În prezent, căștile de schi și snowboard nu au diferențe mari. Desigur, aici nu vorbim despre căști pentru concurenți, ci despre compararea unei căști de schi cu o cască de snowboard pentru utilizatorii obișnuiți care nu practică aceste discipline profesional.

Casca de schi a devenit asemănătoare cu cea de snowboard, forma și construcția ei sunt identice, așa că este greu de spus dacă un anumit model este schi sau snowboard. Da, cândva o cască de schi avea „urechi dure”, și așa-zisele. „Urechile moi” erau disponibile inițial doar pe căștile de snowboard. În prezent, majoritatea modelelor de căști de schi au urechi moi, ceea ce face ca o astfel de cască să fie mai confortabilă în utilizarea de zi cu zi decât carcasa integrală, disponibilă în prezent în căștile de schi pentru profesioniști/concurenți.

De asemenea, este mult mai ușor să puneți o cască cu o carcasă incompletă. Cu o astfel de cască de schi sau de snowboard, poți monta căști bluetooth și le poți conecta la telefon, astfel încât să putem asculta muzică în timp ce conducem și să vorbim la telefon atâta timp cât mai avem microfon extern. Confortul de conducere cu astfel de adaosuri crește semnificativ.

Dacă vă întrebați care este diferența dintre o cască pentru un amator și o cască pentru un concurent, ne grăbim să răspundem?

Căștile de schi pentru concurenți, de la cele pentru amatori, în afară de construcție, diferă prin materialele folosite, cele mai înalte modele sunt ușoare datorită folosirii fibrei de carbon, au așa-numitele falcă/protecție montată permanent sau detașabilă. Garda ne va proteja maxilarul de un posibil contact cu stâlpul, care ne poate lovi în timpul trecerii.

În concluzie, o cască de schi și o cască de snowboard pentru amatori în prezent nu au diferențe care să le califice în mod clar pentru schi sau snowboard.

Siguranța mai presus de toate. De ce să folosiți căști de schi sau căști de snowboard?

Raspunsul este foarte simplu! Casca oferă siguranță prin protejarea capului nostru împotriva rănilor care pot apărea în timpul unei căderi sau al unei coliziuni cu un alt schior sau snowboarder.

În prezent, stilul de condus a crescut semnificativ viteza atinsă la coborârea pârtiei de schi, de asemenea, numărul de persoane aflate în locuri populare face ca mersul pe pârtie fără cască să fie din ce în ce mai riscant. Chiar dacă ne mișcăm destul de încet și pe o pantă „plată” și dacă nu cădem, să ținem cont că poate un alt schior sau snowboarder ne poate lovi și să ne provoace numeroase răni, iar dacă în plus are cască de schi și noi nu, atunci daunele pot fi și mai mari!

Cu o cască de schi, capul nostru este protejat împotriva rănilor cauzate de lovirea unor elemente dure precum gheața, piatra, copacul sau alt schior sau snowboarder.

Chiar merită să riști să mergi fără cască de schi sau snowboard?

Suntem siguri că nu ni se va întâmpla nimic în cazul unui accident? În prezent, prețurile căștilor nu sunt excesive, cheltuirea a câteva sute de zloți pentru a ne proteja sănătatea nu este o sumă uriașă și reprezintă o cheltuială mică din toate costurile pe care le suportăm în timpul unei călătorii cu snowboard sau schi.

Când este obligatorie o cască de schi sau snowboard?

Reglementări actualein Polonia să impună părinților obligația de a se asigura că toate persoanele sub 16 ani au o cască de schi sau snowboard în timpul călăriei. Nepurtarea unei căști poate duce la o amendă de până la 5.000 PLN

In Austria Obligația de a purta cască pe pârtii se aplică tuturor copiilor până la vârsta de 15 ani, dar nu în toată Austria, ci în toate statele federale (Länder), cu excepția Tirolului și Vorarlberg. Nu există penalități financiare pentru lipsa căștii, dar trebuie să țineți cont de faptul că este posibil să nu avem voie să urcăm în lift.

In Italia căștile de schi, căștile de snowboard pe pârtii de la 1 ianuarie 2022 trebuie să fie purtate de toată lumea sub 18 ani, regulamentul se aplică și persoanelor care se deplasează cu săniile! . Nepurtarea căștii poate duce la o amendă de până la 200 de euro.

Cum să alegi o cască de schi sau snowboard?

Rețineți că, pe lângă dimensiunea căștii, care este dată ca interval de circumferință a capului în care se potrivește, fiecare producător produce căști pentru diferite forme de cap (capul poate fi oval (în formă de ou) sau rotund. Din păcate, majoritatea modelelor nu nu dețin informații despre forma capului pentru care se potrivesc, așa că merită să încercăm mai multe mărci diferite de căști, dacă casca nu ni se potrivește de la o marcă selectată Măsurăm circumferința capului într-un mod simplu - luăm o bandă de măsurat, de preferință un metru de croitor deasupra liniei sprâncenelor deasupra urechilor, măsurăm.Majoritatea populației are o dimensiune în intervalul:

  • femei - o cască de schi sau snowboard - are de obicei o dimensiune în intervalul 55-58 cm

  • bărbați - o cască de schi sau snowboard are cel mai adesea dimensiunea de 57-60 cm, deși există și altele mai mari, chiar și care se potrivesc cu circumferința capului de 64 cm.

  • copii - in functie de varsta pana la 3-4 ani, este pana la 48 cm, apoi 4-5 ani 48-52 cm, copiii mai mari au circumferinta in jur de 52-56 cm

O cască de schi, o cască de snowboard pe lângă o căptușeală moale, are o reglare lină care îi permite să se potrivească cu capul. Atunci când alegeți o cască, merită să luați în considerare și potrivirea ochelarilor

Amintiți-vă, casca nu trebuie să se strângă nicăieri. O cască de schi sau o cască de snowboard se măsoară direct pe cap, eventual după ce ai pus sub cască un cagoule sau o șapcă, deși datorită tehnologiei actuale, căștile de schi și căștile de snowboard sunt dotate cu o căptușeală moale pentru a asigura confortul.

Cele mai ieftine căști de schi sau snowboard

Chiar și cele mai ieftine căști de schi și snowboard vor oferi protecție de bază pentru capul nostru. Asigurați-vă că vedeți cele mai bune modele selectate!

Oferta noastră de căști de schi include:

  • Căști de snowboard, căști de schi pentru femei

  • Căști de schi și snowboard cu viziere încorporate

  • Oferim si casti de schi pentru copii

--> Vezi toate căștile <--

Majoritatea modelelor de căști sunt de obicei unisex, modelele selectate sunt disponibile în culori pentru femei sau în mărimi pentru copii

Ochelari de schi, ochelari de snowboard

Amintiți-vă că atunci când practicați un sport precum snowboardingul sau schiul, veți avea nevoie și de ochelari de protecție care să îmbunătățească contrastul vederii atunci când mergeți la pârtie, să vă protejați ochii de soare, zăpadă sau vânt.

--> Vezi toate modelele de ochelari <--

adauga comentariu

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii Vă vom procesa datele în conformitate cuPOLITICA DE CONFIDENȚIALITATE-ul nostru.