Ce merită să cumpărați când mergem cu rolele?

Role - cele mai frecvente leziuni

Patinajul cu role este un tip excelent de activitate fizică care oferă multă bucurie. Permite activitatea generală a corpului, ajută la dezvoltarea nu numai a rezistenței și eficienței corpului, ci și oxigenează perfect. De asemenea, are un efect pozitiv asupra coordonării motorii și echilibrului.
Din păcate, în timp ce patinăm, suntem expuși și la accidente și răni cauzate de acestea. Merită să știm care părți ale corpului nostru sunt cele mai vulnerabile la deteriorare și cum să minimizăm riscul de rănire. Contrar aparențelor, nu este deloc dificil.

Înainte de a trece la riscurile care ni se pot întâmpla în timpul patinării, dorim să subliniem că este o activitate la care nu trebuie să renunțăm sub nicio formă pentru că ne este frică de ele. Rollerbladingul este un sport grozav pentru persoanele care nu-și permit antrenamentele regulate în fiecare zi. În primul rând, spre deosebire de alergare - rolele nu încarcă articulațiile într-o asemenea măsură. De asemenea, ne putem odihni temporar fără a întrerupe antrenamentul - chiar și atunci când conducem pe panta. În plus, rolele afectează perfect coordonarea mișcării și simțul echilibrului, stimulând în același timp multe părți ale corpului nostru. În timpul călăriei, facem nu numai mișcări cu picioarele, ci și cu mâinile, iar nevoia de a menține echilibrul face ca mușchii din jurul coloanei vertebrale și mușchii abdominali să funcționeze de asemenea.

Care sunt cele mai frecvente leziuni în timpul rulării cu role?

Patinajul cu role poate părea o activitate foarte simplă care nu necesită abilități speciale din partea noastră. Din păcate, acest lucru nu este în întregime adevărat. Punctul de sprijin, care sunt roți destul de înguste, fac extrem de importante coordonarea mișcărilor și capacitatea de a adopta postura corectă. Dacă nu facem acest lucru, centrul nostru de greutate poate fi în spate - atunci vom cădea pe fese, ceea ce poate duce la o fractură a coccisului sau în față - în acest caz, leziunile la încheietura mâinii și la genunchi sunt cele mai multe uzual.
Cu toate acestea, aceasta nu este singura problemă. Nu se poate nega că în țara noastră încă lipsesc locuri și trasee destinate doar rolelor. Mai mult, chiar dacă există - de obicei sunt foarte aglomerate. Așadar, nu este dificil să te ciocnești de o altă persoană - pietoni, bicicliști sau o persoană care se mișcă, de exemplu, pe un scuter. Astfel de accidente sunt deosebit de periculoase pentru ambele părți și pot duce la răniri grave.
O suprafață neuniformă sau obstacolele și murdăria de pe ea reprezintă, de asemenea, o problemă. La viteză mare, de exemplu, nisipul din curbă este suficient pentru ca patinatorul să nu poată frână și să-și piardă echilibrul.

Cele mai frecvente răni și răni în timpul patinării

Știm deja care sunt cauzele rănilor cu rolele. Dar ce părți ale corpului persoanelor angajate în această activitate sunt deteriorate? Interesante cercetări pe acest subiect au fost efectuate de jurnalul medical american „National Electronic Injury Surveillance System”. Arata că suntem cei mai expuși la rănile mâinilor. În lista tuturor intervențiilor medicale după o cădere pe patine cu rotile, 24,2% dintre răni sunt vizate. încheieturi, 13,5% antebrațe și 7,6% din coate, deci se poate presupune cu siguranță că aproape jumătate din răni sunt la mâini.
Urmează fețele și genunchii. Alte posturi sunt ocupate de:

6,7% din cub

5,1% burtă

5,0% degete

4,2 % scoarță

4,1% cap

3,8% tobe

1,8% piept

1,1% din coapsă

Rata de 1,0%.

0,8% fese

0,8% înapoi

0,7% brațe

0,5% altele

0,2% degete de la picioare.

După cum puteți vedea, numeroase părți ale corpului nostru pot fi rănite în timpul patinării, iar o mare parte dintre ele pot reprezenta o amenințare gravă și necesită tratament și reabilitare pe termen lung. De aceea este important să știi cum să te protejezi de ele.

Cum pot fi prevenite leziunile?

