Intenționați să cumpărați o sacoșă de bicicletă? Nu știi ce să alegi? Consultați ghidul nostru scurt pentru sacoșe pentru biciclete.

O sacoșă de bicicletă este o alternativă excelentă la un rucsac sau o geantă. A fost proiectat cu ideea de a transporta în mod convenabil lucrurile pe o bicicletă. Unele modele pot fi folosite zilnic în timpul călătoriilor scurte, altele se vor dovedi neprețuite în timpul oricărei călătorii mai lungi.

Vă sugerăm ce tipuri de sacoșe de biciclete există și la ce să acordați atenție atunci când le alegeți.

Maletine pentru biciclete - tipuri

Panierele sunt accesorii pentru biciclete care sunt folosite atât de cicliștii profesioniști, cât și de pasionații de ciclism. Ele pot fi împărțite în mai multe tipuri datorită clasificărilor diferite:

  1. din cauza capacitate:

  • mic

  • mare

  1. din cauzametoda de asamblare:

  • pe volan

  • pe cadru

  • sub cadru

  • sub şa

  • pe portbagaj

  1. din cauzaaplicatie:

  • urban

  • amator

  • profesional

Capacitate diferite ale sacoarelor de biciclete

Maletine pentru biciclete se deosebesc prin capacitate si deci prin scop. Prin urmare, ar trebui să răspundeți la întrebarea ce vom transporta pe bicicletă și cât de lungi intenționăm să alegem călătoriile.

  • Mic portbagajul este conceput pentru a transporta lucruri mici, mici (de exemplu, chei, telefon, portofel).

  • Mare portbagajul este folosit pentru a transporta obiecte mai mari, de exemplu pentru un picnic sau în timpul unei călătorii mai lungi.

Suntem din Rolowana - este un model cu zăvoare care vă permit să ajustați dimensiunea acestuia la dimensiunea bagajului transportat.

Diferite moduri de montare a sacoanelor de biciclete

Valoajele sunt, de asemenea, clasificate în funcție de tipul de ansamblu:

  • pe volan – sunt la îndemână și sunt perfecte atât pentru trasee scurte cât și lungi. Modelele mai mari se montează cu ajutorul unui mâner special, care trebuie montat în prealabil pe ghidon, cele mai mici se montează de obicei cu ajutorul benzilor Velcro atașate permanent de sacoș.

  • pe cadru recomandate ca adaos la modelele mai mari, ele sunt cel mai des folosite pentru a depozita obiecte mici pe care e bine să le ai la îndemână, au loc și pentru telefon.

  • sub cadru – sunt de obicei în formă de triunghi și sunt concepute pentru a fi atârnate sub cadru, disponibile în diferite dimensiuni, astfel încât să le poți ajusta la dimensiunea ramei tale.

  • sub şa – acest tip de sacoșă este cel mai des folosit pentru a transporta chei, petice sau un tub de bicicletă. Dimensiunile sale sunt de obicei mici, așa că nu vom împacheta o mulțime de lucruri acolo, inclusiv un telefon care va fi prea mare. Dezavantajul, însă, este că este dificil să ajungi la el în timpul conducerii,

  • pe portbagaj – aceste tipuri de sacoșe, datorită capacității lor mari, sunt cele mai populare în rândul bicicliștilor care parcurg adesea distanțe mai mari sau fac excursii de câteva zile.

Diferite utilizări ale portbagurilor pentru biciclete

Împărțirea sacoanelor de biciclete în funcție de utilizare (scop) ne permite să distingem:

  • Genți de oraș – Proiectate pentru bicicletele de oraș sau de trekking, au o mulțime de buzunare și compartimente, inclusiv un buzunar special pentru laptop. Ele vin adesea în culori atractive. Nu sunt potrivite pentru călătorii mai lungi, dar sunt perfecte pentru călătorii scurte, cumpărături sau conducere prin oraș.

  • Modele amatoare – mai spațioase și mai ușoare decât sacoșele de oraș. Fabricate din materiale bune, cu rezistență sporită la deteriorări mecanice, protejează mai bine împotriva apei. Folosit în timpul călătoriilor mai lungi.

  • Maletine profesionale – acestea sunt modele care au fost create pentru călătorii lungi și solicitante. Se caracterizează printr-o manoperă mai robustă, utilizarea materialelor de înaltă calitate și rezistență la condițiile meteorologice. Au si o capacitate mult mai mare. Au fost folosite de ex. în bikepacking, adică excursii de mai multe zile cu bicicleta cu bagaje ușoare.

La ce să cauți atunci când cauți un sacoș de bicicletă?

Alegerea unui sacoș de bicicletă ar trebui să fie bine gândită. Doar un model bine montat ne va satisface așteptările și atunci vom fi siguri că ne va servi mult timp.

Iată care sunt elementele cărora merită să fiți atenți atunci când cumpărați o sacoșă de bicicletă:

  • Capacitate– în cazul plimbărilor scurte, de zi cu zi, cu bicicleta, pungile mici pentru chei, portofel sau telefon vor funcționa. Pentru deplasari mai lungi in afara orasului se recomanda modele cu o capacitate de 10 litri. Valoajele de până la 40 de litri sunt perfecte pentru călătorii de 2-3 zile, în timp ce până la 60 de litri - în timpul călătoriilor lungi și solicitante.

  • Calitate si durabilitate – materialul din care sunt fabricate sacourile trebuie să asigure o rezistență adecvată și să protejeze conținutul. Este bine atunci când modelele mai mari sunt echipate cu rigidizări care măresc confortul de utilizare.

  • impermeabil – sacoșele din material impermeabil protejează conținutul împotriva influenței negative a condițiilor meteorologice. Datorită acestui fapt, sunt complet sigure și pot fi folosite pentru a transporta echipamente electronice, precum și documente sau un portofel. Cusăturile unui model rezistent la apă trebuie sudate sau lipite, iar fermoarele trebuie protejate împotriva pătrunderii apei.

  • Elemente reflectorizante suplimentare – iti permit sa cresti vizibilitatea biciclistului de la distanta dupa intuneric, ceea ce se traduce direct in siguranta lui. Se vede pe drum chiar și de la câteva sute de metri.

  • Mâner de transport – este un plus care va fi perfect pentru sacoșele de biciclete mai mari. Datorită acesteia, transportul lor în afara bicicletei va fi mai convenabil.

  • Securitate – unii producători oferă pungi de securitate pentru a proteja conținutul de furt.

  • Curele de compresie – sunt folosite pentru comprimarea pungii ambalate, ceea ce permite reducerea volumului acesteia.

Cât costă sacoșele pentru biciclete?

Modelele de bază, mici de sacoșe de biciclete costă aprox. 30-100 RON. Modelele mai mari costa aprox.100-400 RON. Sacoșele profesionale pentru biciclete costă aprox.400-700 RON.

Merită să fiți atenți la alegerea unui sacoș de bicicletă. Un model selectat corespunzător ne va servi cu succes multe sezoane. Maletinele pentru biciclete sunt necesare nu numai în timpul călătoriilor lungi, ci funcționează excelent și în timpul călătoriilor mai scurte.

Cele mai vândute sacoșe pentru biciclete până la 250 RON

Cele mai bine vândute sacoșe de biciclete de peste 250 RON

adauga comentariu

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii Vă vom procesa datele în conformitate cuPOLITICA DE CONFIDENȚIALITATE-ul nostru.