Lampă ieftină sau scumpă? Vrei să fii vizibil sau doar să ai „iluminare pentru biciclete”?

Iluminat pentru biciclete - o lampă obișnuită pentru 20 RON sau poate 400 RON. Ce sa aleg?

Unul dintre elementele de bază ale echipamentului fiecărui biciclist ar trebui să fie iluminatul bicicletei. Specificațiile sale tehnice pot varia în funcție de modelul selectat. Luminile pentru biciclete de mai bună calitate și mai eficiente sporesc siguranța mersului pe bicicletă în amurg sau întuneric și au, de asemenea, un efect pozitiv asupra confortului acesteia. Aceasta înseamnă că luminile pentru biciclete ar trebui alese foarte înțelept.

LEZYNE set de lumini pentru biciclete CONNECT SMART 1000XL (1000 lumeni) / KTV PRO SMART DRIVE (75 lumeni)

Care sunt caracteristicile luminilor de înaltă calitate pentru biciclete și de ce sunt acestea necesare în bicicleta noastră? Pe piață veți găsi modele bugetare pentru 20 PLN și soluții profesionale pentru câteva sute de zloți. Pe care să pariezi?

De ce este necesar iluminarea bicicletelor?

Echipamentul obligatoriu pentru biciclete este determinat de prevederile legislației poloneze. Informații detaliate despre aceasta pot fi găsite în în Regulamentul ministrului transporturilor din 6 iunie 2013. Putem citi în ea că următoarele lumini sunt incluse în echipamentul obligatoriu al bicicletei:

în față: cel puțin o lumină de poziție selectivă galbenă sau albă;

în spate: cel puțin un reflector roșu, dar nu triunghiular, și cel puțin o lumină de poziție roșie.

În plus, ghidurile conțin informații tehnice detaliate despre calitatea luminii și modul de instalare a lămpilor. Lumina lămpilor de bicicletă și reflectoarelor iluminate cu o lampă de drum ar trebui să fie vizibilă noaptea de la o distanță de cel puțin 150 de metri (cu vizibilitate bună). Bicicletele pot fi echipate cu o lumină de poziție intermitentă. Lămpile de bicicletă nu pot fi amplasate la mai mare de 1,5 metri și mai jos de 25 de centimetri de suprafața drumului. În plus, luminile roșii din spate nu trebuie să fie vizibile din față, iar luminile frontale de culoare chihlimbar sau alb selectiv nu trebuie să fie vizibile din spate.

Parametrii tehnici de bază ai unei bune lumini a bicicletei

Iluminarea bună a bicicletelor ar trebui să fie de încredere. La urma urmei, el este cel care depinde în mare măsură de siguranța biciclistului în condiții de vizibilitate limitată, inclusiv după întuneric sau noaptea. În plus, luminile pentru biciclete ar trebui să fie durabile și rezistente la deteriorările mecanice care pot apărea în timpul mersului. Pietricelele, insectele sau ramurile le pot lovi suprafețele. Un alt aspect cheie este rezistența luminii la condițiile meteorologice în schimbare, inclusiv la umiditate și îngheț.

Atunci când alegeți luminile pentru biciclete, acordați atenție vizibilității acestora, care este reglementată de lege. Lampa ar trebui să îndeplinească aceste cerințe, deși cu cât vizibilitatea este mai bună, cu atât mai bine. Un alt parametru este intensitatea luminii. În condițiile poloneze, merită să acordați atenție în primul rând produselor a căror intensitate luminoasă depășește 400 de lumeni. Lămpile cu 300 de lumeni vor funcționa și în condiții urbane, dar pot fi nesigure în condiții meteorologice dificile sau în timpul călătoriilor în afara orașului, de exemplu, de-a lungul potecilor forestiere. O soluție modernă și dovedită sunt lămpile cu baterie încorporată, care garantează până la câteva ore de funcționare în condiții de întuneric. Aceasta este o soluție foarte convenabilă, deoarece astfel de baterii pot fi încărcate de ex. powerbank. Atunci când alegeți o lampă, va fi importantă simplitatea asamblarii și întreținerii acesteia, ceea ce va avea un efect pozitiv asupra confortului de conducere și a duratei de viață a echipamentului. Parametrii înalți în acest domeniu sunt garantați doar de soluțiile mai scumpe disponibile pe piață.

