Cum să te îmbraci în funcție de sezon pentru a merge la alergare. Ghidul nostru scurt pentru alegerea hainelor de alergare.

Alergarea devine din ce în ce mai populară în rândul unui grup mai larg de utilizatori. Nu necesită abilități speciale sau echipamente suplimentare. Atunci când decideți să alergați, merită să acordați atenție nu numai încălțămintei, ci și întregii ținute pentru alergător. Vă sugerăm cum să vă îmbrăcați în timp ce alergați.

Ținuta pentru un alergător - la ce să acordați atenție?

Atunci când alegeți o ținută pentru un alergător, trebuie acordată o atenție deosebită timpul anului. Cele mai multe modele de îmbrăcăminte sport sunt produse fabricat din durabil, elastic și care permite pielii să respire. Alergătorii renunță în mod conștient la fibrele naturale, alegând materiale sintetice care sunt considerate mai funcționale.

Hainele pentru sport ar trebui să aibă proprietățile potrivite pentru a funcționa bine în timpul antrenamentelor intense. Vorbim aici, printre altele despre gradul de absorbție a apei. Materialele naturale precum bumbacul absorb transpirația. Hainele umede încep să se evapore, luând căldura de pe piele. Puțin vânt este suficient pentru ca o astfel de alergare să se încheie cu o răceală. În plus, materialul umed poate contribui la formarea abraziunilor neplăcute.

Prin urmare, este mai bine să optați pentru haine din poliester. Avantajul lor este că pielea poate respira liber, A excesul de umiditate este eliminat eficient. Ținuta ar trebui să fie și ea potrivită strâmt. Acest lucru este propice pentru stimularea circulației sângelui în mușchi și asigurarea oxigenării adecvate, care reduce riscul de micro-răniri și dureri.

De asemenea, este de remarcat faptul că ar trebui să purtați haine mai ușoare pentru alergare decât pentru ciclism. Alergatorul, datorita ritmului cardiac mai mare in timpul alergarii, genereaza mai multa caldura. În plus, viteza mai mică îl face mai rezistent la, de ex. a vântul ca factor de răcire.

Ce haine pentru un alergător pentru vară?

Este o ținută de vară de bază cămașă și pantaloni scurți. Din cauza temperaturilor ridicate, alergătorii preferă cămășile fără mâneci. O astfel de combinație previne supraîncălzirea excesivă a corpului mai ales pentru antrenamente mai grele și alergări mai lungi. După cum am menționat, ținuta trebuie făcută realizate din materiale sintetice cu sistem de evacuare a umezelii.

În plus, merită să vă echipați Articole pentru cap de preferință cu șapcă. Datorită acestui fapt, alergătorul va fi protejat împotriva radiațiilor solare excesive, supraîncălzirii și, prin urmare, - o durere de cap.

Ce ținută pentru un alergător pentru zilele mai reci?

Odată cu sosirea toamnei, alergătorii trebuie să țină cont de schimbarea condițiilor meteo. De asemenea, este necesar adaptarea hainelor la vreme. Mulți oameni sunt descurajați să alerge când văd că barele de temperatură scad. Între timp, îmbrăcămintea selectată corespunzător vă permite să vă bucurați de alergare chiar și în condiții meteorologice mai dificile.

În zilele mai reci, merită să puneți două sau trei straturi de îmbrăcăminte. Este stratul de bază cămașă din poliester – regulat sau termoactiv. Ar putea fi următorul strat hanorac softshell care te ține de cald și elimină excesul de umiditate.

Poate fi ultimul strato jachetă din material respirabil sau o jachetă de ploaie cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că alergătorul generează o cantitate mare de vapori de apă, pe care materialul rezistent la ploaie s-ar putea să nu o disipeze eficient. Acest lucru va face corpul să transpire și va face mai ușor să răcești. Prin urmare, merită să lăsați o jachetă de ploaie tipică pentru zilele ploioase. În plus, este bine să te echipezi cu șapcă de baseball care va proteja fata de udare.

Vor fi bine jos pantaloni strâmți de alergare cel jambiere mai calde, și șosete mai înalte. Persoanele cu toleranță mai mică la frig pot opta și pentru cele ușoare mănuși.

Ce ținută de alergător pentru iarnă?

Alergarea pe timp de iarnă are multe beneficii. Este, mai presus de toate, o modalitate excelentă de a îmbunătăți forța, rezistența și rezistența aerobă.

Îmbrăcămintea purtată deasupra trebuie să fie compusă din din trei straturi. este cea de bază tricou din poliester, termoactiv - de preferat cu maneci lungi. Al doilea strat este hanorac care oferă căldură și elimină excesul de umiditate. Ultimul strat ar trebui să protejeze împotriva precipitațiilor și a vântului rece.

La parter e cel mai bine pantaloni izolatori cel jambiere speciale calde pentru alergare. Se recomandă utilizarea șosete mai lungi care va proteja tendonul lui Ahile.

Nu uita de asta iarna articole pentru acoperirea capului. În funcție de preferințele alergătorului, poate fi Pălărie cel banda de ureche. Sunt un element obligatoriu mănuși din lână sau țesătură cu membrană.

Alergarea este una dintre cele mai simple forme de activitate fizică. Din ce în ce mai mulți oameni îl aleg, indiferent de vârstă sau sex. Merită să alegeți haine care să ofere o protecție adecvată împotriva condițiilor meteorologice - atât vara, cât și iarna. Hainele din garderoba unui alergător ar trebui să fie variate și să ofere o protecție adecvată în fiecare anotimp.

adauga comentariu

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii Vă vom procesa datele în conformitate cuPOLITICA DE CONFIDENȚIALITATE-ul nostru.