Veșnica dilema a fiecărui biciclist. Strâns sau lejer, aceasta este întrebarea!

Pantaloni scurți de ciclism sau pantaloni scurți de ciclism? Cum diferă unul de celălalt și care dintre ele va fi cel mai bun? Dacă cauți răspunsuri la aceste întrebări, ai ajuns la locul potrivit! Citiți comparația noastră și aflați care dintre ele vă vor oferi cel mai mare confort și libertate în timpul mersului cu bicicleta.

Care sunt avantajele și dezavantajele fiecăreia dintre aceste soluții?

Pantaloni scurți de ciclism pot fi strânse, de obicei sportive, realizate cel mai adesea din lycra sau mai lărgite, care nu vor adera de corp. Acestea mai lejere sunt denumite colocvial pantaloni scurți de ciclism, ceea ce va fi mai bun pentru iubitorii de ciclism competitiv și pentru cei care apreciază mai mult mersul recreațional. Unii bicicliști ajung la ele și pentru că nu se simt confortabil în varianta strâmtă a pantalonilor scurti. Acestea însă, datorită faptului că aderă perfect de corpul biciclistului, vor fi perfecte pentru persoanele care apreciază cel mai înalt confort și comoditate în timpul mersului, deoarece sunt exact ca o a doua piele. Interesant, un alt nume pentru pantaloni scurți de ciclism este pantaloni scurți de ciclism sau pantaloni scurți de ciclism și pot îmbunătăți rezistența aerodinamică a ciclistului!

Unele modele au și branțuri pentru ciclism, care sunt realizate din materiale de diferite densități - vă permit să creșteți confortul călătoriei în timpul traseelor ​​lungi sau antrenamentelor intense. Discutăm mai jos tipurile de inserții, atunci când descriem pantalonii scurți de ciclism.

Pantalonii scurți de ciclism sunt, de asemenea, disponibili cu sau fără bretele. Cea mai importantă sarcină a hamului este să mențină inserția bicicletei în același loc, adică să ne protejeze de alte abraziuni. Dar asta nu este tot, țin și toată ținuta la loc, așa că nimic nu se mișcă și nu se rostogolește. De asemenea, sunt o completare excelentă a întregii ținute a ciclistului, de multe ori cămășile de ciclism sunt mai scurte în față și mult mai lungi în spate - astfel, pantalonii scurți înălțați cu bretele protejează suplimentar burta și pieptul de vânt, ceea ce poate fi foarte dezastruos. Mai mult, dacă le completăm cu un tricou de ciclism, putem deschide fermoarul într-o zi călduroasă și ne putem bucura de pieptul parțial acoperit. Cel mai mare dezavantaj al pantalonilor scurți cu bretele este că sunt mai greu de scos decât pantalonii scurți, nu au muscă și sunt foarte înalți, devine mai dificil să folosești toaleta.

Când cumpărați pantaloni scurți de ciclism strâmți, nu puteți uita de cusături - acestea pot deveni cel mai slab punct al noilor noastre îmbrăcăminte de ciclism. Pantalonii scurți trebuie cusuți în așa fel încât cusăturile, în ciuda faptului că aderă foarte strâns de corp, să nu provoace presiune, care în timpul antrenamentului intens poate duce la frecare. Când vine vorba de material, merită să ne uităm la gramajul acestuia - cu cât este mai mare, cu atât materialul aderă mai bine la corp și asigură o mai mare eficiență a condusului și îi afectează pozitiv confortul.

Pantaloni scurți de ciclism largi în mare măsură, au o inserție specială pentru ciclism care poate fi refuzată. Este o inserție care ar trebui să mărească confortul de conducere, adesea arată ca slip separat. Este o soluție ideală pentru persoanele care parcurg distanțe lungi pe o bicicletă și nu sunt pe deplin mulțumite de confortul șeii lor. Atunci când cumpărăm pantaloni scurți de ciclism, merită să luăm în considerare și materialul lor, dacă suntem cicliști competitivi, ar trebui să ajungem la materiale rezistente la deteriorare, care nu vor fi groaznice pe terenul dificil al curselor de înaltă performanță.

