Alegerea îmbrăcămintei exterioare perfecte pentru ciclism este o provocare. La ce să fii atent pentru a fi pregătit pentru orice vreme și toate surprizele posibile de pe traseu?

Alegerea îmbrăcămintei exterioare perfecte pentru ciclism este o provocare. La ce să fii atent pentru a fi pregătit pentru orice vreme și toate surprizele posibile de pe traseu?

Citește articolul nostru și află ce respirabilitate, impermeabilitate, respirabilitate, ventilație, confort termic și perioada de utilizare sugerată vor fi cele mai bune pentru tine! Verificați împreună care sunt diferențele.


Jachetă de vânt - la ce să cauți atunci când cumperi?


Geaca de ciclism Windbreaker - Rogelli CORE, usoara, respirabila cu elemente reflectorizante.

Chiar numele său sugerează sarcina principală pe care o îndeplinește - protejează împotriva vântului. Cu toate acestea, nu ne putem aștepta la nicio izolație împotriva frigului de la acesta. Ceea ce o face și cea mai universală piesă vestimentară și va funcționa în diferite condiții. În zilele calde și fierbinți, dar cu vânt, trebuie doar să o aruncați peste o bluză subțire pentru un confort optim. Cu toate acestea, în zilele reci, este suficient să adăugați straturi mai calde dedesubt, de exemplu, atingând lenjerie termică sau lână de bună calitate pentru a vă bucura de căldură.

Atunci când o alegeți, merită să luați în considerare greutatea sa - jachetele de vânt ușoare vor fi mai confortabile în timpul călătoriilor cu bicicleta, iar în viitor vor ocupa mai puțin spațiu în rucsac. Marele său avantaj este uscarea rapidă și respirabilitatea foarte bună. Nu uitați să vă uitați și la materialul din care este făcut atunci când faceți alegerea finală - acest lucru îi va afecta rezistența finală.

Merită ca jacheta să aibă orificii de ventilație sub axile care vor ajuta la reglarea temperaturii corpului și la prevenirea transpirației excesive în timpul mersului cu bicicleta. Un parbriz profesionist pentru un biciclist are, de asemenea, elemente reflectorizante care sunt de neprețuit atunci când vine vorba de îmbunătățirea vizibilității unui biciclist în aer liber. Nu merită să renunț la ele.

Un lucru important pentru o jacheta rezistenta la vant sunt si manecile finisate cu o banda elastica la incheieturi, care minimizeaza cu siguranta cantitatea de aer rece care intra in contact cu corpul incalzit. La fel de important va fi gulerul înalt care va avea grijă de gât în ​​timpul călăriei.


Vesta de ciclism - lucru mic, mare


O vestă de ciclism este soluția perfectă atunci când ne antrenăm în așa-numitele perioade de tranziție din vreme și suntem adesea surprinși de fluctuații mari de temperatură, vânturi puternice și chiar precipitații. În astfel de zile, va fi perfectă o jachetă fără mâneci, care va avea grijă perfect de confortul nostru termic, dar ne va proteja și de vântul neplăcut și de ploaie. La fel ca și în cazul unei parbrizuri, la cumpărare, merită să acordați o atenție deosebită materialului din care a fost realizat, pe lângă confortul termic perfect, este important ca materialul să dreneze excesul de umiditate spre exterior. Tehnologia suplimentară, cum ar fi o membrană rezistentă la vânt sau un strat hidrofob, va fi, de asemenea, utilă - au grijă de sănătatea ta și îți permit să te bucuri de ciclism chiar și pe vreme nefavorabilă.

Vestă ușoară de la KAYMAQ. Întregul spate este realizat din plasă, astfel încât excesul de umiditate să se evapore rapid în exterior, iar spatele să rămână uscat.

Vesta de ciclism KAYMAQ, atunci când este pliată, se potrivește în palmă

O vestă de ciclism va fi, de asemenea, utilă în pauzele în timpul călăriei. Când ne oprim încălziți, chiar și o mică rafală de vânt ne poate răci sau răci corpul. O vestă de ciclism de înaltă calitate vă va menține temperatura corpului în orice moment, eliminând umezeala. Acordați atenție modelului, deoarece pentru multe persoane poate fi valoros un spate prelungit, care să acopere spatele, care este deosebit de expus vântului în timpul călăriei. Poate fi necesar și un guler ridicat, care va asigura confort termic pentru gât.

Cu toate acestea, acesta nu este singurul său avantaj. Nu ezita si alege-l pe cel care va avea elemente reflectorizante. De asemenea, este important ca acesta să fie ușor și ușor de ambalat. Amintește-ți că nu poate fi prea strâns, dar nici prea slăbit, pentru că aerul rece va intra în corpul tău.


Hanorac pentru ciclism - de ce merită și cu ce este diferit de un hanorac clasic din bumbac?


Geaca de ciclism KAYMAQ model W15 - culori vii, design unic

Croiala este ceea ce distinge un hanorac pentru ciclism de un hanorac din bumbac. Tricoul de ciclism are spatele mai lung care protejează spatele sensibil, mai ales de vânt. Imaginează-ți că mergi într-o poziție aplecat înainte într-un hanorac clasic - cu siguranță spatele tău ar fi parțial expus. În plus, este de remarcat faptul că hanoracul are o după pe marginea inferioară, datorită căreia veți menține cu ușurință un confort termic adecvat chiar și atunci când mergeți cu bicicleta cu viteză mare sau în timpul vântului intens.

Atunci cand cumperi un tricou de ciclism, nu uita de maneci – acestea trebuie sa aiba o croiala raglan care sa iti permita libertate deplina in zona umerilor, lucru extrem de important atunci cand manevrezi ghidonul.

Ca si in cazul pieselor vestimentare discutate mai sus, circulatia aerului pe sub imbracaminte este foarte importanta, un corp aflat in miscare trebuie sa fie imbracat in haine respirabile. De aceea nu toate materialele, în special cele mai groase, vor fi bune pentru o bicicletă. Cu toate acestea, merită să acordați atenție inserțiilor suplimentare de ventilație cu plasă - îmbunătățesc semnificativ confortul sub hanorac.

Atunci când alegeți îmbrăcămintea exterioară perfectă pentru ciclism, fie că este vorba de o jachetă de vânt, vestă de ciclism sau hanorac de ciclism, merită să acordați atenție câteva elemente de bază, dar necesare:

  • spatele mai lung al hainelor, care va proteja spatele de frig
  • guler ridicat care protejează gâtul de vânt
  • inserții reflectorizante salvatoare
  • material respirabil

Și, în sfârșit, preferințele individuale. Amintiți-vă că merită să cumpărați și să aveți încredere în propria intuiție cu privire la nevoile și situațiile pe care le puteți întâlni pe drum. La urma urmei, fiecare biciclist are propriul stil individual de mers și antrenament. În mod invariabil, vă dorim doar alegeri potrivite pentru biciclete! Cu salutări sportive și pe un vițel liber!




adauga comentariu

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii Vă vom procesa datele în conformitate cuPOLITICA DE CONFIDENȚIALITATE-ul nostru.