Ochelarii de ciclism atent selectați au un impact mare asupra siguranței și confortului condusului. Prin urmare, merită să faceți cunoștință cu modelele populare de pe piață, precum și cu parametrii lor tehnici, care ar trebui să fie luați în considerare la momentul achiziției.

În zilele noastre, trebuie să te concentrezi pe ceva mult mai mult decât o simplă formă și confort. Siguranța la volan și eficiența modelului în condițiile de conducere în schimbare sunt, de asemenea, importante. Ce ochelari să alegem, indiferent dacă mergem ocazional sau suntem bicicliști activi?

Confort și siguranță la volan

Ochelarii de ciclism selectați cu grijă nu ar trebui să limiteze câmpul vizual al utilizatorului, astfel încât să nu afecteze negativ siguranța la conducere. Daca in timpul acesteia folosim ochelari si nu le simtim prezenta pe fata, va fi alegerea perfecta. Acest efect poate fi realizat prin ajustarea individuală a formei și dimensiunii ochelarilor la nevoile ciclistului. Vizibilitatea nerestricționată este esențială, așa că ar trebui să fie unul dintre criteriile principale atunci când cumpărați ochelari.

Ochelari ca protecție în timpul conducerii

Desigur, ochelarii sunt, de asemenea, o parte importantă a protecției ciclistului în timpul mersului. In primul rand ar trebui sa fie o buna protectie impotriva: prafului, ploii, rafalelor de vant, pietricelelor, insectelor sau radiatiilor UV. În timp ce mergem cu bicicleta, suntem expuși la diferite tipuri de factori externi, iar ochelarii de ciclism de bună calitate ne vor proteja împotriva acestora și ne vor afecta în mod direct confortul.

Din ce sunt fabricați ochelarii de ciclism?

Atunci când alegeți ochelarii de sport, este foarte important să verificați din ce este făcut modelul. În timpul mersului cu bicicleta, utilizatorii sunt expuși la diverse situații, inclusiv la posibile căderi. Ochelarii de calitate slabă din plastic, sticlă sau metal pot prezenta riscuri suplimentare. Atunci când sunt deteriorate, elementele individuale pot pătrunde în ochi și pot provoca răni grave, iar în cazuri extreme pot duce și la orbire. Prin urmare, producătorii renumiți de ochelari sport pariază de ceva timp pe policarbonatul durabil și dovedit. Acest material se caracterizează prin rezistență ridicată la deteriorări mecanice și la funcționare și, de asemenea, reduce riscul de rănire în timpul conducerii.

Flexibilitatea ramei pe modele selectate de ochelari Alpina

La ce altceva să fii atent?

Decizia de cumpărare poate fi influențată și de accesoriile înlocuibile care sunt incluse împreună cu ochelarii. Printre acestea găsim de ex. tâmple și nas. Aceste elemente din cauciuc sunt expuse exploatării și distrugerii în contact direct cu pielea umedă și murdară, așa că merită să le înlocuiți după ceva timp. Dacă producătorul are grijă de el și adaugă accesorii înlocuibile la set, va fi un avantaj suplimentar. Un alt element important al designului ochelarilor de ciclism sunt orificiile de aerisire. Sarcina lor este de a îmbunătăți circulația aerului și de a minimiza sau elimina complet fenomenul de evaporare a ochelarilor în timpul conducerii. De asemenea, este de mare importanță pentru confortul și siguranța biciclistului.

Tipuri de bază de ochelari de ciclism

În prezent, pe piață există mai multe tipuri de bază de ochelari folosite în timpul mersului cu bicicleta. Acestea sunt în primul rând:

  • ochelari obișnuiți cu lentile fixe;
  • ochelari fotocromatici;
  • ochelari polarizați;
  • ochelari cu lentile interschimbabile.

Fiecare dintre aceste modele are specificități și funcționalități ușor diferite, așa că merită să vă familiarizați cu caracteristicile lor înainte de a cumpăra. O analiză bună vă va ajuta să faceți o evaluare precisă și să alegeți ochelari care vă vor garanta siguranța și confortul la conducere ani de zile.

