilor meteorologice.

În concluzie, casca de bicicletă MTB/XC este o cască cu durabilitate și protecție sporită, concepută pentru a merge pe teren dificil, de exemplu la munte. Se caracterizează printr-o formă aerodinamică, construcție ușoară și o vizor. Această cască este esențială pentru bicicliștii care circulă pe teren dificil și prețuiesc siguranța și confortul în timpul mersului.

Casca de bicicleta de oras

O cască de bicicletă de oraș este un tip de cască concepută pentru persoanele care călătoresc prin oraș cu o bicicletă. Aceste căști se caracterizează printr-o formă mai tradițională decât căștile dedicate călăriei off-road, precum și prin mai puține orificii de ventilație. Datorită acestui fapt, căștile pentru oraș asigură siguranță atunci când mergi într-un mediu urban aglomerat și protejează împotriva ploii, vântului sau poluării.

Greutatea unei căști de oraș este de obicei mai mare decât a căștilor dedicate călăriei off-road și, în ciuda greutății mai mari, acestea oferă totuși confort atunci când mergi în oraș. Căștile de oraș au de obicei un sistem de reglare convenabil care vă permite să ajustați casca la diferite dimensiuni ale capului. Multe modele au și inserții detașabile care facilitează păstrarea curată a căștii. Căștile pentru oraș sunt concepute pentru toți utilizatorii de biciclete de oraș, indiferent de vârstă sau sex. Ele sunt deosebit de importante pentru persoanele care circulă zilnic cu bicicleta prin oraș, deoarece oferă protecție în cazul unei posibile căderi sau coliziuni cu un alt utilizator al drumului.

Una peste alta, o cască de bicicletă urbană este o cască de formă mai tradițională, cu mai puțină ventilație, dar mai multă greutate, concepută pentru călăreții urbani. Datorită acestui fapt, utilizatorii de biciclete de oraș se pot bucura de siguranță și confort în timp ce merg pe străzile aglomerate ale orașului.

Casca de triatlon

Aceasta este o cască specializată concepută pentru triatleți. Se caracterizează printr-o formă aerodinamică care vă permite să minimizați rezistența aerului și să obțineți cele mai bune rezultate atunci când începeți într-un triatlon. O cască de triatlon are de obicei un număr mic de orificii de aerisire, deoarece aerodinamica este prioritatea aici, nu ventilația. De obicei, aceste căști au doar câteva orificii de aerisire care permit răcirea minimă a capului. În cele mai multe cazuri, o cască de triatlon nu are vizor, deoarece triatleții folosesc de obicei ochelari de soare sau căști cu lentile încorporate pentru a proteja ochii de radiațiile UV și insecte. Casca de triatlon este concepută pentru triatleții care doresc să obțină cel mai bun rezultat în timpul competițiilor. Datorită construcției lor specializate și formei lor caracteristice, căștile de triatlon sunt folosite în primul rând de triatleții profesioniști și de persoanele care antrenează acest sport la nivel înalt.

Casca integrala pentru bicicleta

Este o casca de bicicleta specializata care ofera protectie maxima pentru fata, maxilar si gat. Se caracterizează prin protecție completă a feței, precum și protecție suplimentară în jurul tâmplelor și bărbiei. Casca integrală este deosebit de populară în rândul pasionaților de off-road, precum downhill sau freeride, unde riscul de cădere și impact este mult mai mare decât în ​​cazul călăriei pe șosea sau în oraș. Datorită construcției sale, o cască integrală este de obicei mai grea și mai puțin ventilată decât alte tipuri de căști de bicicletă, ceea ce poate afecta confortul utilizării, mai ales în timpul plimbărilor lungi pe vreme caldă.

De asemenea, merită să ne amintim că o cască integrală nu este potrivită pentru mersul pe o bicicletă de oraș sau de șosea, unde acest tip de protecție nu este necesar și poate limita câmpul vizual și respirabilitatea. În concluzie, o cască integrală de bicicletă este potrivită pentru iubitorii de călărie competitivă pe teren dificil care doresc să-și protejeze cât mai mult fața și gâtul de posibile răni.

Căști Enduro / All mountain bike

Este o cască concepută pentru călărie off-road care combină elemente de cross country (XC) și downhill. Această cască se caracterizează prin durabilitate ridicată și protecție ridicată, în special în zona tâmplei și ceafei. Diferența dintre o cască de enduro/all mountain și o cască XC MTB sau șosea este că aceste căști sunt concepute pentru diferite tipuri de călărie. Căștile XC MTB sunt mai ușoare, mai ventilate și oferă o mai mare libertate de mișcare, ceea ce este important atunci când mergeți rapid pe teren dificil. Căștile de șosea, în schimb, au o formă aerodinamică, care asigură o mai bună pătrundere a aerului și mărește viteza biciclistului.

