Rucsac de bicicletă sau rucsac în talie? Ce e mai bine?

Ciclismul are multe beneficii. Are un efect pozitiv asupra imunității organismului, eficienței inimii, siluetei zvelte și minții relaxate. Cu echipament selectat corespunzător, ne putem permite să mergem pe bicicletă tot timpul anului. Atunci ar trebui să aveți grijă de protecția și selectarea corespunzătoare a roților haine pentru un anumit sezon. Mulți iubitori de excursii cu bicicleta își încep sezonul cu începutul noului an, chiar și atunci când în afara ferestrei ninge.

CE SE POATE FOLOSI PE RUTA?


Fiecare excursie cu bicicleta necesită o pregătire adecvată din partea noastră. Chiar și la distanțe mai scurte, nu putem fi niciodată siguri ce se va întâmpla cu noi. Ce va fi de folos pe drum? Cu siguranță apă sau băutură izotonică, cameră de rezervă, pompă, bani și bineînțeles echipamente electronice. Întrebarea este - unde să le pun pe toate? Sunt multe soluții, dar cert este că merită să iei un rucsac sau o pungă pentru rinichi pe bicicletă.

UN RUCS SAU O GEANT?


Acestea sunt două soluții pe care le putem lua eficient cu noi după ce coborâm de pe bicicletă. Acest lucru este important, deoarece în timpul călătoriilor cu bicicleta, de obicei, dorim și să putem explora zona, adică să coborâm de pe bicicletă.

Luăm cu noi un rucsac de bicicletă sau o geantă pentru rinichi, ceea ce garantează siguranța obiectelor și echipamentelor noastre de valoare. Această opțiune ar trebui să fie importantă și pentru cei care merg direct la destinație. Se poate întâmpla oricând să decidem să ne oprim la magazin sau o altă nevoie ne obligă să facem acest lucru. Deci acestea nu sunt doar foarte practice, ci și soluții sigure care sunt cel mai des și cel mai des alese în timpul călătoriilor cu bicicleta.

RUCSAC DE BICICLETA


Dacă vă gândiți să cumpărați un rucsac, amintiți-vă că ar trebui să fie un rucsac pentru bicicletă. Acesta dedicat ciclismului are caracteristici care vor lipsi in cazul modelelor clasice. Acesta este, printre altele, materialul de fabricație și profilarea adecvată a acestuia. Acest rucsac va avea
compartimente special pregătite și upgrade-uri. Accesoriile transportate în ele vor fi aranjate în siguranță și stabil. Materialul în sine va fi respirabil, ceea ce ne va oferi confort în timpul conducerii. Unele modele au compartimente pentru laptop sau alte dispozitive electronice, care sunt grozave pentru conducerea în oraș, călătoriile la serviciu sau la birou.

Un alt aspect care apare mai ales în contextul călăriei pe tot parcursul anului este rezistența la apă. Un rucsac care va fi rezistent la ploaie si zapada va asigura siguranta lucrurilor purtate in el.

Un rucsac de dimensiune medie ar trebui să încapă cu ușurință o sticlă de apă (în absența
spațiu pentru o sticlă de apă), power bank, portofel, documente, gustări și un kit de reparații (chei, cameră, pompă). De asemenea, merită să ai la tine ceva rezistent la ploaie, acest tip de jachetă sau haină de ploaie, nu ar trebui să ocupe prea mult spațiu și se poate dovedi extrem de util. Deoarece rucsacul este un element clar vizibil pe corpul nostru, merită să-i adăugați chiar și un mic reflector, care ne va garanta siguranța.

UN RUCSAC DE CICLISME CU UN RUCSAC HIDRAPY?

Pe piață, găsim și rucsacuri de biciclete cu vezica special de apă încorporată. Deși va fi mai puțin spațiu în acest tip de rucsac, acesta are un alt avantaj - poți bea apă chiar și în timp ce conduci. Deci nu este nevoie să căutați o sticlă sau o sticlă de apă, ceea ce poate fi foarte incomod în timpul conducerii. Majoritatea pachetelor de hidratare sunt concepute pentru a suporta greutatea apei și în continuare să vă mențină confortabil. Cu cât turnăm mai puțină apă în recipient, cu atât mai mult spațiu vom avea în rucsac. Aceasta este o modalitate bună de a ajusta cantitatea de apă la nevoile dumneavoastră.


