Magazinul nu este activ și nu este posibilă plasarea comenzilor. ×
Filtru
× Filtru
Filtru
  • stare
  • Producător
  • Sortiment
  • Mărimea
  • Sex
  • Culoare
  • Sistem MIPS
Clar Filtru

Căști de ciclism cu MIPS - cum funcționează?

Căștile de bicicletă sunt una dintre cele mai importante echipamente pentru fiecare ciclist. Sarcina lor este să protejeze capul de răni în cazul unui accident. Cu toate acestea, alegerea căștii potrivite poate fi o sarcină dificilă, deoarece există multe modele și tehnologii diferite pe piață care le afectează calitatea și nivelul de protecție.

In magazinul online MikeSPORT va oferim o gama variata de casti de bicicletecu tehnologia MIPScare este considerată una dintre cele mai bune și mai moderne metode de protecție a capului împotriva rănilor. Această tehnologie permite capului să se miște într-un mod multidirecțional în interiorul căștii, reducând astfel riscul de leziuni ale creierului în cazul unui impact la spatele capului.

In oferta noastra veti gasi multe modele diferite de casti de biciclete cu tehnologie MIPS, adaptate diferitelor tipuri de calarie si preferintelor estetice. Fiecare dintre ele a fost atent proiectat si realizat din materiale de cea mai inalta calitate pentru a asigura nivelul optim de protectie si confort. Vă invităm să vă familiarizați cu oferta noastră și să alegeți casca care se potrivește cel mai bine nevoilor și preferințelor dumneavoastră.

Ce este MIPS?

MIPS este o tehnologie care mărește siguranța căștilor pentru biciclete și alte căști sportive. Acest acronim înseamnă Sistem de protecție la impact multidirecțional. Această tehnologie a fost dezvoltată pentru a proteja creierul de leziunile de șoc.

MIPS este un sistem format dintr-un strat cu frecare redusă integrat în cască. Acest strat permite o mișcare ușoară a capului în interiorul căștii în cazul unui impact în unghi pentru a minimiza forțele de rotație exercitate asupra creierului. Acest lucru reduce foarte mult riscul de afectare a creierului.

Fiecare cască MIPS vine cu un strat suplimentar de protecție care nu afectează greutatea căștii sau ventilația. Acest strat este conceput individual pentru fiecare model de cască pentru a asigura o potrivire perfectă.

Tehnologia MIPS este disponibilă în diferite variante pentru diferite tipuri de activități sportive, precum ciclism rutier, MTB și snowboarding. MIPS este integrat în cască și nu necesită instalare sau întreținere separată.

Studiile arată că căștile MIPS oferă un nivel mai ridicat de protecție decât căștile tradiționale. De aceea, tot mai multe mărci de căști de renume aleg să folosească această tehnologie în produsele lor.

Cum funcționează MIPS?

Sistemul MIPS funcționează prin introducerea unui strat suplimentar în cască care permite o oarecare libertate de mișcare între cap și cască. Acest strat este cuprins între căptușeala căștii și carcasa exterioară. Atunci când are loc un impact, acest strat exterior al căștii se rotește independent de cap, permițând dispersarea forțelor de impact și reducerea forțelor de rotație transmise creierului, ceea ce, la rândul său, minimizează riscul de vătămare a creierului.

Acest sistem a fost conceput pentru a imita sistemul natural de protecție al creierului, care este lichidul cefalorahidian. Acest fluid permite o anumită libertate de mișcare a creierului în interiorul craniului, oferind absorbție a șocurilor și minimizând riscul de leziuni cerebrale.

În funcție de model, căștile cu tehnologia MIPS pot include variații ale acestui strat de protecție pentru a răspunde mai bine la diferite tipuri de impact și aplicații destinate, cum ar fi căști pentru bicicletă de drum, căști pentru biciclete MTB, căști pentru schi și snowboard, căști pentru motociclete și multe altele.

Ce cască de bicicletă cu MIPS? Ce sa aleg?

În magazinul nostru online Mikesport, oferim o selecție largă de căști de biciclete cu tehnologie MIPS, care mărește siguranța atunci când mergeți cu bicicleta. Oferim căști de bicicletă pentru femei, căști MTB și căști de drum, pentru ca fiecare să găsească un model potrivit stilului său de călărie. Mărcile de căști de bicicletă pe care le oferim sunt GIRO, BELL, LAZER, FORCE, 661 și 100%. In sortimentul nostru veti gasi multe modele de casti cu tehnologie MIPS, precum GIRO ISODE, casca copii GIRO SCAMP, casca biciclete junior GIRO HALE, LAZER CHIRU, LAZER COYOTE, BELL NOMAD, BELL DRAFT, casca copii Sidetrack, Bell Avenue, GIRO Fixare, cască urbană GIRO CORMICK, cască pentru femei GIRO VASONA, cască integrală 100% AIRCRAFT CARBON, cască cronometrată GIRO AEROHEAD, cască integrală BELL SUPER DH, cască integrală BELL SUPER AIR R și cască de bicicletă FORCE NEO și GIRO . Toate căștile sunt echipate cu sistemul MIPS, care reduce efectiv forța de impact în timpul accidentelor, oferind un nivel mai ridicat de protecție. Gama noastră de căști de ciclism cu tehnologie MIPS este o alegere excelentă pentru cei care apreciază siguranța în timpul mersului cu bicicleta.

Care este cea mai sigură cască de bicicletă?

Nu există nicio cască de bicicletă care să fie considerată cea mai sigură. Siguranța depinde de mulți factori, cum ar fi calitatea căștii, potrivirea acesteia la cap, tipul de călărie, condițiile meteorologice și mulți alții.

Cu toate acestea, căștile de ciclism cu tehnologie MIPS (Multiple Impact Protection System) sunt recunoscute pe scară largă ca fiind una dintre cele mai sigure căști de pe piață. Tehnologia MIPS, bazată pe un sistem cu două straturi, ajută la protejarea împotriva forțelor de rotație rezultate în urma impacturilor laterale, astfel încât poate reduce riscul de leziuni grave ale creierului.

În cele din urmă, există mai mulți factori de care trebuie să luați în considerare atunci când alegeți cea mai bună cască de ciclism pentru dvs., cum ar fi tipul de călărie, stilul căștii, potrivirea, culoarea și multe altele. Toate acestea afectează alegerea finală a căștii care se va potrivi cel mai bine nevoilor dumneavoastră.

Ce marca sa cumperi o casca de bicicleta?

Achiziționarea unei căști de bicicletă este o decizie foarte importantă din punct de vedere al siguranței în timpul mersului. Există multe mărci care oferă pe piață căști de bicicletă, dar cel mai important este să alegi una care să aibă certificatele corespunzătoare și să respecte standardele de siguranță.

Printre mărcile populare și de renume de căști pentru biciclete, merită menționat mărcile GIRO, Bell, Lazer, Alpina, Uvex, KASK, Rogelli și FORCE. Fiecare dintre aceste mărci oferă numeroase modele de căști de biciclete, adaptate diferitelor stiluri de condus și nevoilor utilizatorilor.

Cu toate acestea, atunci când alegeți o cască de bicicletă, amintiți-vă că cea mai bună va fi cea care ți se potrivește perfect capului, oferind nivelul potrivit de protecție și confort de purtare. Înainte de a cumpăra, merită să vă măsurați cu atenție capul și să alegeți o cască cu dimensiunea potrivită și să o reglați folosind ajustările disponibile.

În oferta noastră veți găsi și alte căști de biciclete concepute pentru:

și

 

citiți mai departe colaps