Deși probabil că mergi pe bicicletă de ani de zile, nu te-ai gândit niciodată să-ți cumperi o cască.

Până când ai avut un accident minor și ai văzut cât de rău se poate termina o abordare atât de liberă a subiectului. Dintr-o dată ți-a trecut prin cap că deplasarea pe drumuri fără cască de bicicletă poate avea consecințe tragice. Așa că ai decis să înveți din greșeala ta și să mergi să cumperi o cască de bicicletă. După această decizie, încep scările, pentru că nu știi să alegi dimensiunea căștii? Nu vă faceți griji! Nu este deloc atât de greu. Trebuie doar să cunoști regulile de bază. Le-am discutat mai jos și vă încurajăm să citiți mai departe.

De ce este atât de importantă dimensiunea unei căști de bicicletă?

O casca de bicicleta este la fel ca orice alta piesa vestimentara pe care o porti. Când ceva este prea strâns, te simți stânjenit și inconfortabil. Cu toate acestea, când este prea mare, îți faci griji că-l pierzi tot timpul. Totuși, cu o cască de bicicletă este mult mai rău decât cu pantofi. Este vorba despre siguranța ta. În situații extreme, chiar și pentru sănătate și viață. O cască de bicicletă nepotrivită nu își va îndeplini funcția! Nu vă va proteja capul în caz de cădere!

Aproape fiecare model de cască are capacitatea de a se ajusta și de a se adapta la dimensiunea capului. Totuși, nu uitați să alegeți o mărime de cască în care circumferința capului nostru este în intervalul dat.

Ce dimensiune de cască de bicicletă să alegi?

De obicei, căștile pentru biciclete au aceeași dimensiune ca și hainele. Adică de la XS la XXL. Mărimea căștii depinde de circumferința capului. De obicei variază de la 48 la 62 cm. Desigur, ne referim doar la căști pentru adulți. Mărimea copiilor arată puțin diferit. Desemnarea mărimii este XS/S, S/M, M/L. În plus, căștile pentru copii sunt destul de reglabile. Datorită acestui fapt, ei cresc împreună cu copilul.

Un exemplu de diagramă de mărimi al mărcii GIRO, unde, de exemplu, mărimea M corespunde circumferinței capului în intervalul 55-59 cm

Este deci suficient să măsori circumferința capului și după necaz? Nu in totalitate. O cască de bicicletă este foarte asemănătoare cu pantofii. Trebuie să se potrivească formei capului tău, la fel ca pantofii pentru picioare. De aceea este atât de riscant să-ți comanzi prima cască de bicicletă într-un magazin online. Chiar nu ai idee dacă te vei simți confortabil în asta. Prin urmare, dacă dintr-un motiv oarecare nu aveți de ales și trebuie să cumpărați o cască de bicicletă online, comandați câteva modele pentru o probă și lăsați-o pe cea care vi se potrivește cel mai bine.

Cum se măsoară circumferința capului?

Amintiți-vă că trebuie să petreceți ceva timp pentru asta. Măsurarea corectă a circumferinței capului necesită precizie și calm. În caz contrar, sunt șanse foarte mari să fii nevoit să comanzi din nou casca sau să mergi într-un magazin de stationare. Cu siguranță îți va dura mult mai mult pentru a-ți măsura corect circumferința capului.

Luați o bandă de croitor. În cele din urmă, poate fi un simplu șir. Apoi înfășurați banda de măsurare în jurul craniului, astfel încât să se potrivească perfect pe piele. Nu strângeți banda de măsurat în jurul capului! Verificați circumferința pe linia de deasupra tâmpului și a urechii. Cel mai bine este să luați câteva măsurători. În final, alege circuitul cel mai des repetat și comandă o cască de bicicletă în magazinul online.

Modele selectate de casti de biciclete din oferta noastra.

adauga comentariu

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii Vă vom procesa datele în conformitate cuPOLITICA DE CONFIDENȚIALITATE-ul nostru.