Pentru călătoriile scurte cu bicicleta, merită să luați cu dvs. accesorii suplimentare pentru bicicletă sau mâncare. Rucsacurile pentru biciclete și sacoșele pentru biciclete sunt perfecte ca loc pentru a transporta astfel de lucruri. Merită să luați în considerare avantajele și dezavantajele modelelor disponibile pe piață și să verificați care dintre ele va fi alegerea optimă pentru o călătorie scurtă. Vă invităm să citiți analiza noastră.

Ce să iei în considerare atunci când alegi un rucsac sau un sacoș de bicicletă?

În primul rând, echipamentul selectat ar trebui să fie pe deplin adaptat nevoilor individuale ale utilizatorului. Vom avea nevoie de o capacitate diferită a rucsacului în timpul unei călătorii scurte cu bicicleta și de una diferită atunci când mergem într-o plimbare lungă sau mergem la serviciu și vrem să luăm cu noi electronicele sau alimentele necesare. Prin urmare, unul dintre criteriile de bază de selecție este capacitatea unui rucsac sau a unui sacoș de bicicletă.

Ce capacitate va fi optimă?

Pentru călătorii scurte vor fi suficiente rucsacuri mici și sacoșe cu o capacitate de până la 10 litri. Un astfel de model vă va permite să ascundeți în el un mic kit de reparații, o sticlă de apă, fructe și batoane energetice. Dacă vă este frică de vremea schimbătoare, merită să luați în considerare rucsacuri mai mari, cu o capacitate de 15-20 de litri. Apoi mai putem încăpea în ele o haină de ploaie, o cameră foto, o trusă de prim ajutor sau o porție suplimentară de mâncare. Cu cât rucsacul este mai mare, cu atât putem pune mai mult în el, dar, în același timp, sarcina asupra corpului nostru în timpul conducerii va crește. Merită să ne amintim atunci când mergeți într-o excursie cu bicicleta cu mai multe persoane. Distribuția abil a greutății bagajelor între toți participanții la călătorie va face călătoria mai confortabilă și mai sigură.

Rucsacuri mai mari pot stoca până la 30 de litri sau mai mult. Acestea sunt modele dedicate călătoriilor mai lungi, dar poti încăpea o mulțime de lucruri în interiorul lor. Ele funcționează bine, de ex. în timpul excursiilor de mai multe zile cu bicicleta cu cort și sac de dormit. În cele din urmă, capacitatea modelului selectat ar trebui să fie adaptată nevoilor tale individuale și planurilor de ciclism, dar rucsacuri cu o capacitate de 10-20 de litri rămân cea mai populară alegere pentru călătorii scurte. Vor fi perfect suficiente.

Caracteristicile unui rucsac bun pentru biciclete

In primul rand, un rucsac de bicicleta de buna calitate este realizat dintr-un material rezistent la conditiile meteorologice si la utilizare intensiva. Merită să verificăm dacă modelul pe care îl alegem are fire întărite care vor minimiza riscul frecării rucsacului. Un alt criteriu important este greutatea rucsacului, care este o povară suplimentară pentru biciclist. Desigur, cu cât este mai ușor, cu atât mai bine. Aspectele suplimentare includ posibilitatea instalării intuitive a unei sticle de apă sau a vezicii de hidratare, sau a unui suport pentru cască. Reglarea corespunzătoare a rucsacului va permite adaptarea acestuia pe deplin la corpul biciclistului, ceea ce va afecta confortul călătoriei și siguranța acestuia. La final, merită să pariezi și pe o husă suplimentară pentru a proteja rucsacul de ploaie sau zăpadă, precum și estetica modelului. La urma urmei, fiecare dintre noi vrea să arate bine și la modă, chiar și în timp ce mergem cu bicicleta.