O cască de enduro/all mountain, în schimb, este o soluție intermediară care combină caracteristicile ambelor tipuri de căști. Se caracterizeaza prin mai multe protectoare si o constructie mai durabila, care asigura protectie maxima pe teren dificil si in timpul eventualelor caderi. În același timp, însă, această cască oferă și o oarecare libertate de mișcare și capacitatea de a regla ventilația, ceea ce mărește confortul în timpul mersului. Cu toate acestea, merită să ne amintim că atunci când alegeți o cască de bicicletă, ar trebui să acordați atenție mărimii și calității corecte a manoperei pentru a asigura cea mai bună protecție în timpul mersului cu bicicleta.

Casca de bicicleta BMX

O cască concepută pentru cicliști care efectuează trucuri și cascadorii pe BMX. Căștile BMX au de obicei mai puține orificii de ventilație decât căștile XC MTB sau rutiere. Deși ventilația nu este o prioritate la proiectarea căștilor BMX, majoritatea căștilor au mai multe orificii de ventilație pentru a ajuta la disiparea căldurii și a umezelii. Cu toate acestea, căștile BMX sunt concepute pentru a oferi o protecție maximă a capului, nu pentru a vă menține răcoros în timpul mersului.

Căștile BMX sunt concepute pentru cicliști BMX competitivi și amatori care au nevoie de protecție maximă a capului în timpul sesiunilor intense de călărie. Întrucât călăritul BMX este un sport extrem care necesită o mare precizie, condiție fizică și abilități tehnice, căștile BMX sunt excepțional de durabile și protejate. Sunt ideale pentru persoanele care doresc să concureze în competițiile BMX, dar și pentru amatorii care practică această formă de echitație în mod recreațional. De asemenea, este de remarcat faptul că căștile BMX nu sunt destinate utilizării pe șosea sau off-road, deoarece nu oferă o protecție adecvată în cazul căderii pe o suprafață dură. Prin urmare, înainte de a cumpăra o cască BMX, asigurați-vă că aceasta este potrivită pentru forma particulară de călărie și tipul de teren pe care va fi folosită.

Casca de bicicleta pentru copii

Un echipament extrem de important pentru fiecare mic ciclist. Copiii sunt expuși în mod deosebit riscului de rănire atunci când merg cu bicicleta, așa că o cască de bicicletă este esențială pentru a le asigura o protecție maximă în orice aventură. Căștile pentru biciclete pentru copii sunt concepute ținând cont de cei mai mici călăreți, motiv pentru care sunt mai mici și mai ușoare decât căștile pentru adulți. În plus, căștile pentru copii au adesea caracteristici suplimentare precum un interior căptușit, curele reglabile și o prindere care asigură o potrivire și confort perfect în timpul mersului. Exista diferite tipuri de casti de biciclete pentru copii, in functie de varsta, marime si stilul de mers. Pentru cei mai mici copii, căștile sunt disponibile pentru vârsta de 2-3 ani. Dimensiunea redusă va asigura o potrivire și siguranță optime. Pentru copiii mai mari, există căști de biciclete cu un design mai avansat, oferind mai multă protecție la viteze mai mari și pe teren mai dificil.

Una peste alta, o cască de bicicletă pentru copii este esențială pentru o protecție maximă atunci când mergi cu bicicleta. Merită să ne amintim că atunci când alegeți o cască pentru un copil, acordați atenție mărimii potrivite, calității manoperei și siguranței certificării pentru a asigura protecție maximă copilului dumneavoastră în timpul fiecărei călătorii cu bicicleta.

Casca de ciclism pentru femei

Căști concepute special pentru femei, cu sisteme mai confortabile, mai ergonomice pentru a se potrivi formei capului. Apare în toate versiunile descrise mai sus. Căștile tipice de ciclism pentru femei sunt disponibile în dimensiuni mai mici decât cele pentru bărbați, sunt și în culori diferite. De fapt, nu există căști de biciclete pentru bărbați, sunt unisex. Toate căștile unisex se potrivesc atât pentru capul femeilor, cât și al bărbaților. Este important să alegeți dimensiunea potrivită.

Merită să ne amintim că atunci când alegeți o cască de bicicletă, ar trebui să acordați atenție nu numai tipului acesteia, ci și mărimii și calității corespunzătoare a manoperei pentru a asigura cea mai bună protecție în timpul mersului cu bicicleta.

