Ești o persoană care merge des la plimbări cu bicicleta? Cu siguranță știți că pe drum se pot întâmpla diverse lucruri și bicicleta dumneavoastră s-ar putea deteriora sau s-ar putea strica. Într-o astfel de situație, este bine să știm cum să înlăturăm defecțiunea sau să o securizăm într-un mod care să ne permită să ajungem acasă. 

In prezent, pe piata gadgeturilor pentru biciclete, putem gasi o gama variata de accesorii care ne pot ajuta in acest sens. Printre acestea se numără, de exemplu, cheile multifuncționale pentru biciclete. ce sunt ei? Merită să le cumperi și să le iei cu tine? Este timpul să răspundem la aceste întrebări.

Ce sunt cheile multifuncționale pentru biciclete?

Cheile multifuncționale pentru biciclete nu sunt altceva decât unelte care conțin multe accesorii utile într-un singur echipament. Acestea sunt dispozitive compacte care conțin mai multe sau chiar o duzină de chei, șurubelnițe, șurubelnițe și alte unelte diferite. Datorită acestui fapt, sunt o soluție foarte funcțională și compactă care poate fi folosită nu numai în atelier, ci și în deplasare. Prin urmare, sunt o soluție ideală pentru persoanele care pleacă departe de casă în timpul călătoriilor cu bicicleta și vor să fie siguri că vor face față oricărei situații.

Topeak cheie multifuncțională pentru biciclete ALIEN X

Cu ce ​​fel de reparații ne poate ajuta cheia multifuncțională?

Gama de reparații care se pot face cu o cheie multifuncțională pentru biciclete depinde desigur de ce echipament alegem. Există chei cu 10 sau 15 unelte, dar există și unelte complet profesionale pe piață, cu până la câteva zeci de tipuri diferite de vârfuri și accesorii.
Cu toate acestea, chiar și cu o cheie multifuncțională de bază, ne putem permite reparații precum strângerea șuruburilor de pe volan sau pedale, repararea unui lanț de bicicletă rupt cu o unealtă. Foarte des, șoferii folosesc și chei pentru reglarea înălțimii șeii sau ghidonului. Într-un cuvânt, având o cheie multifuncțională bună, sunt capabili să facă față majorității problemelor pe care le pot întâmpina în timpul unei plimbări cu bicicleta.

În cazul unui lanț rupt, ciclistul în continuare este imposibil, au o cheie multifuncțională dotată și cu un instrument pentru lanț, putem repara rapid și ușor un lanț rupt prin îndepărtarea/scurtarea piesei deteriorate și conectarea din nou.

Cum să alegi o cheie multifuncțională bună pentru bicicletă?

Nu se poate nega faptul că o gamă foarte largă de chei multifuncționale pentru biciclete ne oferă o mulțime de posibilități de a alege un instrument care va fi pe deplin adaptat nevoilor și așteptărilor noastre. Pe de altă parte, însă, o varietate atât de mare a acestora înseamnă că adesea nu știm ce să alegem. Deci, să încercăm să răspundem la întrebarea ce ar trebui să aibă o cheie bună pentru bicicletă, care va satisface așteptările noastre și va permite reparații sigure și eficiente.
În primul rând, să fim atenți la câte sfaturi, funcții și instrumente are o anumită cheie multifuncțională. Cu cât sunt mai multe, cu atât mai multe probleme și defecte ne vom putea ocupa. Practic, merită să verificați dacă cheia multifuncțională este echipată cu cele mai importante dintre ele, adică mai multe chei Allen de diferite dimensiuni, o cheie plată, o șurubelniță și o unealtă pentru repararea unui lanț rupt. Un cuțit mic poate fi și el foarte util.
Un alt lucru de luat în considerare este din ce material sunt făcute instrumentele. Cheile multifuncționale pentru biciclete mai ieftine au de obicei vârfuri din aluminiu. Avantajul lor este cu siguranță prețul mic, dar trebuie să fim conștienți că aluminiul este un metal destul de moale și, din păcate, astfel de chei de bicicletă nu ne vor servi mult timp. O alegere mult mai bună sunt cheile multifuncționale pentru biciclete din oțel inoxidabil călit, care sunt capabile să funcționeze perfect mulți ani.
Să vedem, de asemenea, dacă sculele au mânere suficient de lungi pentru a ajunge în locuri greu accesibile de pe bicicletă, iar carcasa lor în sine este solidă, durabilă și facilitează transportul și scoaterea vârfului corespunzător.