Ochelari cu lentile fixe - caracteristici

Aceasta este o soluție tradițională și simplă în care ochelarii sunt echipați cu lentile fixe. Bicicliștii pot alege dintre modele cu ochelari: nuanțați de soare, galben și alb. Alegerea optimă devine atunci achiziționarea unei perechi de ochelari pentru toate condițiile meteorologice și potrivirea acestora imediat înainte de a porni pe traseu. Acest lucru poate duce la costuri suplimentare pentru cumpărător. Acest tip de ochelari nu este universal, dar va satisface cu succes așteptările începătorilor și ale utilizatorilor nepretențioși.

Ochelari cu lentile fotocromatice

Aceasta este o soluție inovatoare care este concepută pentru a conduce în condiții de iluminare schimbătoare, de exemplu, atunci când explorați zone, în care alternați între o pădure umbrită și o poiană deschisă și însorită. Lentilele cromatice se întunecă atunci când sunt expuse la lumina soarelui și luminează când ciclistul intră într-un loc umbrit. Lentila se întunecă și se luminează automat, în funcție de intensitatea radiației UV, cu cât aceasta este mai mare, cu atât lentila devine mai închisă la culoare.

Acești ochelari sunt o alegere bună pentru persoanele cărora le place condusul dinamic, în funcție de model și de gradul de nuanță inițială a lentilelor, funcționează bine în timpul călătoriilor lungi în locuri însorite. Apoi oferă cea mai înaltă protecție. Avantajul lor incontestabil este că economisesc timp prețios și nu impun utilizatorilor să schimbe lentilele sau ochelarii atunci când insolația se schimbă. În timpul utilizării lor, poate exista și o deteriorare temporară a calității vederii atunci când ochelarii se întunecă sau se luminează, de obicei lentilele reacţionează cu o întârziere de câteva zeci de secunde.

Ochelari cu lentile interschimbabile

După cum sugerează și numele, acestea sunt modele care au lentile înlocuibile în set. Datorită acestui lucru, puteți schimba lentilele în timpul călătoriei în funcție de condițiile meteorologice. Cel mai adesea, setul include lentile destinate conducerii la soare, galbene si albe. Pentru confortul bicicliștilor, producătorii creează diverse sisteme de înlocuire a sticlei, inclusiv presare clasică sau magneți. Pare a fi alegerea optimă pentru bicicliștii pretențioși și activi cărora le pasă de siguranță și de confort ridicat la rulare. Un mic dezavantaj poate fi nevoia de a schimba manual lentilele, ceea ce necesită oprirea și pierderea ritmului de conducere.

Ochelari polarizați

Ochelarii de ciclism cu un strat suplimentar de polarizare rămân o opțiune interesantă. Polarizarea este îmbogățirea lentilei cu capacitatea de a bloca strălucirea reflectată și directă. Acest lucru se face menținând culorile naturale ale împrejurimilor, astfel încât bicicliștii să aibă în continuare o vedere bună. Ochelarii polarizați sunt recomandați în primul rând persoanelor care au ochi foarte sensibili și doresc să minimizeze efectele negative ale fenomenului de strălucire.

Ce ochelari să alegi?

Alegerea finală a ochelarilor de ciclism este o chestiune individuală. Înainte de a cumpăra, merită să vă familiarizați cu specificația tehnică exactă a unui anumit model, precum și cu utilizarea prevăzută a acestuia. Ochelarii ar trebui să se potrivească maxim nevoilor noastre individuale, inclusiv stilului de condus și locurilor pe care le vizităm. Dacă este necesar, puteți pune ochelari cu lentile corective. O alternativă la ochelarii de sport populari pot fi ochelarii de ciclism profesioniști, care oferă, de asemenea, condiții excelente de condus și un câmp vizual nelimitat. În cazul oricăror îndoieli, merită să consultați achiziția cu specialiști.

adauga comentariu

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii Vă vom procesa datele în conformitate cuPOLITICA DE CONFIDENȚIALITATE-ul nostru.