Fiecare pasionat de ciclism știe că alegerea anvelopelor potrivite este de mare importanță pentru confortul și siguranța la volan. Totuși, multitudinea de produse și soluții disponibile pe piață face ca uneori să nu știm ce anvelope de bicicletă să alegem. De aceea v-am pregătit un scurt ghid care vă va ajuta să alegeți anvelopele potrivite.

Tipuri de anvelope pentru biciclete

În prezent, pe piață există multe anvelope de bicicletă diferite, care sunt concepute pentru mersul rapid pe asfalt, urban, off-road și munte. Prin urmare, le putem împărți în mai multe tipuri datorită grosimii anvelopei, lățimii anvelopei de bicicletă sau construcției (așa-numitele anvelope pliate și cu sârmă fără structură rigidă. Cel mai adesea, totuși, anvelopele pentru biciclete sunt împărțite în mai multe tipuri datorită benzii de rulare. Acestea sunt:

  • anvelope netede (slick) - prezintă o rezistență mică, ceea ce vă permite să obțineți viteză mare, dar se disting prin aderență scăzută,

WTB Anvelopa de bicicleta THICKSLICK 29x2.1 . Tip slick, dimensiune 29 inch

  • anvelope off-road - au blocuri de rulare foarte pronunțate, sunt perfecte pentru terenuri dificile. Cu toate acestea, atunci când conduc pe asfalt, ele opun multă rezistență și sunt zgomotoase.

Anvelopa WTB pentru biciclete pliabila NANO 700x40c cu banda de rulare medie agresiva, dedicata bicicletelor GRAVEL

  • anvelope semi-alunecare - banda lor de rulare nu este atât de pronunțată, nu vă permit să atingeți viteze foarte mari de condus, dar funcționează bine atât pe asfalt, cât și pe poteci cu pietriș.

WTB Anvelopa de bicicleta 650x47c BYWAY TCS LFS 120TPI SG2 pliabil

Ce să țineți cont atunci când alegeți anvelopele pentru o bicicletă?

Atunci când alegeți anvelopele pentru bicicleta dvs., merită să acordați atenție unui număr de parametri și factori care determină dacă o anumită anvelopă va funcționa în cazul nostru. Dintre caracteristicile extrem de importante ale unei anvelope de bicicletă, trebuie menționate următoarele:

  • latimea anvelopei; rețineți că nu trebuie să fie mai lat sau mai îngust cu mai mult de 30% față de anvelopele din fabrică, în plus, spațiul dintre anvelopă și furca bicicletei nu trebuie să fie mai mic de 4mm.
  • dimensiunea anvelopei; ar trebui să se potrivească cu circumferința roților dvs.
  • călca; anvelopele de biciclete cu o bandă de rulare clară și înaltă oferă o aderență mai bună, blocurile joase ale benzii de rulare se traduc prin viteză mai mare de rulare.

De asemenea, amintiți-vă că atunci când alegeți anvelopele pentru biciclete ar trebui să le potriviți cu modelul de bicicletă pe care îl aveți, cu modul în care mergeți și cu zonele pe care vă deplasați cel mai des.

Informații exemplificative privind dimensiunea pe flancul anvelopei. Avem o anvelopă care se potrivește roților cu dimensiunea de 700 și lățimea de 40 C - aici valoarea este exprimată în mm, adică avem 40 mm

adauga comentariu

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii Vă vom procesa datele în conformitate cuPOLITICA DE CONFIDENȚIALITATE-ul nostru.