Chei cu lanț. Merită să aveți o astfel de cheie, pentru că în cazul ruperii lanțului, cu ajutorul unei astfel de chei vom repara lanțul și vom merge mai departe

Cât face?

Cheile de biciclete multifuncționale nu sunt dispozitive prea scumpe. Cele mai ieftine modele pot fi achiziționate cu câteva zeci de zloți. Cu toate acestea, trebuie să fim conștienți că în acest caz vom putea folosi doar câteva unelte și calitatea materialelor din care sunt fabricate nu este cu siguranță cea mai înaltă. Prin urmare, dacă suntem pasionați de ciclism, merită să ne echipăm cu o cheie de bicicletă ceva mai robustă și cu mai multe funcții. Aceste tipuri de accesorii costă între 156 și chiar 312 RON. Cu toate acestea, atunci avem de-a face cu instrumente foarte profesionale care sunt capabile să răspundă așteptărilor chiar și ale celor mai pretențioși utilizatori.

Merită să luați cheile multifuncționale pentru bicicletă?

Cu toate acestea, să trecem la cea mai importantă problemă, și anume răspunsul la întrebarea din titlul articolului nostru. Este necesară o cheie multifuncțională pentru bicicletă? Merită să-l cumperi și să-l iei cu tine?
Depinde mult dacă ne ocupăm zilnic de bricolaj și dacă suntem capabili să facem față unor reparații simple pe drum. Nu se poate nega că nici cea mai specializată cheie de bicicletă nu ne va ajuta dacă nu putem diagnostica defecțiunea și nu o putem folosi. Cu toate acestea, operarea instrumentelor conținute în cheia multifuncțională nu este dificilă și cu puțină constipație, fiecare dintre noi se poate descurca.
Cu toate acestea, merită să luați cheile multifuncționale pentru bicicletă? Cu siguranță da, dacă bicicleta pe care o avem nu este un echipament modern de înaltă calitate. În cazul unor astfel de vehicule cu două roți apar deseori defecțiuni și defecțiuni minore, cărora le putem face față cu ușurință cu o cheie multifuncțională bună.

Un astfel de instrument merită să aveți și atunci când vă deplasați pe teren dificil, pădure sau muntos. În cazul drumurilor de acest tip, este mult mai ușor să găsim o defecțiune și mai greu este să dai peste cineva care ne-ar putea ajuta.
Cu toate acestea, merită să fii conștient de faptul că o cheie multifuncțională pentru biciclete nu este o unealtă mare sau grea și este bine să o ai mereu la tine. Spre deosebire de un set tradițional de chei, acesta nu va fi o povară pentru noi. Cu atât mai mult cu cât multe modele disponibile pe piață au huse practice sau magneți, datorită cărora le putem monta, de exemplu, pe un cadru de bicicletă.

Una peste alta, a avea propria ta cheie multifuncțională pentru bicicletă este o idee foarte bună. Mai ales dacă călătoriile noastre sunt lungi sau au loc pe teren dificil. Din fericire, costul achiziționării unei chei multifuncționale de bază nu este mare. Nu e de mirare că în zilele noastre tot mai mulți bicicliști decid să adauge acest gadget practic la echipamentul lor standard pentru excursii cu bicicleta.

adauga comentariu

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii Vă vom procesa datele în conformitate cuPOLITICA DE CONFIDENȚIALITATE-ul nostru.