Perioada zilelor reci sau de iarnă este întotdeauna o dilemă cum să te îmbraci pentru bicicletă. Jachetă de ciclism, jachetă de ploaie sau softshell ce să alegi?

Vremea în țara noastră poate fi foarte capricioasă. Fiecare persoană care petrece timp activ în aer liber știe perfect acest lucru. Indiferent dacă facem drumeții în munți, petrecem timp pe un traseu de drumeții sau mergem pe bicicletă, vântul puternic și umiditatea le pot afecta.
Nu e de mirare că producătorii de îmbrăcăminte pentru exterior sau pentru ciclism încearcă să ofere clienților lor haine care sunt concepute pentru a proteja eficient împotriva condițiilor nefavorabile. Unul dintre cele mai importante elemente este, fără îndoială, jacheta. În prezent, putem găsi multe propuneri diferite pe piață. Deci, haideți să verificăm care merită să o alegeți.

Oferi jachete de ciclism Este foarte lat pentru a proteja împotriva vântului și a ploii. Dintre acestea, le putem aminti, printre altele, pe cele populare jachete de vânt pentru ciclism, jachete de ploaie și softshell pentru ciclism. Mai jos veți găsi o listă în care am inclus cele mai importante caracteristici ale fiecărui tip de jachetă.


Jacheta de ciclism windbreaker


Acesta este unul dintre cele mai populare modele de jachete outdoor pe care le cunoaștem cu toții. Acest tip de jachetă este disponibil pe piață de mulți ani. Jachetele de vânt sunt de obicei realizate din fibre de poliester sută la sută. Parchetul de vânt este o jachetă foarte ușoară care nu ocupă mult spațiu atunci când este pliată. Unii consideră că dezavantajul său este lipsa unui strat care să protejeze împotriva frigului. Totuși, acesta este și un punct forte al acestui tip de îmbrăcăminte. Spărgătoarea de vânt poate fi purtată atât în ​​zilele călduroase (atunci este suficient să porți, de exemplu, un tricou sport sub ele), cât și la temperaturi scăzute (atunci o combinăm cu lenjerie termică sau un hanorac cald).

  • Respirabilitate: foarte buna, jacheta ofera confort, permite pielii sa respire.
    Rezistenta la apa: redusa, parca de vant nu protejeaza impotriva ploii.
  • Ventilație: foarte bună, jachetele de acest tip se usucă rapid, nu provoacă transpirație crescută.
  • Confort termic: nu protejează împotriva frigului, necesită straturi suplimentare de îmbrăcăminte.
  • Capacitate de ambalare: materialul subțire și ușor îl face să ocupe puțin spațiu.
  • Sezonul de utilizare recomandat: primavara, vara, toamna.


Geaca de ciclism rezistenta la ploaie


Oamenii care doresc să se protejeze nu numai de rafale neplăcute de aer, ci și de apă ar trebui să fie interesați să cumpere o jachetă de ploaie. Jachetele de acest tip sunt realizate dintr-o membrană, adică un strat subțire de plastic. Pentru a-și crește rezistența la umiditate, este protejat suplimentar prin laminare, adică adăugând două straturi de material - extern și intern. Datorită acestui fapt, jachetele de ploaie nu numai că protejează eficient împotriva ploii, dar ne permit și să ne simțim confortabil și confortabil.

  • Respirabilitate: jachetele, în ciuda faptului că sunt impermeabile, elimină eficient umezeala de pe piele și haine, permit pielii să respire.
  • Rezistenta la apa: mare, cea mai mare in cazul jachetelor laminate cu dublu strat.
  • Ventilatie: limitata, in functie de membrana folosita si de tipul de laminare. Ventilația se îmbunătățește la temperaturi mai scăzute.
  • Confort termic: jacheta nu ofera protectie impotriva frigului, in zilele mai reci necesita un strat de imbracaminte termica.
  • Capacitate de ambalare: puțin mai greu decât un pistol cu ​​aer comprimat, ocupă mai mult spațiu când este pliat.
  • Sezonul de utilizare recomandat: primavara, toamna.

Acest model provine din seria Trekking dar este perfect pentru ciclism urban sau ciclism.


Geaca de ciclism softshell/iarna


O altă propunere care protejează nu numai împotriva vântului, ci și împotriva frigului este o jachetă softshell. Acest tip de jachetă este perfect mai ales în zilele mai reci. Ce este? Jachetele softshell sunt formate din două straturi de material. Primul dintre ele este un material moale (de exemplu, fleece) care protejează împotriva frigului, al doilea, situat pe exteriorul jachetei, este o țesătură densă care reduce pătrunderea vântului. Avantajul jachetelor softshell este, fără îndoială, faptul că, în comparație cu alte jachete de iarnă, sunt ușoare și ocupă puțin spațiu. Dezavantajul este insa ca nu ofera protectie totala impotriva ploii. Din fericire, pe piata se gasesc modele cu membrana si cele al caror strat exterior este acoperit cu un agent special care reduce patrunderea apei in tesaturi.

Geaca de iarna pentru ciclism KAYMAQ - rezistenta la vant, respirabila, izolata cu fleece pe interior.

  • Respirabilitate: foarte buna, ofera confort in timpul activitatii fizice.
  • Rezistenta la apa: mica, putin mai mare in cazul jachetelor cu invelis hidrofug sau al jachetelor softshell cu membrana.
  • Ventilatie: foarte buna, permite pielii sa respire.
  • Confort termic: protejează eficient împotriva frigului.
  • Capacitate de ambalare: geacă ușoară, atunci când este pliată nu ocupă mult spațiu.
  • Sezonul de utilizare recomandat: toamna tarziu, iarna, primavara devreme.

Pentru a rezuma, fiecare dintre jachetele de ciclism are punctele sale forte și părțile puțin mai slabe, ceea ce înseamnă că nu va funcționa întotdeauna și în toate condițiile. Prin urmare, atunci când decideți asupra alegerii unui anumit tip de îmbrăcăminte, merită să fiți conștienți de faptul că nu există soluții universale. Atunci când alegeți o jachetă pentru dvs., trebuie să luăm în considerare sezonul și condițiile meteorologice predominante în timpul acestuia, precum și tipul de activitate în care ne propunem să o purtăm. Datorită acestui fapt, vom putea găsi soluția perfectă care ne va oferi confort deplin.



adauga comentariu

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii Vă vom procesa datele în conformitate cuPOLITICA DE CONFIDENȚIALITATE-ul nostru.