Nu numai insectele ne pot împiedica efectiv să călărim... citește despre avantajele ochelarilor de ciclism și de ce merită să-i ai în garderoba ta de ciclism.

Fiecare dintre noi știe când, în timpul unei plimbări cu bicicleta după-amiaza de vară, bucurându-ne de briza ușoară și admirând împrejurările uimitoare ale naturii, dintr-o dată ne intră în ochi o muscă rătăcită sau un țânțar. Aceste insecte mici pot face viața dificilă pentru bicicliști, eliminând toată distracția de la călărie. Mai mult, sunt destul de periculoase pentru ochii noștri. În cazuri extreme, dacă nu putem îndepărta singuri corpul străin din ochi, trebuie să mergem la spital. Există și cazuri când cicliștii profesioniști au fost nevoiți să oprească cursa pentru că o mică insectă s-a blocat în ochi.

Nu numai insectele ne pot împiedica efectiv să conducem. Fanii condusului mai competitiv, precum Downhill, MTB sau Enduro, probabil au avut de-a face cu noroi sau praf greu venit de sub roțile concurenților de multe ori.

De ce este atât de important să vă protejați ochii și cum să-i protejați în mod corespunzător în timp ce mergeți cu bicicleta?

Vederea este cel mai delicat și vulnerabil organ, motiv pentru care este atât de important să o protejezi. Când mergeți cu bicicleta, atât pur recreațional, cât și mai competitiv, pentru a proteja ochii sunt folosiți ochelari de protecție sau ochelari de ciclism. Astăzi aș dori să mă concentrez pe primul, prezentând 7 avantaje ale ochelarilor de ciclism.

Ochelari de ciclism FUNN SOLJAM cu lentile interschimbabile negru transparent/albastru



Ochelarii de protectie pentru bicicleta sunt, alaturi de casca, unul dintre elementele de baza care asigura siguranta ciclistului. Deși sunt folosite în principal de iubitorii de forme mai competitive de echitație, pot fi folosite și pentru ciclism normal. Avantajele de bază ale ochelarilor de protecție sunt:

1. Protecție solidă

Spre deosebire de ochelari, ochelarii de ciclism sunt capabili să ofere mult mai multă protecție, datorită formei mai potrivite și construcției mai puternice și mai masive. Ochelarii protejează și zona din jurul ochilor, iar în combinație cu o cască integrală protejează cu succes întregul cap. (veți găsi oferta noastră de căști integrale AICI)

2. Integrare cască

O cască de bicicletă și ochelari de protecție sunt o combinație perfectă. Datorită suporturilor speciale, ne putem atașa în siguranță și practic ochelarii de bicicletă. Vă rugăm să rețineți că atunci când cumpărați ochelari de protecție, trebuie să vă asigurați că aceștia sunt compatibili cu casca dvs. La ce să mai acordați atenție atunci când alegeți ochelarii de protecție, voi scrie mai târziu în articol.

3. Protectie UV



Mulți dintre noi uităm adesea de efectele nocive ale razelor ultraviolete asupra ochilor noștri. Ciclismul este o expunere constantă la soare și, prin urmare, la UVA, UVB și UVC. Efectele pe termen lung ale unei astfel de expuneri sunt daune ireversibile, contribuind la boli grave ale ochilor. Majoritatea ochelarilor de ciclism (poate cu excepția celor mai ieftini) oferă protecție împotriva principalelor tipuri de radiații nocive: UVA, UVB, UVC. În practică, cel mai bine este să cauți ochelari de protecție cu marca UV400 (un astfel de filtru asigură protecție completă) sau cu marcajul 100% protecție UVA, UVB, UVC.

4. Protectie impotriva prafului, noroiului, insectelor


Ochelarii de ciclism oferă protecție 100% împotriva obiectelor străine care pătrund în ochi. Ei fac față atât cu insectele mici, cât și cu noroiul greu. Este de remarcat faptul că unele modele de ochelari de protecție sunt echipate cu așa-numitul deraparea. Acestea sunt „rupturi” înlocuibile în ochelari. Sunt foarte des folosite în sporturile cu motor - motocross sau speedway. Când vizorul nostru este foarte murdar, doar trageți unul dintre aceste rupturi din lateral, îndepărtându-l.