Rucsac ERGON pentru bicicleta cu o capacitate de 15 litri + buzunar de 2 litri pentru vezica de hidratare

Contra folosirii unui rucsac de bicicletă

Desigur, rucsacuri pentru ciclism au și dezavantajele lor. Acestea includ, mai presus de toate, sarcina suplimentară asupra biciclistului în timpul mersului, care poate provoca oboseală mai rapidă. Cu cât corpul este mai obosit, cu atât este mai ușor să pierzi concentrarea și să ai un posibil accident, ceea ce reduce siguranța la volan. În plus, rucsacul este un element suplimentar pe spatele biciclistului, care poate prinde o creangă sau alte obstacole în timpul mersului, așa că merită să fii atent. Atunci când alegeți un rucsac de proastă calitate, echipamentul se poate uda sau se poate face abraziuni dureroase pe corpul biciclistului, așa că este necesar să efectuați o analiză bună înainte de a cumpăra. În cele din urmă, un rucsac de înaltă calitate va fi o alegere bună chiar și pentru călătorii scurte cu bicicleta.

Maletine pentru bicicleta - o alternativa la un rucsac

Maletele pentru biciclete sunt o alternativă populară la rucsacuri pentru biciclete. Sunt genți care se montează direct pe portbagajul spate, sub șa, pe cadru, sub cadru sau pe furca față. Apoi, instalarea lor necesită utilizarea unui lowrider, adică a unui rack frontal, ceea ce poate implica costuri suplimentare pentru cumpărător. Pentru călătoriile scurte cu bicicleta, poți miza pe sacoșe simple cu o capacitate de la 5 până la 10 litri, dar pe piață poți găsi cu succes modele cu o capacitate de până la 30 de litri/buc. Acestea din urmă sunt perfecte pentru călătorii mai lungi.

Ai mai multe bagaje. Cu ajutor vine marca poloneză EXTRAWHEEL care, pe lângă producția de sacoșe pentru portbagaj, produce și remorci speciale pentru sacoșe/genți de biciclete

Avantajele unei sacoșe bune de bicicletă

Maletele de înaltă calitate pentru biciclete pot avea multe avantaje. In primul rand nu incarca direct corpul biciclistului, deoarece sunt montate pe bicicleta si nu se poarta pe spate. Acest lucru facilitează mișcarea și crește confortul mișcării în timpul conducerii, ceea ce poate afecta siguranța acestuia. Reglarea capacității sacoanelor sau a sacoanelor (pot fi folosite în perechi sau individual) la nevoile utilizatorului face ușor să potrivim ceea ce avem nevoie în timpul unei călătorii cu bicicleta. În cazul traseelor ​​scurte, nevoile nu sunt mari, așa că este suficient un sacoș de bicicletă mai mic.

Un set de sacoșe EXTRAWHEEL de înaltă calitate de la un producător polonez, fabricate în Polonia. Capacitatea totala a sacoanelor este de 50 de litri

Dezavantajele folosirii sacoanelor de biciclete

La fel ca rucsacii, și sacoșele de biciclete nu sunt lipsite de defecte. În primul rând, pentru instalarea lor, poate fi necesar un rack suplimentar, care este asociat cu costuri. În unele situații, instalarea unor astfel de sacoșe va fi imposibilă. În plus, încărcătura greșită de sacoșe în timpul mersului poate provoca o amenințare și efectul deplasării ciclistului într-o parte. Prin urmare, este foarte important să distribuiți cu îndemânare greutatea echipamentului în două camere atunci când utilizați două sacoșe. Vom avea mai puține probleme cu un sacoș plasat sub șa sau lângă cadrul bicicletei. În plus, sacoșele reprezintă o povară suplimentară pentru bicicletă, așa că nu vor funcționa atunci când vrei să-i menții greutatea cât mai mică. În alte cazuri, acestea vor fi alegerea optimă pentru călătorii scurte prin oraș sau în timpul unei călătorii în afara orașului.

Atât sacoșele pentru biciclete, cât și rucsacuri pentru biciclete au admiratorii și adversarii lor. Alegerea este o chestiune individuală și trebuie adaptată nevoilor și preferințelor noastre. Să avem grijă de siguranța și confortul tău de fiecare dată.







adauga comentariu

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii Vă vom procesa datele în conformitate cuPOLITICA DE CONFIDENȚIALITATE-ul nostru.