Planificați o călătorie puțin mai lungă? Sau poate, dimpotrivă, ai de gând să pornești într-o expediție de mai multe zile în necunoscut? Verificați ce este Bikepacking.

Planificați o călătorie puțin mai lungă? Sau poate, dimpotrivă, ai de gând să pornești într-o expediție de mai multe zile în necunoscut? De fapt, în ambele cazuri, probabil că doriți să luați articolele necesare cu dvs., întrebarea este - cum să le împachetați cu dvs., astfel încât să nu interfereze cu confortul dvs. de condus în timp ce admiri peisajul din jur?

În funcție de câte articole trebuie să împachetați înainte de a pleca la drum, unele opțiuni de ambalare a bagajelor vor fi mai potrivite decât altele. Noi, cei de la MikeSPORT, apreciem cu adevărat Bikepacking ca fiind un compromis excelent între capacitatea de încărcare decentă și ergonomia acestei soluții.

Soluție ergonomică

De exemplu, o opțiune foarte interesantă sunt sacourile de ghidon pentru bikepacking disponibile în magazinul nostru, T-TBP-FL2B od fermy Topeak. Capacitatea de 8 litri fixata in acest loc al bicicletei este o solutie foarte buna pentru impachetarea obiectelor relativ usoare si voluminoase, precum un sac de dormit sau un cort.

Dimensiuni: (33 x 28,7 x 5 cm / 50 x 15 x 15cm) iti ofera mult spatiu de arata cand iti depozitezi incarcatura in portbagajul, al carui material impermeabil este o garantie a confortului pe traseu si a capacitatii, poti cu usurinta potriviți articolele necesare, cum ar fi cortul sau sacul de dormit.

Nu uitați să utilizați cu înțelepciune capacitatea de 5 kg a portbagajului de ghidon pentru a nu supraîncărca bicicleta. De asemenea, nu uitați să distribuiți corect greutatea pachetelor dvs., totul pentru a nu deranja direcția. Metoda de atașare a „frontloaderului” este, de asemenea, importantă, dacă este atașat prea ușor sub volan, se poate „balanca” pe denivelări, ceea ce va provoca potențiale complicații pe drum - vă recomandăm să verificați prinderea fiecărei pungi înainte de a seta oprit.

 De asemenea, merită să acordați atenție altor proprietăți sacoșe de ghidon de la Topeak:

  • Materialul este polietilenă/EVA/PU cu textură anti-alunecare,
  • Husa este durabilă, impermeabilă și rezistentă la pete,
  • Asamblare convenabilă -> tampoane și curele din cauciuc durabile cu catarame pentru îndepărtarea rapidă,
  • 24 luni garantie.

bikepacking-trip

De ce bikepacking?

Poate te intrebi de ce nu iti este suficient un rucsac obisnuit, de ce ai nevoie de o astfel de cheltuiala legata de bikepacking? Pe de o parte, înțelegem obiecțiile voastre, până la urmă pasiunea noastră - ciclismul ne permite să ne mutăm în necunoscut fără pregătiri extraordinare, atrăgând din plin spiritul aventurii. Pe de altă parte, uneori, planificarea cu câțiva pași înainte și deținerea instrumentelor potrivite poate face minuni... de exemplu când?

Imaginează-ți că vrei să mergi într-o excursie de aproape 200 de kilometri prin zone frumoase, ușor solicitante, cu peisaje superbe. Îți vei petrece nopțile la cazare pe parcurs, așa că nu vei avea nevoie de multe bagaje, dar vei avea totuși nevoie de câteva lucruri esențiale.

Trece prima oră, a doua... și chiar a treia sau a patra, iar călătoria ta este o plăcere incredibilă, lipsită practic de un adevărat disconfort. La urma urmei, mergi mai departe... iar rucsacul de pe spate începe să cântărească din ce în ce mai mult. Cu fiecare minut devine din ce în ce mai mult o pacoste și vrei doar să mergi mai departe cu bagajele necesare și să te bucuri de viață.

În astfel de situații, recomandăm îmbinarea naturii libere a spiritului aventuros cu pregătirile necesare, punând accent pe metodă bikepackingu.

 „Sub șa și pe drum!”

Așa cum propunerea noastră de un sacoș sub volan va „potrivi” 8 litri, de preferință articole relativ ușoare, așa a doua noastră propunere va avea 10 litri. Geantă cu rolă înaltă AS-013 de la Rockbros Este durabil, iar poliesterul cu acoperire TPU este impermeabil conform standardului IPX7. Setul include și perne de spumă pentru tija de șa pentru a proteja cadrul de deschidere în două dimensiuni (aero și normal).

Caracteristică:

  • Material durabil, impermeabil, compatibil cu standardul IPX7,
  • cusături sudate,
  • interior rigidizat,
  • închidere puternică cu velcro și catarame,
  • elemente reflectorizante,
  • velcro rulat + închidere cu cataramă,
  • extractor pentru atașarea bagajelor suplimentare sau a sticlei de apă.



Nici locul de sub șa nu ar trebui să fie supraîncărcat, dar aici ne putem permite ceva mai mult decât cu „frontloader”. Putem face bagajele pantaloni termoactivi, tricouri de ciclism, ochelari de ciclism, sau alte articole cu greutate similară sau ceva mai mare la alegere. Vrem să împărtășim cu voi tipul nostru de șa cu conținutul „obiecte grele până jos!”. Este foarte important să păstrați controlabilitatea maximă a bicicletei dvs. și va fi posibil atunci când vom distribui corect echilibrul încărcăturii în portbagajul.

Propunerea de la Rockbros este, de asemenea, o soluție bună atunci când bicicleta noastră (de exemplu, tip pietriș) nu are un suport care să fie potrivit pentru a transporta articole sau pentru a atașa saci de ea.

„Expediții viitoare”

Sperăm că v-am apropiat puțin de avantajele soluției de sacoșe montate pe ghidon sau sub șa. pe magazinul nostru MikeSPORT.ro veți găsi propuneri solide care merită luate în considerare cu seriozitate. Vine primăvara și odată cu ea vin și primele călătorii.

Credem că propunerile noastre sunt răspunsul la nevoile tale de a fi pregătit corespunzător pentru o expediție cu spiritul unui călător aventuros. Al nostru Bikepacki sunt sacoșe solide care pot încăpea o mulțime de articole necesare, fără a fi nevoie să luăm un rucsac care ne îngreunează spatele și umerii.

Dacă prețuiești libertatea și călătoriile în condițiile tale, la fel ca noi, vei afla în curând Pachete de biciclete! Mult succes pe drum!

Produse selectate din sectiunea Sacoase pentru Biciclete

adauga comentariu

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii Vă vom procesa datele în conformitate cuPOLITICA DE CONFIDENȚIALITATE-ul nostru.