Excursiile cu bicicleta sunt o modalitate de a vă bucura de vremea, de a petrece timp activ, de a petrece timp cu familia și de a descoperi locuri interesante din zonă. Călătoria pe două roți poate aduce o mulțime de amintiri grozave. Cu toate acestea, pentru ca acest lucru să se întâmple, este necesar să aveți grijă de siguranță în timpul conducerii. Vă sugerăm cum să o faceți și la ce să acordați o atenție specială.

În siguranță într-o călătorie cu bicicleta

Ciclismul este o modalitate populară de a petrece timpul liber și de a face o doză de activitate fizică. Indiferent unde ne mutăm -pe piste de biciclete, în oraș, pe străzi - ai grijă mai întâi de tine Securitate.

CASCA DE BICICLETA - chiar este necesar?

Călărie într-o cască de bicicletă în unele țări nu este doar un standard, ci și o obligație. Căști de biciclete în majoritatea țărilor sunt necesare copiilor.

Care este situația în Polonia? Pe străzi și piste de biciclete poți întâlni bicicliști din ce în ce mai conștienți care se tratează casca de bicicletă ca element de bază al echipamentului dumneavoastră. Treaba lui este Securitate în cazul oricăror accidente. Casca de bicicleta reduce riscul de afectare a craniului de exemplu, în caz de cădere. Astfel de daune pot fi fatale. În prezent, producătorii oferă o varietate de modele care nu numai că protejează capul, ci și arată grozav.

Pe lângă cască, unii bicicliști care merg în condiții dificile mai ating coate și genunchiere.

Reflectori și iluminare pentru biciclete, adică să fie vizibile pe șosea

Ele sunt, de asemenea, un element de echipament care mărește siguranța bicicliștilor pe drumuri reflectoare și iluminare. Unii se mută înăuntru veste reflectorizantealții aleg elemente reflectorizante mai mici. Reflectoarele fac biciclistul vizibil de la o distanta de aprox. 150-300 de metri. In caz de lămpi puternice această vizibilitate poate fi uniformă 1 kilometru. Datorită acestui lucru, șoferul poate observa un alt participant la trafic de la o distanță mai mare.

Lumini puternice pentru biciclete sunt perfecte și în timpul zilei, îmbunătățind vizibilitatea și siguranța biciclistului.

Protecția solară este, de asemenea, importantă

În zilele însorite, merită să aveți grijă și de un alt aspect al siguranței, și anume protectie impotriva radiatiilor solare. În special în timpul călătoriilor lungi în plin soare se recomandă utilizarea creme cu filtre ridicate SPF 30 sau 50. Acest lucru va evita arsurile solare neplăcute. Pentru ca ochii să nu obosească prea repede, ne vor fi de folos și ochelarii de ciclism sau ochelarii de protecție care, pe lângă protecția împotriva soarelui, vor oferi protecție împotriva prafului și a ramurilor.

Trusa de prim ajutor - nu numai pentru călătorii lungi

De asemenea, merită să vă echipați o trusă mică de prim ajutor cu echipament de bază. Ciclismul poate duce la tăieturi sau abraziuni minore. Este bine să iei cu tine în excursie șervețele și tencuieli dezinfectante cu pansament.

Excursie cu bicicleta cu copii

Mulți părinți doresc să insufle copilului lor pasiunea pentru biciclete încă de la o vârstă fragedă. Când plecați într-o excursie cu cei mai mici, merită să urmați regula ordinii: adult-copii-adult. Adulții ar trebui să înceapă și să închidă formația, apoi au control deplin asupra acțiunilor copiilor lor.

Pentru excursiile cu bicicleta cu copii sunt recomandate si traseele prin care acestia conduc piste de biciclete. Se recomandă evitarea drumurilor aglomerate.

Principii de bază ale ciclismului în siguranță

Siguranța în timpul călătoriilor cu bicicleta va ajuta, de asemenea, la asigurarea:

  • inspecții regulate ale bicicletelor – mai ales înainte de o călătorie lungă, este important să se verifice starea tehnică a frânelor, anvelopelor, funcționarea corectă a iluminatului și prinderea scaunelor pentru copii,

  • manevre de semnalizare – mulți bicicliști încă uită cât de important este să semnalizeze virajele cu mâna întinsă, în timp ce când trec pe lângă alți bicicliști, uneori merită să ai clopot,

  • odihnă – traseele de ciclism mai lungi necesită pauze pentru a respira și a câștiga forță pentru restul călătoriei.

Pentru a face din mersul pe bicicletă o plăcere, în conformitate cu principiul „mai bine să previi decât să vindeci”, merită să ne amintim regulile de bază ale siguranței rutiere. Nu este doar grija pentru îmbrăcăminte și accesorii adecvate, inspecția regulată a bicicletelor, ci și mișcarea responsabilă - atât pe pistele de biciclete, cât și pe drumuri.

adauga comentariu

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii Vă vom procesa datele în conformitate cuPOLITICA DE CONFIDENȚIALITATE-ul nostru.