Dacă ești un iubitor de biciclete, știi cât de importantă este siguranța rutieră. O cască de bicicletă selectată corespunzător nu este doar un element de protecție, ci și un indicator al stilului și individualității tale. În acest articol, schițăm câțiva factori importanți de care trebuie să luați în considerare atunci când alegeți casca de ciclism perfectă.

Mai ales dacă ne deplasăm pe teren dificil sau conducem cu viteză mare pe asfalt.
O cască bine aleasă nu ne va oferi garanția că nu se va întâmpla nimic rău, dar este capabilă să reducă semnificativ forța de impact și să ne protejeze de leziunile craniului cu adevărat grave și de consecințele acestora. Deci, să aruncăm o privire la tipurile de căști de biciclete și să vedem care dintre ele va fi o alegere bună.


Tipuri de căști pentru biciclete


Ca bicicletele, casti de biciclete De asemenea, vin în mai multe tipuri diferite, ceea ce ne permite să potrivim un model care nu numai că va avea dimensiunea potrivită, dar și, datorită construcției sale, ne va proteja eficient. Stilul de mers, viteza, ce fel de bicicletă mergem și terenul pe care mergem - toate acestea afectează care părți ale craniului nostru sunt cele mai vulnerabile la deteriorare. Prin urmare, există trei tipuri de bază de căști. Acestea sunt:

  • căști de agrement, numite și căști de oraș: relativ ieftine, se vor dovedi atunci când fac naveta la școală sau la serviciu, pot fi folosite și în timpul mersului cu rolele sau cu scuterul.

  • căști rutiere, conceput pentru iubitorii de conducere rapidă pe asfalt.

  • căști de munte pentru XC, după cum sugerează și numele, conceput pentru a conduce pe teren dificil și pe dealuri.

  • kaski enduro este o evoluție a căștilor XC. Sunt mai construite, spatele căștii protejează mai bine spatele capului, unele modele au opțiunea de atașare a maxilarului (apoi primește o cască Fullface)

  • casti de bicicleta pentru copii/junior - destinat celor mai tineri utilizatori de biciclete

  • Căști BMX- casti tip arahide, pentru mersul pe o bicicleta de tip BMX, necesare la efectuarea diverselor tipuri de acrobatii aeriene.

  • căști integrale - adică încorporat cu falca plină, dedicat acelor bicicliști care circulă pe teren dificil și riscul de accident este foarte mare

  • căști de cronometru și de triatlon - acestea sunt modele cu forme raționalizate, unde fiecare secundă este la un număr premium, limitat de găuri.


Cum diferă căștile de biciclete?


În funcție de tip casca de bicicleta avem de-a face cu o structură puțin diferită și deci cu funcționalitate. Căștile de agrement au o structură simplă, adesea echipată cu o vizieră suplimentară, care servește drept scut pentru ochi împotriva soarelui. Căștile de acest tip se remarcă printr-o formă mai puțin raționalizată decât alte modele, de multe ori având și un design elegant sau original.
În cazul căștilor de șosea, greutatea redusă și forma aerodinamică sunt extrem de importante. Deci sunt foarte raționalizate, se caracterizează și printr-un număr mare de orificii de ventilație.
Căștile de munte, cunoscute și sub denumirea de căști MTB, sunt disponibile în două variante - deschisă și închisă, care protejează și maxilarul ciclistului. Se disting prin deschideri de ventilație mai mari, datorită cărora sunt capabile să ne ofere confort chiar dacă nu ajungem la viteză mare. Acestea sunt adesea echipate cu o vizor, care ar trebui să protejeze împotriva precipitațiilor și a razelor solare.


Casca de bicicleta cu sau fara MIPS?


Căutând prin ofertele din magazinele cu accesorii pentru biciclete, putem observa două tipuri de căști. Primele, tradiționale, sunt căștile de bicicletă care au o carcasă exterioară îmbinată cu o căptușeală și căști cu tehnologie MIPS. Pe care dintre ele merită să pariezi?

Czy warto mieć kask z mips - badania testy


Pentru a răspunde la această întrebare, merită să explici ce este de fapt MIPS în căști de biciclete. Mai simplu spus, este o tehnologie care oferă protecție la impact multidirecțională. În căștile de acest tip vom găsi o inserție suplimentară, mobilă, care permite căștii să se rotească în timpul unei căderi și să o ajusteze la tipul de impact. Aceste căști sunt mai scumpe decât căștile tradiționale, dar cercetările privind eficacitatea lor nu lasă iluzii. Căștile obișnuite de bicicletă reduc riscul de a muri în urma unui impact cu 85%. Căștile cu MISP sunt la fel de eficiente și în același timp reduc riscul de a suferi leziuni grave ale craniului de patru ori. Cu alte cuvinte, dacă ne pasă de protecție maximă, acestea vor fi cea mai bună alegere.

Citiți mai multe despre MIPS -->

#produs-filtru-16-8#



adauga comentariu

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii Vă vom procesa datele în conformitate cuPOLITICA DE CONFIDENȚIALITATE-ul nostru.