Cât costă o cască bună de bicicletă?

Casca de bicicleta este un element de baza al echipamentului fiecarui biciclist, care protejeaza capul in cazul unui accident. Cu toate acestea, prețul căștilor de ciclism poate varia foarte mult în funcție de calitate, caracteristici și alți factori. În acest articol, vom discuta cât costă o cască bună de bicicletă.

Cele mai ieftine căști de bicicletă pot fi achiziționate cu aproximativ 100 PLN, dar sunt de obicei modele de bază, din materiale mai ieftine și cu mai puține funcții. În această categorie de preț, căștile de bicicletă sunt cel mai adesea din plastic, cu mai multe orificii de aerisire, și fără sisteme suplimentare de reglare, precum setarea unghiului căștii sau reglarea mărimii. Aceste căști sunt de obicei potrivite pentru cicliștii începători sau cei care folosesc bicicleta doar ocazional.

Prețurile căștilor de gamă medie încep de la aproximativ 200-300 PLN și ajung chiar și la 500 PLN, iar modelele de top peste 1.000 PLN. In aceasta categorie gasiti casti de biciclete din materiale mai bune si mai rezistente, cu mai multa ventilatie si sisteme de reglare mai avansate. Aceste căști sunt potrivite pentru cicliștii mai avansați care petrec mai mult timp pe bicicletă.

Cele mai scumpe căști de biciclete, destinate profesioniștilor, costă de la 500 PLN până la câteva mii de zloți. In aceasta categorie gasiti casti din materiale de cea mai inalta calitate, precum fibrele de carbon, cu multa ventilatie si cele mai avansate sisteme de reglare, inclusiv tehnologia MIPS, precum si sisteme de reglare a formei capului sau huse suplimentare care sporesc aerodinamica. Aceste căști sunt concepute pentru cicliștii profesioniști care au nevoie de protecție de cea mai înaltă calitate în timpul antrenamentului și competiției.

În concluzie, prețul unei căști bune de ciclism depinde de calitatea materialelor, de numărul de funcții și de sistemele de reglare. Cele mai ieftine modele costă aproximativ 100 PLN, în timp ce căștile de cea mai înaltă clasă pot costa chiar și câteva mii de zloți. Este important să alegi casca potrivită nevoilor și cerințelor tale, acordând atenție nu numai prețului, ci și calității manoperei și caracteristicilor disponibile.

Cum să alegi mărimea potrivită a unei căști de bicicletă?

O cască de bicicletă este unul dintre cele mai importante lucruri pe care orice ciclist ar trebui să le aibă. Protejează capul de răni în cazul unei căderi sau al unei coliziuni, de aceea este foarte important să se potrivească corect pe cap.

Alegerea mărimii potrivite a căștii este crucială pentru eficacitatea acesteia în cazul unui accident. O cască prea strânsă se poate mișca pe cap sau chiar aluneca în timpul unui impact, în timp ce o cască prea strânsă poate provoca disconfort și poate limita fluxul de aer.

Pentru a alege mărimea potrivită pentru casca ta de bicicletă, măsoară-ți mai întâi circumferința capului. Pentru a face acest lucru, folosește o bandă de măsurare sau o bandă de măsurat și măsoară aproximativ 2,5 cm deasupra sprâncenei, în partea cea mai lată a capului. Nu uitați să țineți banda de măsurat uniform și să nu puneți prea multă presiune pe cap.

Merită să ne amintim că diferiți producători pot avea un sistem de dimensiuni ușor diferit, așa că merită să verificați tabelul de mărimi al producătorului înainte de a cumpăra o cască. De asemenea, puteți cere ajutor unui comerciant de biciclete sau puteți utiliza ghiduri online care oferă instrucțiuni detaliate despre cum să vă măsurați circumferința capului.

După ce ai ales mărimea potrivită, încearcă casca și asigură-te că ți se potrivește bine pe cap. Casca trebuie să adere de cap, dar nu trebuie să asuprească sau să restricționeze mișcarea. De asemenea, trebuie să vă asigurați că casca nu se mișcă prea ușor pe cap și nu ascunde câmpul vizual.

Când vine vorba de forma căștii, este de remarcat faptul că diferite modele pot avea forme diferite și, în funcție de structura capului, nu fiecare cască se va potrivi la fel de bine. Prin urmare, merită să încercați mai multe modele diferite și să comparați care se potrivește mai bine capului dvs.

In concluzie, alegerea marimii potrivite a unei casti de bicicleta este foarte importanta pentru a asigura o protectie maxima a capului in cazul unei caderi sau coliziuni.

citiți mai departe colaps