Bikepacking este o soluție pentru persoanele care iubesc călătoriile cu bicicleta și, în același timp, apreciază minimalismul. Bicicleta este un mijloc de transport care vă permite să ajungeți în locuri greu accesibile. Este un companion excelent pentru excursii la munte, paduri sau printre lacuri. Ce este de fapt bikepacking?

Ce este bikepacking?

Moda pentru bikepacking s-a născut în SUA. Această tendință a provenit dintr-o competiție montană pe distanțe lungi numităcurse de auto-susținere. Necesitatea este mama invenției - pe traseu puteai lua doar simple echipamente de camping în genți care nu împiedicau mișcarea în siguranță pe terenul muntos.

Pur și simplu vorbind, bikepacking este călătoria cu bicicleta cu bagaje mici și ușoare. Utilizarea unui sac special pentru biciclete face posibilă acest lucru vehiculul cu două roți rămâne manevrabil, Asarcina percepută este mică. Acest lucru, la rândul său, face mai ușor deplasarea chiar și pe teren dificil - trasee montane neasfaltate sau piste forestiere.

Bikepacking nu înseamnă doar o greutate mai mică a bagajelor, ci și greutate mai bine distribuită. Tradiţional sacoşe pentru biciclete de regulă, sunt mai grele și este necesar un suport pentru a le monta. Capacitatea lor mare - in multe situatii, reprezinta un avantaj - dar in timpul unei calatorii pe teren dificil, poate fi un obstacol.

Acest mod de a călători este excelent atât pe distanțe scurte, cât și pe distanțe lungi. O greutate mai mică este mai ușor de manevrat și mai ușor acces în locuri care odată păreau inaccesibile bicicliștilor.

bikepacking

BLACKBURN Sacoș pentru scaune de bicicletă 10,5l PACHET SCAUNE OUTPOST negru BBN-7099765

Bikepacking și bicicleturism tradițional

Practicând atât bicicleturismul tradițional, cât și bikepackingul, putem petrece multe zile în șa. Sub numele de bikepacking se ascunde mai presus de toate călărie off-road – de-a lungul pistelor forestiere, poteci de munte, pietriș și poteci stâncoase sau sălbăticie. Ciclismoturismul clasic, pe de altă parte, se concentrează în principal pe călătoriile pe drumuri asfaltate.

Diferența este vizibilă și în echipament. În cazul bikepacking-ului, esența este să îți împachetezi bagajul de mână în cea mai mică geantă posibilă. Ciclismoturismul tradițional este indisolubil legat de sacoșe mari, cu o capacitate mare – adesea împachetate „până la refuz”.

Bikepacking se numește ciclismusoara si rapida – și un astfel de minimalism oferă adesea mult mai multe posibilități.

Genti bikepacking - caracteristici

Echipamentul pentru biciclete are treaba cum să folosești fiecare centimetru disponibil din cadrul bicicletei, ghidon sau spațiu de sub șa în cel mai eficient mod. Instalarea unor astfel de genți nu necesită un suport pentru bagaje. Prin urmare, este perfect pentru carcasă Biciclete MTB, rutiere, cross-country și gravel.

Gențile de biciclete se caracterizează prin greutate redusă și rezistență ridicată. Cel mai adesea sunt făcute din material impermeabilcare funcționează bine pe vreme ploioasă. Un factor important la care trebuie să acordați atenție este metoda de atașare a echipamentelor suplimentare de exemplu, covorașe de dormit sau accesorii de trekking. Este un avantaj suplimentar design modular, care asigura posibilitatea de a ajusta dimensiunea gentii la nevoile utilizatorului si a bagajelor luate cu acesta. După atașarea bicicletei, nu ar trebui să împiedice pedalarea.

De asemenea, merită să aveți acest tip de sacoșă elemente reflectorizante ceea ce va spori siguranţa biciclistului în timpul escapadelor după amurg. Prețul genților de bikepacking depinde de modelul specific, producător și soluțiile aplicate.

