Nu știi ce supapă se potrivește cu bicicleta ta? Asigurați-vă că citiți textul nostru.

Cum să alegi tubul potrivit pentru bicicletă?

În viața fiecărui ciclist, mai devreme sau mai târziu apare nevoia de a cumpăra o cameră nouă. O sarcină aparent simplă devine complicată atunci când trebuie să alegi tipul potrivit de model dintre cele disponibile pe piață. Iată tot ce trebuie să știi pentru a lua decizia corectă.

Tipuri de supape pentru biciclete

Cele trei standarde principale ale supapelor pentru biciclete sunt cele mai comune astăzi: Presta, Dunlop și Schrader, care sunt prezentate în graficul următor:

presta-schrader-dunlop-auto

Presta (SV -Sclaverand Valve) - numită și franceză (FV -supapă franceză). Acesta este cel mai frecvent tip astăzi la bicicletele sport, dar și din ce în ce mai des la bicicletele de agrement. Se caracterizează printr-un vârf răsucit, care în grafic este auriu. Înainte de a începe pomparea, deșurubați-l ușor înainte de a pune vârful pompei, iar apăsarea acesteia eliberează aerul. Mic diametrul supapei de 6 mm, necesită o gaură mică în jantă, ceea ce reprezintă un avantaj pentru roțile de performanță foarte subțire și durabilitatea acestora, dar este și indicat că ține presiunea mai bine decât alte sisteme.

Dunlop (DV -Valva Dunlop) - numit timp bicicletei. Cel mai puțin obișnuit dintre acestea, astăzi în principal în bicicletele mai vechi. La fel ca în supapele Presta, vârful este deșurubat înainte de pompare și trebuie scos un mic cartuș pentru a se dezumfla. Avantajul vanei DV, dar si un dezavantaj, este designul unidirecțional, care face construcția și funcționarea acesteia foarte simple, dar face imposibilă măsurarea presiunii cu un manometru, ceea ce o exclude practic din aplicațiile mai solicitante.Diametru, ca Presta - 6mm.

Schrader (OF -Supapă automată) - supapă auto. Este mai frecventă astăzi la bicicletele de agrement, dar nu numai. Este mai mare decât celelaltediametru - 8 mm și fără capăt răsucit. Cel mai mare avantaj al camerelor cu supapă AV este posibilitatea de a folosi aceleași pompe ca și în cazul, de exemplu, a unei mașini.

Ce tub sa alegi?

Atunci când alegeți tipul de supapă al unei camere noi, vă puteți ghida după tipul celui vechi, recunoscând standardul comparându-l cu grafica. Dacă acest lucru nu este posibil, măsurați diametrul găurii din jantă, deoarece Un tub de supapă de mașină nu va fi compatibil cu o jantă pentru orificiul supapei Presta. De asemenea, merită să-i măsurați înălțimea, mai ales în cazul jantelor înalte, astfel încât tubul pe care îl alegeți să aibă o supapă de lungimea potrivită. Când luați în considerare o posibilă schimbare a tipului pe care îl aveți, rețineți că un diametru diferit al supapei necesită un diametru diferit al capului pompei.

Pe lângă tipul de supapă, o caracteristică importantă a camerei bicicletei este dimensiunea sa adaptată roții. Dacă nu cunoști diametrul roților de pe bicicleta ta, îl poți verifica cu ușurință căutând marcaje pe anvelopă sau pe jantă în sine, sau îl poți măsura în ultimă instanță. Diametrul va fi dat în inci sau milimetri. De asemenea, merită să alegeți lățimea camerei de aer adecvată anvelopelor pe care le utilizați, ceea ce le va asigura cea mai bună cooperare.

Vezi toate tuburile de biciclete -->

adauga comentariu

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii Vă vom procesa datele în conformitate cuPOLITICA DE CONFIDENȚIALITATE-ul nostru.