Ce este STvZO?

Misteriosa abreviere STvZO provine din regulamentul german Straßenverkehrs-Zulassungs-Ordnung. (mai multe despre asta pot fi găsite aicihttps://www.mikesport.ro/blog/stvzo-ce-este-si-de-ce-este-atat-de-important-in-timpul-unei-calatorii-cu-bicicleta-in-germania ) Acestea sunt regulile care reglementează acordarea permiselor de circulație rutieră în Germania. Cea mai recentă revizuire a avut loc în 2012. Reglementările reglementează parametrii tehnici și modalitatea de montare a iluminatului pentru biciclete în cazul vehiculelor utilizate pe drumurile germane. Familiarizarea cu aceste reglementări și adaptarea bicicletei la ele reprezintă baza pentru persoanele care plănuiesc o călătorie dincolo de granița noastră de vest. Zonele germane sunt foarte atractive din punct de vedere al ciclismului, mai ales pentru locuitorii din vestul Poloniei. Adaptarea iluminatului pentru biciclete la cerințele locale vă va permite să evitați amenzi mari. În Germania, nu este permisă folosirea luminilor intermitente pe timp de noapte, ceea ce este o diferență față de reglementările poloneze. În prezent, mulți producători pun pe ambalaj informații despre compatibilitatea lămpii cu STvZO, așa că merită să luați în considerare achiziția unor astfel de modele. Ei se vor dovedi nu numai în Germania, ci vor asigura și un sentiment ridicat de siguranță pentru bicicliștii din Polonia.

Vezi toate luminile pentru biciclete de la STvZO -->

Avantajul lămpilor mai scumpe față de modelele mai ieftine

Indiferent dacă mergem în excursii cu bicicleta sporadic sau cu frecvență mare, ar trebui să avem întotdeauna grijă de siguranța noastră. În acest scop, se achiziționează un iluminat de înaltă calitate pentru biciclete, care are parametrii tehnici în conformitate cu reglementările și este eficient în funcționare. Nu puteți economisi la sănătate și siguranță, motiv pentru care lămpile profesionale, ale căror prețuri pot ajunge până la 400 RON, sunt cu siguranță o alegere mai bună. Deși achiziția lor este asociată cu un cost inițial mai mare decât în ​​cazul lămpilor simple de 20 RON, merită.

În primul rând, modelele mai scumpe oferă performanțe mai lungi, datorită cărora costul lor în perspectiva utilizării bicicletei este răspândit pe mulți ani. Ele oferă, de asemenea, mai puțină fiabilitate și o eficiență mai mare, ceea ce se traduce semnificativ în siguranța bicicliștilor. Modelele mai scumpe se caracterizează printr-o mai bună intensitate a luminii, vizibilitate, durabilitate și au adesea o baterie suplimentară. În cazul modelelor mai ieftine la 20 RON, vorbim de parametri tehnici și durabilitate cu siguranță mai mici, motiv pentru care riscul utilizării lor crește. În momentele cheie, s-ar putea să nu ne ofere o protecție suficientă, așa că atunci când completăm echipamentul pentru biciclete, merită să pariezi pe modele mai scumpe de la producători de renume. Dacă aveți îndoieli la cumpărături, merită să vă consultați cu specialiști. Această regulă se aplică atât pentru achiziționarea de iluminat pentru bicicletele folosite de adulți, cât și de copii.

TOP12 - Cel mai bine vândut iluminat pentru biciclete.

adauga comentariu

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii Vă vom procesa datele în conformitate cuPOLITICA DE CONFIDENȚIALITATE-ul nostru.