Să aruncăm o privire mai atentă la cele mai populare tipuri de genți pentru biciclete.

bikepacking

Genți cu cadru

Genti bikepacking pentru cadru de obicei au o formă alungită sau triunghiulară și un design cu o singură cameră. Rama este un loc bun pentru transportul celor mai grele obiecte deoarece este centrul de greutate al bicicletei. Prin urmare, puteți împacheta o cameră, o sobă turistică sau un cadru de cort în geanta de cadru. Dacă modelul nostru are buzunare suplimentare, sunt folosite pentru a transporta lucruri mici, de ex. lanterne, hărți sau o pompă de bicicletă. Cu toate acestea, este necesar să alegeți un astfel de sacoș, care să nu interfereze cu pedalarea.

 

Genti de ghidon pentru ambalarea bicicletelor

Genti de ghidon au o formă alungită și, contrar aparențelor, pot avea o capacitate cu adevărat mare. Un astfel de sacoș poate fi folosit pentru a transporta un sac de dormit și saltea sau lucruri pe care ar trebui să le ai mereu la îndemână. Unele modele sunt echipate suplimentar cu mânere pentru atașarea bagajelor suplimentare, de exemplu un hanorac. Cu toate acestea, rețineți că să nu aşeze echipamente grele pe volan deoarece aceasta poate îngreuna manevrarea. Bagajele trebuie montate destul de jos pentru a menține centrul de greutate al vehiculului cu două roți.

O geantă de ghidon este de obicei echipată cu curele care îi permit să fie plasată corect la locul său. Sunt un avantaj suplimentar manșete cusute a cărui sarcină este să imobilizeze conținutul, ceea ce se traduce în confortul de conducere.

 

genți de șa

Există mult spațiu sub șa care poate fi folosit eficient. Genți pentru biciclete Sunt disponibile în diferite dimensiuni - de la mici la foarte încăpătoare. Deci se va potrivi aici multe bagaje. Avantajul este diferitele tipuri de catarame, curele și expansoare care vă permit să atașați echipamente suplimentare. Gențile de acest tip sunt montate pe șa. Stabilitatea întregii structuri poate fi mărită printr-un cadru special instalat pe tija scaunului bicicletei.

Gențile de scaun nu vă împiedică în timp ce pedalați. Cu toate acestea, obiectele grele nu ar trebui să fie împachetate în ele, deoarece acest lucru poate afecta negativ controlabilitatea vehiculului cu două roți.

 

Rucsac pentru biciclete

Dacă încă există îngrijorări că doar gențile de biciclete nu sunt suficiente, merită să luați în considerare și cumpărareaun rucsac special pentru biciclete. În acest caz, poți opta pentru un model o Design compactcare se va adapta corpului și nu va împiedica conducerea.

Este o soluție convenabilă, mai ales când decidem rucsac de hidratare. Elimină nevoia de a-ți lua mâinile de pe volan în timpul conducerii, ceea ce este deosebit de important atunci când traversezi teren dificil. Putem împacheta lucruri la îndemână în rucsac. Vor reprezenta un avantaj suplimentar buzunare exterioare ceea ce va face mai ușor să ajungeți rapid la cele mai necesare articole – și fără a opri călătoria.

 

Bikepacking-ul a câștigat popularitate datorită posibilității de a ajunge în locuri cu bicicleta cu bagaje puține, care până acum erau rezervate doar pentru drumeții. Această tendință este apreciată atât în ​​timpul călătoriilor mai scurte, cât și mai lungi. Baza, însă, este alegerea corectă a genților și gândirea la bagaj - ești sigur că tot ceea ce vrei să iei cu tine este necesar atunci când călătorești?

adauga comentariu

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii Vă vom procesa datele în conformitate cuPOLITICA DE CONFIDENȚIALITATE-ul nostru.