Magazinul nu este activ și nu este posibilă plasarea comenzilor. ×
Filtru
× Filtru
Filtru
  • stare
  • Producător
  • Sortiment
  • Mărimea
  • Sex
  • Culoare
  • Rezistent la apă
  • Scara de rigiditate
  • Tipul de pantofi
  • Tip șiret
Clar Filtru

Cum diferă pantofii de ciclism pe șosea/ciclism de pantofii de sport obișnuiți sau de pantofii de ciclism MTB

Pantofii de ciclism rutier sunt încălțăminte special concepute pentru bicicliștii de drum. Sunt echipate cu catarame speciale sau un sistem de șireturi care vă permite să ajustați pantoful la picior, asigurând confort și siguranță în timpul mersului. In talpa pantofilor de ciclism vei gasi gauri speciale care permit instalarea asa-ziselor praguri, adica elemente care permit o atasare/conectare puternica si stabila a pantofului la pedale. Acest lucru permite călărețului să transfere puterea de la picioare la pedale mai eficient, ceea ce permite o eficiență mai bună de mers.

Praguri pentru pantofi de ciclism - sistem click

Fiecare producător de pedale de bicicletă are propriul sistem de pedale de bicicletă fără clips, cel mai popular în pantofii de ciclism rutier/ciclist este SHIMANO SPD SL, există și alții LOOK, SPEEDPLAY, TIME etc.

Ce gauri are talpa pantofilor de ciclism rutier?

Fără a intra în detaliile sistemelor de clic individuale, talpa la pantofi de drum/ciclism poate avea 2 sau 4 orificii unde putem monta pragurile de la pantofi MTB (metal), de obicei această opțiune este la modelele ieftine de pantofi de drum și ciclism, de desigur, în astfel de modele există și 3 găuri în linia triunghiului, adică un sistem care este prezent în toți pantofii de drum și de ciclism, permite instalarea de praguri pentru pedalele de bicicletă de drum, astfel de praguri sunt din plastic.

Iată un lucru important de reținut. Nu mergem în pantofi de ciclism rutier. În timp ce la pantofii de ciclism turistic sau pantofii de bicicletă MTB pentru ciclism montan, pragurile sunt metalice și ascunse în talpă, pragurile la pantofii de ciclism rutier sunt un element pe care stăm în mers și sunt realizate, așa cum am menționat deja, din plastic, ceea ce înseamnă că atunci când mergi pe asfalt se uzează foarte repede. De aceea, merită să cumpărați suprapuneri speciale pentru pragurile din pantofii de ciclism rutier care vor proteja și prelungi durata de viață a pragurilor.

Constructii pantofi de ciclism rutier - pantofi de ciclism

Pantofi de ciclism rutier confectionati din materiale usoare si respirabile, care asigura confort in timpul mersului. Multe modele au, de asemenea, întăriri pe degete și călcâi pentru un plus de durabilitate și protecție împotriva rănilor. Dacă ești un ciclist profesionist sau doar îți place să mergi pe bicicletă, pantofii de ciclism rutier pot fi alegerea perfectă pentru tine.

Pantofii de drum sunt fabricați din materiale ușoare și respirabile, care asigură confort în timpul mersului. Multe modele au, de asemenea, întăriri pe degete și călcâi pentru un plus de durabilitate și protecție împotriva rănilor.

Dacă ești un ciclist profesionist sau pur și simplu îți place să mergi pe bicicletă, pantofii de ciclism rutier sunt alegerea perfectă pentru tine. Datorită lor, călătoria ta va fi mai eficientă și te vei simți confortabil și în siguranță pe bicicletă. Merită să investiți în pantofi de drum de bună calitate, deoarece vă pot afecta semnificativ performanța și confortul la volan. Înainte de a cumpăra, merită să comparați diferite modele și opinii ale altor bicicliști pentru a alege cel mai bun produs pentru dvs.

citiți mai departe colaps