5. Lentile înlocuibile


În afara rupturii, ochelarii de ciclism au de obicei o vizor complet înlocuibil. Datorită acestei soluții, atunci când geamul nostru se zgârie după ceva timp, putem cumpăra al doilea și pur și simplu îl putem înlocui. În plus, datorită culorilor diferite ale unor astfel de lentile, putem adapta rapid vederea la condițiile de afară. Dacă soarele strălucește puternic, putem folosi aceste lentile mai închise la culoare și invers, dacă este destul de întunecat, putem pune lentile aurii sau chihlimbari, sau portocalii.

Lentilă de schimb 100% pentru ochelarii de protecție ARMEGA (oglindă roșie) STO-51040-003-02

6. Ochelari de protecție nu numai pentru bicicletă

Ochelarii de protecție pentru bicicletă sunt un produs universal. O poți folosi cu succes (și o cască) iarna. Dacă suntem și fani ai sporturilor de iarnă, nimic nu stă în calea folosirii ochelarilor noștri de schi pentru schi. Datorită acestei soluții, cu siguranță vom economisi bani.

7. Potrivire, stabilitate și confort mai bune


Ochelarii de ciclism sunt cu siguranță mai comozi decât ochelarii, datorită montării lor pe cască nu trebuie să ne temem că vor cădea peste noi în cel mai puțin așteptat moment. De asemenea, sunt mult mai confortabile și se potrivesc mai bine pe față.

Ce ochelari de ciclism? Ce să țineți cont atunci când cumpărați? – câteva sfaturi practice:

  • Atunci când alegeți ochelari de ciclism, acordați atenție dimensiunii acestora - distingem un cadru mic (pentru fețele mai mici), mediu și mare (pentru fețe mai mari, mai ovale)
  • Nu cumpărați ochelari ieftini, calitatea lor lasă de dorit de obicei. Înainte de a cumpăra, citiți părerile de pe Internet, în principal despre ușurința de a zgâria sticla, ventilație sau confort de purtare. În magazinul nostru veți găsi ochelari de protecție de la mărci renumite precum 100%, TUR Dacă CAIRN.
  • Dacă intenționați să cumpărați ochelari de protecție și o cască, asigurați-vă că verificați dacă sunt compatibile. Majoritatea sunt universale, dar se poate întâmpla ca, din cauza designului unic, atât ochelarii, cât și casca să nu funcționeze împreună. Ele sunt de obicei vândute în seturi, nepermițând selecția altor echipamente.
  • Caracteristici suplimentare precum Anti-fog (acoperire anti-ceață), lentile polarizante, tehnologia Topview sau filtrul UV400 menționat mai sus sunt cu siguranță utile. Merită să căutați ochelari echipați cu ei.
  • După ce ați pus ochelarii de protecție, verificați cu atenție dacă aceștia se potrivesc bine pe față, nu ciupiți nasul și sub ochi și dacă câmpul vizual este suficient (nu prea limitat de cadru)
  • Verificați dacă culoarea ochelarilor atunci când este întuneric nu îi face invizibili.(transmitanța luminii)

Cum să ai grijă de ochelarii de ciclism?

  • Pentru ca ochelarii noștri să ne servească mult timp, merită să ne îngrijim corespunzător. Păstrați-le întotdeauna într-o cutie dedicată
  • Dacă ochelarii dumneavoastră sunt echipați cu un strat anti-aburire, nu ștergeți interiorul lor sub nicio circumstanță. Dacă faci asta, ochelarii tăi de ciclism vor începe cu siguranță să se înceață.
  • Pentru a șterge exteriorul sticlei, utilizați o cârpă moale special concepută pentru acest scop.



Rezumat


Dacă ești un fan de downhill, MTB sau Enduro, ochelarii de ciclism vor fi cu siguranță o alegere mai bună pentru tine decât ochelarii. Datorită ochelarilor de ciclism, veți asigura un nivel ridicat de siguranță, confort vizibil, iar dacă vă place să schiați pe pârtii iarna, cumpărarea de ochelari de ciclism va ucide două păsări dintr-o singură piatră.

Vezi intreaga oferta de ochelari de ciclism ->




adauga comentariu

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii Vă vom procesa datele în conformitate cuPOLITICA DE CONFIDENȚIALITATE-ul nostru.