Putem face multe pentru a minimiza riscul de accidentare în timpul patinării. În primul rând, merită să alegeți locuri de condus care să aibă o suprafață uniformă și să nu fie prea aglomerate de pietoni și trecători. Merită să vă familiarizați în prealabil cu un anumit traseu în timp ce mergeți cu bicicleta sau pe jos. De asemenea, nu-ți supraestima abilitățile. Să evităm bravada, manevrele ascuțite și viteza foarte mare – atunci este mai ușor să cazi, ceea ce poate avea consecințe cu adevărat grave.
Echipamentul adecvat este, de asemenea, extrem de important. Primul element este, fără îndoială, casca. Deși legea poloneză nu impune patinatorilor să-l poarte pentru noroc, tot mai mulți oameni decid să facă acest lucru. Aceasta este o decizie foarte bună, deoarece, deși leziunile la cap nu apar des, pot fi foarte grave.


Ce cască de role ar trebui să alegi? Cea mai bună alegere va fi, fără îndoială, o cască concepută special pentru patinaj cu role. Putem alege dintre două modele - primul este popularul arahide. Este o casca care protejeaza perfect o zona foarte mare a capului, motiv pentru care este aleasa in primul rand de patinatorii care efectueaza trucuri in skatepark-uri.
Al doilea tip este o cască de rulouri de tip bicicletă. Are o formă aerodinamică, ceea ce îl face perfect pentru conducerea rapidă. Cu toate acestea, spre deosebire de căștile pentru biciclete (de exemplu, căștile MTB), protejează mai bine partea din spate a capului. Important este că nu se recomandă purtarea unei căști de schi pe patinele cu role, care este concepută pentru a asigura confortul la temperaturi scăzute și umiditate ridicată. Când patinăm, pur și simplu va fi prea cald pentru noi din cauza numărului mic de orificii de ventilație.

Un alt element de care ar trebui să avem grijă atunci când mergem pe patine cu rotile sunt, fără îndoială, protecțiile pentru încheietura mâinii. Sunt foarte vulnerabili la accidentare, așa cum arată statisticile pe care le-am postat mai sus. Apărătoarele de încheietură vin în două forme diferite. Primul este mănușile. Aceste protectoare protejează pielea împotriva abraziunilor, dar nu protejează eficient articulațiile și oasele. Prin urmare, pentru o siguranță deplină, merită să alegeți al doilea tip de protecție pentru încheietura mâinii, adică modele cu rigidizare. Poate fi detașabil sau integrat cu protectorul. În ambele versiuni, protejează încheietura mâinii de îndoirea într-un unghi greșit și absoarbe forța de impact. O propunere interesantă sunt și protecțiile cu inserții de gel, care protejează și mai bine zona mâinii și, în același timp, asigură confortul la purtare.

Ce alte echipamente putem echipa?

Mulți oameni care decid să patineze își pun și coate și genunchiere. Purtarea lor nu este necesară, dar merită să vă gândiți să le cumpărați. Ele protejează eficient nu numai împotriva abraziunilor, ci și împotriva fracturilor sau entorselor articulațiilor. Costul achizitionarii unui set de protectoare nu este mare si posibilele beneficii ale purtarii acestora nu pot fi supraestimate.
Ca o curiozitate, mai putem aminti si pantaloni scurti speciali care protejeaza coczisul si soldurile de rupere sau rupere. Au tampoane cu gel de amortizare cusute care reduc semnificativ forta care actioneaza asupra corpului nostru in momentul impactului. Desigur, nu sunt o parte obligatorie a echipamentului fiecărei persoane care patinează, dar merită să le luăm în considerare atunci când abia ne începem aventura cu acest sport. Căderea pe spate apare în primul rând atunci când învățăm să patinăm, când nu suntem încă capabili să ne asumăm poziția corectă a corpului.

Pentru a rezuma, rolele este o modalitate foarte bună de a face mișcare, pe care o putem folosi la orice vârstă. Cu toate acestea, merită să fim conștienți că este și un sport în care putem suferi diverse tipuri de accidentări. Prin urmare, pregătirea adecvată pentru călărie ar trebui să fie de o importanță esențială - atât în ​​cazul copiilor, cât și al adulților, al începătorilor și al călăreților avansați.

adauga comentariu

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii Vă vom procesa datele în conformitate cuPOLITICA DE CONFIDENȚIALITATE-ul nostru.