În zilele noastre, devine din ce în ce mai la modă să călătorești pe o singură bicicletă cu copilul tău.

Acest lucru este bun pentru sănătatea noastră, bunăstarea și mediul înconjurător. Pe piata avem acces la achizitionarea diferitelor tipuri de scaune pentru copii, incepand cu cele montate pe cadru si terminand cu scaunele amplasate in portbagaj. Al doilea tip este unul dintre cele mai frecvent alese datorită posibilității unei capacități de ridicare mai mari și ușurinței de asamblare. Atunci când alegem un scaun montat pe cadru, trebuie să alegem dimensiunea potrivită care să fie stabilă și să nu se încline în timpul mersului. Trebuie avut în vedere că posibila alunecare a copilului de pe scaun sau deplasarea structurii în sine nu ar trebui să aibă loc. În timpul conducerii, trebuie să ne concentrăm atenția asupra drumului și a conducerii vehiculului, motiv pentru care achiziționarea unui model profilat corespunzător este foarte importantă și necesită adesea timp de gândire adecvat.

Poți transporta un copil pe o bicicletă?

Un copil nu trebuie să fie motivul pentru care ne schimbăm stilul de viață ecologic trecând la o mașină. Activitatea fizică este foarte importantă, iar transportul unui copil la grădiniță sau creșă pe bicicletă va avea un impact mai bun asupra dezvoltării acestuia. Copilul observă apoi natura, mediul înconjurător și petrece mai mult timp cu părintele în contact mai strâns. Cu toate acestea, trebuie reținut că copilul trebuie să aibă un scaun montat corespunzător, care să permită transportul în siguranță și confortabil al copilului mic. Să ne uităm la confortul copilului, dar și al nostru. Nu puteți transporta un copil în poală sau pe ghidon în timp ce mergeți pe bicicletă, deoarece este un pericol pentru viață atât pentru copil, cât și pentru alți bicicliști și pietoni. Trebuie să fim conștienți că atunci când transportăm un copil într-un vehicul cu două roți, îl includem în traficul rutier. Aceasta înseamnă că suntem responsabili pentru asta și depinde de noi dacă călătoria va fi în siguranță. Prin urmare, merită să alegeți trasee care au piste de biciclete și, dacă este posibil, să evitați drumurile înguste, nelluminate.

Cum să mergi în siguranță pe bicicletă cu un copil?

Mersul în siguranță cu un copil pe o bicicletă este comparabil cu mersul în siguranță într-o mașină. În ambele cazuri, copilul stă într-un scaun auto care trebuie să fie adecvat vârstei și înălțimii copilului mic. Înainte de a începe să mergem pe bicicletă, trebuie să așezăm confortabil copilul în scaun și să-l fixăm cu curele. Trebuie folosită orice centură care a fost montată pe modelul de scaun auto. Un punct important care este adesea trecut cu vederea este fixarea curelelor pe pantofi. În grabă, uităm adesea de asta, ceea ce poate avea un rezultat final periculos. În timpul călătoriei, copilul se plictisește și picioarele încep să atârne. Foarte des acest lucru se termină cu zgârierea picioarelor, iar în cel mai rău caz, piciorul se blochează în spițele bicicletei. Majoritatea scaunelor au blocare pentru picioare și reglare pe înălțime. Un element important este și stabilizarea capului. Un copil care călătorește multă vreme poate deveni somnoros și poate cădea capul din cauza oboselii. În plus, orice turbulență care apare în timpul conducerii nu ar trebui să afecteze poziția capului copilului. Protecția capului potrivită va fi soluția potrivită. Un aspect suplimentar folosit la scaunele de biciclete sunt reflectoarele. De multe ori călătorim cu bicicleta noaptea târziu, în locuri unde nu există piste de biciclete. Șoferul auto ar trebui să poată vedea de la distanță că o bicicletă se mișcă și, cel mai important, un vehicul cu două persoane. Reflectorii garantează evitarea accidentelor și a situațiilor rutiere periculoase.