Un rucsac cu vezica urinara de apa este o solutie extrem de ecologica. Rezervorul din el este reutilizabil și este relativ ușor de păstrat curat. Deoarece hidratarea este extrem de importantă în timpul efortului fizic, merită să luăm în considerare alegerea soluției potrivite care să ne facă să ne amintim despre aceasta. Pentru unii bicicliști, un rucsac poate fi o mare problemă
disconfort la volan, deoarece este situat pe toata suprafata spatelui, care se simte puternic, mai ales vara.

Rucsac pentru bicicleta ZEFAL cu rezervor de hidratare enduro negru-rosu ZF-7165

GEANT DE BICICLETA

O alternativă la această soluție este un rinichi. Este a doua soluție aleasă de bicicliști. Un rinichi este o pungă mică plasată de obicei pe șolduri. Acest lucru îl face foarte util și rapid de utilizat.

Perfect ca container pentru documente personale, telefon, power bank, căști, bani sau ochelari. Merita sa ai la tine obiecte de valoare direct pentru a nu le lasa langa bicicleta sau intr-un rucsac din care ar putea cadea. De obicei, rinichii de biciclete sunt îmbogățiți cu buzunare și file suplimentare. Aceasta este o soluție foarte inteligentă și practică.

Deși rinichii sunt de obicei mici, s-au creat și modele în care se poate pune ochiul. Aceasta este o opțiune extrem de la îndemână care nu ne încarcă umerii și nu restricționează mișcarea.

Vezica de apă din rinichi poate conține până la 3 l.

Se recomanda insa sa nu-l umplem pana la refuz, de obicei 1 litru este suficient pentru curse scurte sau trasee in care putem umple apa in mod regulat. Întreaga structură a rinichiului este mai compactă și nu este răspândită pe spate, spre deosebire de un rucsac de dimensiuni mari. Aceasta poate părea o caracteristică
predominând în favoarea rucsacului, dar trebuie să vă amintiți despre plasarea corectă a rinichiului pe corpul nostru. Pentru ca acesta să fie stabil, trebuie să fie strâns destul de ferm pe șoldurile noastre. După acest echilibru, avantajul temporar devine egal. Deoarece ambele lucruri aderă la corp, merită să acordați atenție materialului din care sunt făcute. Țesătura potrivită nu va absorbi transpirația și se va usca rapid la soare în timpul unei scurte pauze de la traseu.

Geanta pentru bicicleta CamelBak REPACK LR 4 prune/palme negre

Dacă ești îngrijorat că capacitatea unui astfel de rinichi este prea mică, există câteva trucuri care pot fi folosite. Folosirea curelei pe cadru va facilita atașarea unei tuburi interioare de rezervă sau a mini-unelte la cadru. Spațiul economisit va fi util pentru batoane energizante sau alte gustări. Fiecare dintre aceste lucruri va avea avantajele și dezavantajele lor, care se pot schimba locurile în funcție de persoana care le va folosi.

Merita sa ai un stil propriu care sa ne faca condusul confortabil si ne vom putea bucura de distanta parcursa, ne putem relaxa sau petrece timp cu prietenii fara dificultati. Rucsacul, chiar și cel cu burduf, va prevala prin dimensiunea sa mare. Conține mai multe lucruri și băuturi. Toate acestea îi vor afecta greutatea, care poate fi inconfortabilă și poate împiedica fluxul de aer pe spate în zilele caniculare.

Dacă ne place să ne surprindem traseele, rucsacul va găzdui mai multe echipamente și accesorii fotografice. Dimensiunea mai mica a rinichiului nu este un dezavantaj, va fi perfect pentru calatorii scurte cu bicicleta, timp in care nu avem nevoie de atata echipament si protectie. Ocupă mai puțin spațiu și nu ne încarcă corpul. Îl prinde din urmă cu un rucsac cu posibilitatea de a pune în el o burdufă.


Avantajul ambelor produse este depozitarea celor mai importante articole (bani, telefon, documente) si posibilitatea de a le lua cu tine la magazin sau la o scurta plimbare fara bicicleta. Acest lucru garantează siguranță și acces practic și rapid.

adauga comentariu

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii Vă vom procesa datele în conformitate cuPOLITICA DE CONFIDENȚIALITATE-ul nostru.