Unele dintre pantaloni scurți sunt proiectați astfel încât să poată fi combinați liber cu pantaloni scurți de ciclism care pot fi purtați ca prim strat. Persoanele care merg cu bicicleta sau o folosesc ca mijloc de transport se vor simți mai bine în pantaloni scurți - pentru că îți vor permite să explorezi liber zona sau să profiti de oferta unui restaurant din apropiere atunci când cobori de pe bicicletă și vrei să te odihnești .

Cu toate acestea, merită să verificați cu atenție modelul de pantaloni scurți de ciclism și branțul oferit împreună cu aceștia, deoarece confortul ciclismului se bazează în mare măsură pe acesta. Unele dintre pantaloni scurți au o inserție montată permanent și nu este posibil să o înlocuim atunci când nu corespunde așteptărilor noastre. O sarcină suplimentară și foarte importantă a unei astfel de inserții este să asigure o amortizare adecvată a corpului în timpul conducerii și să protejeze spatele corpului împotriva disconfortului, abraziunilor sau durerii.

Inserție pentru bicicletă?

Tipuri de tampoane pentru pantaloni scurți de ciclism largi - cele mai comune de pe piata sunt inserturile din spuma sau spuma si gel. Mai scumpe, dar de o calitate mult mai mare, sunt inserțiile care au spume perforate de diferite densități. Datorită construcției lor speciale, suntem garantați că vom elimina umezeala spre exterior - acest lucru ajută la evitarea abraziunilor și rănilor neplăcute. Cu toate acestea, merită să ne întoarcem la începuturile plăcuțelor de ciclism, acestea au fost din piele și au fost proiectate în urmă cu aproape o sută de ani, iar funcția lor inițială, care a rămas până în zilele noastre, era protecția împotriva abraziunilor. Abia în 1980, Maurizio Castelli (fondatorul brandului italian Castelli) a prezentat lumii branțul sintetic. Astăzi, aproape fiecare producător folosește materiale sintetice în producția de branțuri - acestea ajută la reducerea frecării și la creșterea amortizarii.

Pad de ciclism italian, folosit la pantaloni scurți de ciclism, de exemplu Kaymaq KYB-0012, dedicat distanțelor lungi

Ar trebui să port lenjerie intimă cu un suport de ciclism?

Lenjeria intima nu se mai poarta sub suportul de ciclism si, din pacate, aceasta este o greseala foarte frecventa. Inserțiile sunt concepute pentru a fi în contact cu pielea, sunt testate corespunzător în acest sens, sarcina lor este să prindă bacteriile și să combată frecarea. Dacă ne îmbrăcăm lenjerie intimă, între corp și inserție va mai exista un strat care, din păcate, va deveni un refugiu pentru bacterii și poate provoca, de asemenea, inserția să se miște și să provoace abraziuni dureroase ale pielii.

 

Cum să îngrijești pantalonii de ciclism sau pantalonii scurți de ciclism?

După fiecare antrenament sau utilizare a pantalonilor, aceștia trebuie spălați, mai ales dacă au insert și călărim fără lenjerie intimă. O astfel de îmbrăcăminte poate fi spălată într-o mașină de spălat cu ajutorul detergenților destinați hainelor sportive, precum și a celor care nu irită pielea și sunt hipoalergenice. Vă recomandăm să le spălați în pungi speciale de spălat, astfel încât unele dintre ele, de exemplu bretele, să nu se încurce în tamburul mașinii de spălat.

Știi deja ce pantaloni scurți să alegi pentru tine? Va fi pantaloni scurți largi sau poate pantofi de ciclism? Amintiți-vă că îmbrăcămintea pentru ciclism bine aleasă vă va îmbunătăți în mod eficient confortul de ciclism și vă va afecta pozitiv rezultatele sportive. Din lucruri atât de mici începe atingerea eficientă a obiectivelor sportive și stabilirea ștachetei din ce în ce mai sus.

adauga comentariu

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii Vă vom procesa datele în conformitate cuPOLITICA DE CONFIDENȚIALITATE-ul nostru.