Marca URBAN IKI oferă scaune de bicicletă pentru copii pentru față, precum și pentru portbagaj sau tijă de șa montate

Cum să transporti un copil de 4 ani pe o bicicletă?

Scaunele de bicicleta pot fi instalate atat in fata cat si in spatele vehiculului. Copiii cu vârsta peste 4 ani trebuie transportați în scaune pentru copii amplasate în spate. Un astfel de copil este mai mare, ceea ce ocupă un câmp vizual mare pentru un adult. În plus, greutatea poate face dificilă schimbarea direcției. Copiii peste 4 ani, de asemenea, nu au nevoie de o atenție vizuală constantă, așa că pot fi transportați în spate. Acest lucru nu schimbă faptul că scaunul trebuie selectat corespunzător, iar copilul trebuie fixat corespunzător, iar picioarele și capul trebuie să fie asigurate. Majoritatea modelelor pentru copii mai mari nu au protecție suplimentară pentru cap. În acest caz, vă recomandăm să cumpărați o cască suplimentară pentru cap, pentru o mai mare garanție de siguranță în timpul conducerii. Numărul de modele disponibile pe piață nu ar trebui să provoace probleme în alegerea modelului potrivit. Scaunele pentru copiii mai mari ar trebui să fie echipate și cu reflectoare, care vor funcționa mai ales noaptea. Dacă avem îndoieli cu privire la calitate și siguranță, merită să verificăm dacă scaunul are Certificatul European de Calitate EN14344. Produsele cu astfel de marcaje au materiale care sunt sigure de utilizat (nu conțin substanțe nocive care sunt periculoase pentru sănătate) și garantează siguranța designului scaunului în sine. Aceasta înseamnă că înainte de a lansa produsul spre vânzare, scaunul auto a fost supus multor teste. Acest certificat se aplica oricarui tip de scaun auto, indiferent daca este destinat transportului in fata sau in spate a vehiculului.

Urban IKI - scaun pentru suport pentru biciclete pentru juniori

Ce scaun de bicicletă pentru un copil de un an?

Un copil de un an poate fi transportat pe un scaun de bicicletă, cu condiția ca acesta să poată sta neajutat și să nu aibă dificultăți majore. Mulți medici pediatri consideră că cel mai indicat este să transportăm un copil abia după ce împlinește 1,5 ani, când avem garanția independenței lui în scaun. Cu toate acestea, se știe de mult timp că fiecare copil se dezvoltă diferit și rămâne la latitudinea părintelui să ia decizia finală. Scaunul pentru bicicletă trebuie selectat corespunzător în funcție de vârsta copilului. Când cumpărați, amintiți-vă că copiii gândesc diferit decât adulții și adesea nu sunt conștienți de anumite pericole care se pot întâmpla în timpul conducerii. Regula principală este stabilitatea membrelor. Stabilizatoarele de pe ambele părți ale capului, suporturile pentru picioare reglabile cu blocare și toate centurile prinse sunt elementele de bază înainte de a pleca într-o călătorie. Niciunul dintre elemente nu trebuie omis. Nu trebuie să vă grăbiți să vă așezați copilul în scaunul de mașină. Trebuie să fie în siguranță în timpul călătoriei. De asemenea, este important să plasați scaunul auto în față. Copilul are apoi contact strâns cu părintele, iar tutorele are o perspectivă constantă asupra a ceea ce se întâmplă cu copilul său în timp ce conduce. Nu toate scaunele auto sunt potrivite pentru față, așa că trebuie să acordăm o atenție deosebită acestui lucru la cumpărare. Nu ar trebui să existe dificultăți majore în alegere și multe modele pot fi găsite pe site-ul nostru.

La ce vârstă poate fi transportat un copil pe o bicicletă?

