Ciclism ar trebui să fie o plăcere indiferent de condițiile meteorologice predominante. Nu există niciun motiv să renunți la activitatea fizică la aer curat toamna. În lupta împotriva vremii nefavorabile vine îmbrăcămintea de ciclism selectată corespunzător.

odziez rowerowa jesien zima jak sie ubrac i co wybrac

Ce îmbrăcăminte de ciclism să alegi pentru toamnă? Vremea rea ​​nu este o scuză pentru a nu merge cu bicicleta

Ciclism ar trebui să fie o plăcere indiferent de condițiile meteorologice predominante. Nu există niciun motiv să renunți la activitatea fizică la aer curat toamna. În lupta împotriva vremii nefavorabile vine îmbrăcămintea de ciclism selectată corespunzător.

Regulile de bază ale îmbrăcămintei de ciclism de toamnă

Când alegeți să mergeți cu bicicleta toamna, ar trebui să vă amintiți câteva reguli de bază ale îmbrăcămintei. Oto unu:

  1. Îmbrăcați-vă pentru ceapă pentru a putea îndepărta un strat de îmbrăcăminte dacă este necesar.

  2. Dacă iti este frig cand iesi din casa, Asta e bine. După câteva sau câteva minute de condus, cu siguranță vă veți încălzi.

  3. Evita îmbrăcăminte din bumbac, mai ales cea care adera direct de corp. Absoarbe transpirația, iar sub influența vântului răcește corpul.

  4. E bine să iei lucrurile cu tine pentru o schimbare mai ales la călătoriile mai lungi.

  5. Mănușile și șosetele pot fi purtate înainte de a ieși pe bicicletă pune caloriferul. Apoi primele minute după ieșirea afară vor fi mai plăcute.

  6. Întotdeauna presupuneți mesteacăn indiferent de conditiile meteo.

cieple czapki rowerowe rekawiczki jesienne na rower


Ce să porți pe mâini, picioare și cap toamna?

În timpul plimbărilor de toamnă cu bicicleta este foarte important protecția mâinilor de frig. În funcție de temperatură, ar trebui să vă echipați cu cele adecvate mănuși – mai subțire sau mai groasă. Depinde și de preferințele individuale - mâinile unor oameni îngheață mai repede decât altele.

Mănușile de toamnă ar trebui să fie realizate din material izolat și în plus pot fi rezistent la vânt și la apă. În același timp, acestea nu ar trebui să limiteze mișcările degetelor atunci când acționează schimbătoarele și mânerele ușilor. Alegerea este, de asemenea, importantă dimensiunea potrivită. Ele nu pot fi prea strânse pentru a nu restrânge circulația corectă a sângelui.

În cazul picioarelor, echipați-vă cu ciorapi care, de asemenea, nu poate fi prea strâns. Șosetele de schi funcționează bine pe bicicletă. Este important ca acestea să fie mai lungi și să protejeze gambele și tibiile. Sunt o soluție interesantă șosete impermeabile care împiedică umezirea picioarelor și în același timp elimină transpirația.

De obicei, bicicliștii aleg unele speciale huse de pantofi (SPD) care sunt setate la standard pantofi de ciclism. Producătorii oferă și încălțăminte mai caldă pentru perioada toamnă-iarnă.

Sunt o altă alegere pantofi de ciclism numit platforme cel pantofi de trekking. Apoi se recomandă utilizarea spray de impregnare.

Casca în sine nu este de obicei suficientă pentru a proteja capul de frig. Prin urmare, în funcție de preferințe și vreme ar trebui să alegeți pălărie cel bentita pentru cap. Protejează gâtul sosit cel balaclava. În prezența vântului geros, se recomandă utilizarea ochelari de ciclism cel ochelari de protecţie care va proteja ochii și va preveni lacrimarea.

bluzy i kurtki rowerowe jesienna odziez rowerowa


Ce să porți pe corp toamna?

In functie de conditiile meteo, poti alege diferite articole vestimentare pentru top. Iată câteva dintre piesele vestimentare cu care ar trebui să te echipezi toamna:

  • Tricou termoactiv (constituie așa-numitul strat de bază) - ar trebui să aibă o mânecă lungă și să se potrivească strâns pe corp. Toamna este obligatoriu deoarece este responsabil nu numai de menținerea temperaturii corpului, ci și de uscarea pielii (elimină transpirația). Cămașa trebuie să fie înfiptă în pantaloni și să nu alunece din ei.

  • Tricou de ciclism cu maneca lunga - este stratul exterior perfect pentru vreme mai puțin rece.

  • Vestă – sunt recomandate modelele softshell sau windstopper. Protejează bine împotriva vântului, asigură în același timp o ventilație adecvată și nu restricționează mișcarea.

  • Bluza - poate fi tipic Hanorac cald din poliester sau subțire geaca de ciclism (sau alergare). De preferință, ar trebui să fie echipat cu fermoar pe toată lungimea.

  • Jachetă de vânt subțire – protejează împotriva vântului, precipitațiilor și noroiului. Este ușor și ocupă puțin spațiu atunci când este pliat. Cel mai adesea nu este impermeabil cu toate acestea, datorită acestui fapt, oferă o bună respirabilitate.

  • O jachetă mai groasă, cu membrană – va functiona cand toamna surprinde cu temperaturi mai scazute, dar este recomandat mai ales pentru perioada de iarna.

cieple spodnie rowerowe ochraniacze na buty rowerowe


Ce să porți în picioare toamna?

La fel ca și în cazul trunchiului, îmbrăcămintea de ciclism pentru picioare ar trebui, de asemenea, aleasă ținând cont de condițiile meteo actuale. Elementele esențiale pentru ciclism pentru toamnă sunt:

  • Pantaloni lungi de ciclism – asigură confortul la volan indiferent de condițiile meteo, sunt de obicei izolate, iar unele modele au panouri antivânt în partea din față.

  • Lenjerie termoactivă – la fel ca un tricou, și pantalonii termoactivi ar trebui să se potrivească perfect pe corp.

  • Pantaloni lungi de ciclism impermeabili – din material rezistent la vânt și suplimentar impermeabil. Un astfel de model de pantaloni este atât de lejer încât poate fi purtat de obicei peste orice alți pantaloni scurți sau pantaloni de ciclism.

  • Genunchiere – sunt necesare în cazul plimbărilor care se pot termina cu o cădere (de exemplu, pe câmp sau pe o suprafață înghețată). Recomandat în special pentru călărie all-mountain sau enduro

  • Genunchiere de biciclete - perfect pentru zilele mai reci cand nu sunt inca nevoie de pantaloni lungi. Pot fi confectionati din material izolant, cum ar fi pantalonii tipici de toamna-iarna, sau din material de vara, precum pantalonii scurti de ciclism de vara.
  • Unii bicicliști pe Pantaloni lungi care nu au branț pentru bicicletă, îl poartă în plus pantaloni scurți de vară cu o inserție pentru bicicletă.

Ținuta ciclistului trebuie adaptată în primul rând la condițiile meteo actuale și la preferințele individuale. Fiecare are o rezistență diferită la frig.

 

adauga comentariu

Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii Vă vom procesa datele în conformitate cuPOLITICA DE CONFIDENȚIALITATE-ul nostru.