Alegerea ochelarilor de ciclism de bună calitate este baza atât pentru profesioniști, cât și pentru pasionații de ciclism. Un model selectat corespunzător ar trebui să asigure confortul și siguranța condusului, precum și siguranța vederii utilizatorului. Ce să țineți cont atunci când alegeți ochelarii de sport? Mizați pe ochelari fotocromici, sau pe modele cu lentile interschimbabile? Sa verificam.





 Ce ar trebui să aibă ochelarii de ciclism buni?

Indiferent de preferințele utilizatorului, există câteva caracteristici cheie pe care ar trebui să le aibă ochelarii de ciclism bine aleși. În primul rând, acest echipament nu trebuie să limiteze în niciun fel câmpul vizual al biciclistului, motiv pentru care se consideră că cei mai buni ochelari sunt cei care nu se văd în timpul mersului. Dacă ochelarii oferă o vedere neîngrădită și o vedere clară, ei se traduc automat în siguranță sporită pentru ciclist și confort de mers.

În plus, ochelarii ar trebui să fie o protecție eficientă a ochilor ciclistului împotriva:

  • recent;
  • rafale de vânt;
  • ploaie;
  • insecte;
  • pietricele;
  • ramuri;
  • radiații UV.

Durabilitate și personalizare

Ochelarii de ciclism ar trebui să fie foarte durabili. Acest lucru este valabil atât pentru cadrul cât și pentru lentile. În timpul mersului cu bicicleta, pot apărea diverse evenimente neașteptate, inclusiv, dar fără a se limita la un accident. Ochelarii de bună calitate nu se vor sparge, datorită cărora riscul de a pătrunde elementele lor în ochi este minimizat. Cele mai multe mărci de renume aleg acum să creeze ochelari din policarbonat durabil și practic. Potrivirea corectă a ochelarilor în ceea ce privește greutatea, mărimea și tipul lentilelor, precum și potrivirea ochelarilor la față, sunt alți parametri care nu pot fi trecuti cu vederea. Acestea vor afecta direct confortul condusului.

Ce ochelari sa aleg?

Din punct de vedere al utilizabilității, un parametru foarte important este alegerea tipului potrivit de sticlă. În prezent, următoarele modele de ochelari de ciclism sunt foarte populare pe piață:

  • ochelari obișnuiți;
  • ochelari cu lentile fotocromatice;
  • ochelari cu lentile interschimbabile.

În partea ulterioară a textului, ne vom concentra pe compararea avantajelor și dezavantajelor ultimelor două tipuri, care sunt un adevărat succes în ultimii ani și îi ajută pe bicicliști să aibă grijă de sănătatea, siguranța și confortul lor.

Ochelari cu lentile fotocromatice - caracteristici

Acest tip de ochelari este un adevărat răsfăț pentru fanii inovațiilor tehnice. Caracteristica specială a ochelarilor fotocromatici este că se întunecă atunci când conduc la soare și luminează când soarele dispare de la orizont. Este o soluție foarte convenabilă pentru cei care iubesc călărie off-road, de exemplu în păduri sau munți. Apoi mediul se schimbă adesea și mergi pe rând într-o pădure umbrită sau într-o poiană deschisă și însorită. În astfel de condiții, schimbarea ochelarilor în ochelari ar putea fi problematică și ar afecta negativ confortul și viteza de conducere. Datorită acestui fapt, ochelarii fotocromatici sunt foarte populari printre fanii ciclismului activ în sânul naturii și nu numai. Utilizatorii pot alege dintre diferite sisteme de reglare de pe piață. Există ochelari îmbogățiți cu o baterie care acceptă dimming sau ochelari care realizează automat acest proces.

Minusuri?

Ochelarii de acest tip sunt foarte confortabili pentru persoanele care circulă într-un mediu în schimbare. Cu toate acestea, procesul de estompare și luminozitate în sine nu are loc instantaneu, așa că atunci când conduceți rapid pot exista momente în care utilizatorul va vedea întuneric sau se va plânge de o scădere a acuității vizuale sau chiar de a fi orbit de soare.

#produs-filtru-120-8#

Ochelari cu lentile interschimbabile - de ce merită?

Se pare că ochelarii cu lentile înlocuibile sunt în prezent cea mai bună soluție disponibilă pe piață. Sunt utilizate cu succes pe scară largă, iar producătorii luptă pentru comoditatea utilizatorilor. Datorită acestui fapt, pe piață vom găsi ochelari cu un alt sistem de schimbare a lentilelor, de la presare la magneți. Ochelarii de acest tip sunt foarte versatili, deoarece setul include de obicei ochelari de culoare închisă pentru soare, albi și galbeni. Înainte de a le cumpăra însă, ar trebui să verificați dacă ochelarii galbeni au și un filtru UV dedicat.

Minusuri?

Aceste tipuri de modele funcționează bine în toate condițiile, dar impun utilizatorilor să schimbe ochelarii, ceea ce poate fi inconfortabil în cazul condusului dinamic într-un mediu în schimbare. Prin urmare, înainte de a cumpăra, merită să luați în considerare modul în care vor fi folosiți ochelarii, adică ce tip de condus preferăm.

rezumat

Atât ochelarii fotocromatici, cât și cei cu lentile interschimbabile au avantajele și dezavantajele lor. Pentru conducerea clasică sunt recomandate cele cu lentile înlocuibile, care sunt mai cuprinzătoare. Cu toate acestea, dacă ne place să ne mișcăm într-un mediu în schimbare, cu intensitate diferită a luminii solare, atunci ochelarii fotocromici vor fi o mare comoditate. Alegerea finală este o chestiune individuală și merită luată în considerare alegerea unei soluții specifice.

TOP 10 al celor mai bine vânduți ochelari de ciclism

#produs-filtru-119-10#

adauga comentariu

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii Vă vom procesa datele în conformitate cuPOLITICA DE CONFIDENȚIALITATE-ul nostru.