Se estimează că copiii cu vârsta de până la 7 ani pot fi transportați pe o bicicletă. Atunci când decidem să transportăm un copil într-un scaun de bicicletă, ar trebui să luăm în considerare dimensiunea și greutatea acestuia. O bicicletă care este condusă de o singură persoană va suporta multă greutate cu copiii mai mari și de multe ori este mai bine să cumpărați o a doua bicicletă. Cu toate acestea, acest lucru nu este necesar dacă greutatea copilului nu interferează cu conducerea. În cazul copiilor mai mari și mai grei, atunci când conduceți un vehicul, ar trebui să se țină cont de timpul de călătorie posibil mai lung din cauza sarcinii totale. În plus, atunci când schimbați direcția, ar trebui să fiți mai vigilenți și cu siguranță să nu o faceți cu o viteză mai mare, deoarece un copil plasat în spate poate încărca cu siguranță bicicleta într-o parte, ceea ce va face ca vehiculul să se răstoarne. Când conduceți o bicicletă cu un copil mai mare pe ea, nu așezați scaunul în față, deoarece acest lucru va face transportul complet imposibil. Un astfel de transport este periculos atât pentru pietoni, cât și pentru alți bicicliști din cauza câmpului vizual limitat.

Un copil pe scaunul de bicicletă trebuie să poarte cască?

O cască pe cap în timp ce mergi pe bicicletă este întotdeauna un teren pentru discuții mari. De ce? Potrivit multor oameni, este de obicei o investiție suplimentară care nu este necesară. Copiii transportați în scaunele auto nu sunt obligați să poarte cască. Să ne gândim, totuși, dacă nu merită să o punem ca investiție în sănătate și chiar în viață. În cazul unei posibile căderi a vehiculului, copilul este atașat de structura care zboară la sol. Îl lovește împreună de pământ, ceea ce este un mare pericol. În plus, în timpul mersului, se poate produce o coliziune cu un alt biciclist, care poate conduce direct în copilul care stă pe scaun. Siguranta atat pe sosea cat si pe pista de biciclete este extrem de importanta, iar achizitionarea unei casti reprezinta o crestere a standardului de siguranta in timpul calatoriilor. În plus, atunci când cumpărăm prima cască unui copil, îl învățăm regulile de bază ale circulației rutiere în siguranță, care ar putea avea într-o zi un impact semnificativ în viața de adult. La momentul deciziei de a cumpăra o cască, copilul ar trebui să fie prezent cu noi. Fiecare model are o dimensiune diferită, așa că merită să verificați, în ciuda ajustărilor frecvente, dacă nu vă va cădea de pe cap și va amortiza un eventual accident.

Ce în loc de un scaun de bicicletă?

O alternativă la scaunele de bicicletă sunt remorcile de biciclete populare recent. Acestea vă permit să transportați confortabil un copil care se poate juca în remorcă sau se poate culca în timpul călătoriei. Remorca de biciclete poate fi montata atat pe biciclete traditionale cat si pe biciclete performante. Această alegere este cea mai bună pentru cei mai mici copii datorită siguranței călătoriei. In plus, protejeaza copilul de eventualele schimbari meteorologice precum zapada sau ploaia. În prezent, pe piață există multe modele în diferite culori. De obicei, au trei roți durabile care garantează călătoria în siguranță și absorb șocurile în timpul conducerii. Cele mai multe dintre ele au ochiuri încorporate, prin care copilul poate observa ce se întâmplă în jur, iar părintele poate vedea cum se descurcă copilul în timpul opririi. Totuși, nu uitați să nu puneți mâncare sau băutură în remorcă. În timpul conducerii, copilul se poate sufoca sau sufoca, iar părintele care conduce vehiculul nu va fi conștient de acest lucru. De asemenea, nu pune multe jucării în remorcă, în special cele care conțin margini ascuțite.

FOLLOW ME tow bar - O soluție ideală pentru călătoriile cu copii, atunci când aceștia sunt capabili să se țină pe o bicicletă. Se potrivește bicicletelor pentru copii cu roți de 12-20 inci. După plierea cârligului, puteți deplasa pe două biciclete (copil și adult) independent și, dacă este necesar, reconectați bicicleta pentru copii.

adauga comentariu

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii Vă vom procesa datele în conformitate cuPOLITICA DE CONFIDENȚIALITATE-ul nostru.